Denne yoghurten er i følge Synnøve Finden produsert på landsbygda i England, laget på melk fra "Jersey-kuer" og fruktblandingen er rørt inn i yoghurten for hånd slik at den fyldige konsistensen bevares. Det er kanskje derfor prisen er så høy? FOTO: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Ny dessertfavoritt?: - Dette er godt, veldig godt!

Publisert: 2014-07-21 11:51

VKs matspaner har testet Synnøve Gårdsyoghurt. Den får minus for pris og sukkerinnhold, men smaken falt vår matspaner pladask for.

Synnøve Finden har de siste par årene kommet med mange varianter av gresk yoghurt, og i butikken i går oppdaget jeg enda en nyhet, nemlig gårdsyoghurt med store biter av frukt og bær. Gårdsyoghurt finnes i tre varianter: kirsebær, nektarin og pasjonsfrukt, og jordbær. Jeg har prøvd de to første.

Litt dyr, og litt mye sukker

Gårdsyoghurten inneholder hele 25 prosent frukt eller bær, og det er mye. De mest vanlige yoghurtvariantene inneholder gjerne bare 4-5 prosent frukt eller bær. Yoghurten er fettfattig, den inneholder kun 0,5 prosent fett, og har dermed et litt lavere kaloriinnhold enn mange andre fruktyoghurtvarianter.

Mangler sukkerinnhold: Varianten med nektarin og pasjonsfrukt inneholder 18% nektarin og 7% pasjonsfrukt. Sukkerinnholdet er derimot "glemt". Et sted mellom 7 og 18%, er det, i hvert fall.

Mengden tilsatt sukker er ikke oppgitt på begeret (det burde de gjøre synes jeg). På ingredienslisten er tilsatt uraffinert rørsukker plassert mellom søte kirsebær (16 prosent) og syrlige kirsebær (9 prosent), så det vil si at sukkerinnholdet er et sted mellom 9 og 16 prosent. Det er i høyeste laget. Et annet minus er at gårdsyoghurten er dyr. 20 kroner for et lite beger på 150 gram er stivt.

Les også: Matspaneren tester kesam med lime

Herlig med mye frukt og bær i yoghurten

Jeg har ikke vært borti en yoghurt med så mange store, gode biter av frukt og bær før, og jeg er en av de som elsker ”klumper” i yoghurten. Dette er godt, veldig godt! Så deilig at den gjerne kan fungere som et relativt kalorifattig alternativ til dessert. Kirsebæryoghurten blir min nye yoghurtfavoritt.

Synnøve Gårdsyoghurt er i følge Synnøve Finden produsert i små 30 liters spann på en gård på landsbygda i England, laget på melk fra kuer som gresser bare noen kilometer fra gården. Ved å produsere i spann behøver de ikke transportere yoghurten i rør på fabrikken. I følge Synnøve betyr det at yoghurten bevarer en fyldig og unik konsistens uten bruk av stabilisatorer eller andre tilsetningsstoffer.

Hvis dette stemmer, skjønner jeg jo i grunn hvorfor den må koste noen kroner. Uansett pris, jeg anbefaler deg å prøve den!

Flere artikler fra Matspaneren:

Synnøves "hjemmelaget" granola - lite tilsatt sukker!

"Dugg" yoghurtis: - Dyr men kalorifattig

Salami med rapsolje, et godt salamivalg

Har du tips til andre matvarer som bør testet? Send oss en mail

Se alle matspanerartiklene

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her