Skei ut med sunnere pizza med færre kalorier
Med enkle grep kan du gjøre lørdagspizzaen både sunn, god og stappfull av næringsstoffer.
Finn inspirasjon til en deilig helgemiddag som metter uten å gå utover kaloribudsjettet.
Det er helg, og da er det lov å kose seg! Her har vi funnet frem tre oppskrifter på skikkelig god helgemat, som inneholder færre enn 350 kcal per porsjon.
Ned i vekt? Den perfekte helgemenyen for deg
Det er aldri feil med italienske smaker, spesielt ikke i helgen. Lasagne er den ultimate kosemiddagen.
Kcal: 288 per porsjon
Tilberedningstid: 60 minutter
Du trenger:
5 blad savoykål
6 stykk potet
1 stykk rødløk
1 stykk rød paprika, stor
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
Salt og pepper
1 ss fersk timian
100 gram cheddarost
Slik gjør du: Forvell savoykålbladene (eventuelt kinakålblader) i kokende vann i et minutt. Avkjøl i kaldt vann.
Ha olje i en varm panne. Fres raskt paprika og løk sammen med hvitløk og timian. Skjær poteter i skiver. Legg lagvis savoykålblader, poteter og løkblandingen. Bruk gjerne en springform eller en ildfast form. Dryss litt salt og pepper på.
Bakes i ovn på 180 grader i cirka 1 time. De siste 15 minuttene med reven cheddarost på toppen. La retten hvile i cirka 10 minutter slik at lasagnen får satt seg.
Server nylaget for eksempel med en tomatsalat og hvitløksbrød.
Se oppskriftsside (kun for Vektklubbmedlemmer)
Gjør pizzaen sunnere ved å butte ut den tunge gjærbakstbunnen med en blomkålbunn. Her får du også oppskriften på en smaksrik og deilig pizzasaus.
Kcal: 346 per porsjon
Tilberedningstid: 2 timer
Du trenger:
Pizzabunn:
1 stykk blomkål
2 stykk egg
1 ss rapsolje
2 ss parmesanost, revet
3 ss hvetemel
2 ss havregryn
1 ss fersk oregano
0,5 ts salt
Hjemmelaget pizzasaus:
2 ss soyaolje
4 stykk sjalottløk
2 fedd hvitløk
4 stykk tomat
4 stykk soltørkede tomater, tørre
2 ss fersk oregano
2 ss fersk timian
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
Topping:
1 stykk rød paprika, stor
150 gram grønnkål
6 stykk vårløk
1 fedd hvitløk
100 gram revet hvitost
Slik gjør du:
Til pizzabunnen:
Rens og del blomkålen i små buketter. Forvell dem i et halvt minutt i usaltet vann. La bukettene renne godt av seg - avkjøl litt.
Kjør blomkålen i en kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser til du har en jevn masse. Klem eventuelt ut litt væske om massen blir for bløt. Ha blomkålmassen i en bolle og tilsett alle de andre ingrediensene. Bland godt sammen.
Klapp deigen flat på et smurt bakepapir på et stekebrett. Du kan lage en stor pizzabunn eller fire små, og cirka 1 centimeter tykk.
Forstek pizzabunnen på 170 grader i cirka 30 minutter. Den blir lett brent i kantene, så pass på.
Til pizzasausen:
Finhakk løk og hvitløk, og surr det i en kjele i olje til løken er blank.
Fjern skinnet på tomatene ved å skålde dem i kokende van i 1 minutt. Trekk skinnet av.
Skjær tomatene i små biter og ha de i en kjelen med løken og resten av ingrediensene. La tomatsausen småkoke i cirka 20 minutter til den har fått en litt tykk konsistens.
Smak til med salt og nykvernet pepper.
Til topping:
Rens og skjær paprika i strimler og finhakk vårløken og hvitløken. Fres det raskt i en panne. Fjern stilkene på grønnkålen og del den i grove strimler.
Ha grønnkålen i pannen og fres videre i et minutt til grønnkålen faller litt sammen.
Ha pizzasaus på blomkålbunnen. Fordel grønnsakene utover pizzaen og dryss på reven ost.
Stek pizzaen midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter.
Se oppskriftsside (kun for Vektklubbmedlemmer)
Fredagstacoen er en klassiker, men hvorfor ikke gjøre den litt mer luksuriøs med biff, guacamole og hjemmelaget salsa?
Kcal: 334 per porsjon
Tilberedningstid: 60 minutter
Du trenger:
600 gram biff av mørbrad (storfe)
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
2 ss margarin
Hot krydderolje:
0,5 stykk fersk chili
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummin
1 ts paprikapulver
1,5 ss matolje
Guacamole:
1,5 stykk avokado
1 ss sitronsaft, ferskpresset
1 fedd hvitløk
0,5 stykk fersk chili
1 ss fersk koriander
0,25 ts salt
0,25 ts pepper
Salsa:
4 stykk tomat
0,75 stykk slangeagurk
1 stykk gul paprika
1 stykk rødløk
4 ss fersk koriander
0,5 stykk lime, saften
1 ss olivenolje
0,25 ts salt
0,25 ts pepper
Tilbehør:
8 stykk tortillalefser, fullkorn
1 pose babyspinat, salatblanding
2 ss fersk koriander
Slik gjør du: Bland sammen ingrediensene til krydderoljen. Ønsker du en mildere krydderolje ta bort chilifrøene før du finhakker chilien.
Lag guacamole. Mos avokadoen med en gaffel og press over litt sitronsaft/limesaft. Bland inn hvitløk, chili og koriander. Smak eventuelt til med salt og pepper. Legg avokadosteinen i guacamolen, da vil den holde på sin friske, grønne farge. Dekk til guacamolen og sett den kaldt til den skal brukes.
Lag salsa. Del tomat i fire, ta ut kjernen og skjær tomatkjøttet i terninger. Skjær agurk, paprika og ananas i små terninger. Bland inn koriander, limesaft og olje, og sett salsaen kaldt til den skal brukes.
Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, cirka 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, cirka 2 minutter. Da er biffene medium stekt. Pensle godt med krydderolje på begge sider av biffene mot slutten av steketiden.
Varm fullkornslefser etter anvisning på pakken. Fyll varme tortillalefser med spinat, frisk koriander, salsa og saftig biff skåret i skiver. Server guacamole og litt frisk lime ved siden av.
Se oppskriftsside (kun for Vektklubbmedlemmer)
Sjekk når du kan nå din idealvekt!
Les også:
Sunn helgekos du enkelt lager selv
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Med enkle grep kan du gjøre lørdagspizzaen både sunn, god og stappfull av næringsstoffer.
Mange hevder at frokost er det viktigste måltidet, men vi slår et slag for middagen. Måltidet er viktig både for vekt, helse og familielivet. Her er fem deilige middagsoppskrifter du kan prøve!
Denne suppen er proppfull av grønnsaker og er ferdig på 45 minutter.
Lasagne er alltid er hit på middagsbordet, både for store og små! Her er tre oppskrifter der kjøtt er byttet ut med masse deilige grønnsaker.
Guacamole og hummus er næringsrike dipper proppfulle av grønnsaker og smak.
Med smarte ingredienser og riktige mengder kan du spise deg god og mett til middag og til og med avrunde måltidet med noe søtt – uten å overstige 500 kcal. Her er fem middagsforslag!