LITT ER LOV: Selv om du jobber med å gå ned i vekt eller ønsker å holde vekten, kan du fint unne deg godsaker i ny og ne – men i passelige mengder.

Hjemmelagede bountykuler med mørk sjokolade

Publisert: 2020-08-28 15:03

Kombinasjonen kokos og sjokolade er populær hos mange. Her er lørdagsgodtet du enkelt kan lage selv!

Om du er svak for Bounty-sjokoladen, kommer du til å elske disse hjemmelagede konfektkulene.

De inneholder ikke mindre kalorier enn originalen, men disse hjemmelagede bountykulene har mindre sukker og tilsetningsstoffer, og er mye mindre prosessert enn konfekt eller Bounty du får kjøpt i butikken. En kule på rundt 35 gram inneholder cirka 190 kcal, mens en liten bar av Bountysjokoladen (28 g) gir 134 kcal.

Les også: 12 snacksalternativer til under 100 kcal

Skal du kose deg med noe søtt og godt, så er kanskje ikke grad av sunnhet så viktig heller, men at du velger noe du virkelig liker og klarer å spise i passelige små mengder.

Annonse
kampanje

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og ukentlige menyforslag.

Ikke dropp sjokoladen

Er du glad i det søte, og spesielt sjokolade, har klinisk ernæringsfysiolog Line Kristin Johnson tidligere uttalt til Vektklubb at det ikke er nødvendig å droppe sjokoladen, selv om du vil ned i vekt.

– En sjokoladeelsker bør finne sin egen, individuelle strategi for å leve med et moderat inntak, råder Johnson.

Les også: Slik henter du deg inn etter en utskeielse

Klinisk ernæringsfysiolog og kostholdsekspert i Vektklubb, Anette Skarpaas Ramm, oppfordrer heller til å droppe «alt eller ingenting»-tankegangen fremfor sjokoladen.

– Det å gradvis finne ut hvor mye snacks og snop man ønsker å ha i kostholdet, er fornuftig. For de fleste er det urealistisk å tenke at man skal kutte ut slike matvarer for alltid, så det å jobbe med å finne en balanse på hvor mye som er greit kan være løsningen, sier Ramm.

Kun fire ingredienser

Lotta Talbot, som står bak @spiselsktren, deler sin oppskrift på Bountykuler med Vektklubbs lesere. Du trenger bare fire ingredienser for å rulle sammen kulene, og toppe med nøtter, frø, kokos eller frysetørket bær.

Oppskrift på Bountykuler

Til 10 stk., 190 kcal per stk., trenger du:

150 g kokosmasse
3 ss honning
1 liten boks kokosmelk (kremen på toppen)
100 g mørk sjokolade

Slik gjør du det:
1. Smelt mørk sjokolade.

2. Bland kokos, honning og kokoskrem. Du skal bruke kremlaget på toppen (fettet) som dannes inni en uristet boks med kokosmelk.

3. Form like store kuler à 25 gram. Plasser de i fryseren 5–10 minutter.

4. Dypp de i sjokoladen og dryss på kokos eller hakkede nøtter. Her er det brukt kokos, hakket pistasjnøtter, peanøtter, solsikkekjerner og frysetørret jordbær.

Flere oppskrifter fra Talbot:

Blåbærmuffins med yoghurt og rips

Energikuler med peanøtt og kokos

Raske banankjeks

Chiapudding toppet med frukt og bær

Hjemmelaget yoghurtis med jordbær

Annonse

Kickstart 2023 med Vektklubb!

Nå får du 30 % rabatt på alle våre medlemskap. Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og ukentlige menyforslag utarbeidet av kliniske ernæringsfysiologer. I tillegg får du inspirerende artikler som motiverer til en sunn livsstil. Bli medlem i dag!

Siste sjanse! Bestill før:

0dager

19 timer

12minutter

34 sekunder

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe til ordinær pris etter bindingsperioden. Ordinær pris for 3 md: 249 kr/ md, ordinær pris for 6 md: 199 kr/ md, ordinær pris for 12 md: 149 kr/ md. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her