Nicecream er isen du kan spise hver dag!

Nicecream: Sunn bananis med tre ulike toppinger

Publisert: 2020-07-10 13:21

Har du hørt om nicecream? Dette er den enkleste og sunneste iskremen du kan kose deg med i sommer.

Grunnoppskriften til bananis, også kalt nicecream, baserer seg på én enkel ingrediens: Frossen banan.

Godt modne bananer gir en naturlig søtsmak og derfor er det smart å fryse ned biter av bananer, og annen frukt, som er på vei til å bli overmodne. Da har du alltid ingrediensene klare til å lage deg en skål med nicecream.

Etter en runde i en blender eller food processor er resultatet en bananis med deilig og kremete konsistens.

Lyst på mer banangodt? Prøv en sunnere banansplitt

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Spar iskrem-kalorier

Siden hovedingrediensen i nicecream består av kun frosne bananer så er dette et mye sunnere alternativ enn tradisjonell fløteiskrem og softis. Her sparer du både kalorier og mettet fett, og du trenger heller ikke å tilsette ekstra sukker for å få en god sødme.

Se også: Hjemmelaget yoghurtis med jordbær

En porsjon nicecream med kun fryst banan bidrar med cirka 90–100 kcal. Til sammenligning gir en vanlig Krone-is cirka 200 kcal og en vanlig softis med strø i kjeks inneholder rundt 300–350 kcal.

Andre store kjeksis og vaniljeis med sjokoladetrekk er også kaloririk is som bidrar med rundt 300–400 kcal, avhengig av hvilken type man velger.

Silje Bjørnstad er både trenings- og kostholdsekspert i Vektklubb. Hun jobber som personlig trener og har en bachelorgrad innen ernæring.

Grunnoppskrift nicecream

1 porsjon = ca. 100 kcal

  • 1 stor banan, fryst i skiver

Slik gjør du:

  1. Fjern skallet, kutt bananen i skiver og legg de i en frysepose eller boks. Du kan godt ha ørlite sitron over for å unngå misfarging, og legge gjerne bananbitene med litt mellomrom slik at de ikke fryser sammen og blir en stor klump.
  2. Bananbitene bør ligge i fryseren minst 3–4 timer før du lager bananisen.
  3. Ta ut bananskiver fra fryseren og la det tine i 5–10 minutter i romtemperatur. Ha banan i en blender eller food processor og kjør til du får en kremet konsistens.
  4. Du kan fint spise nicecream med en gang eller du kan sette den i fryseren for å få en fastere konsistens, og dersom du ønsker å forme kuler.

Mange muligheter

Tilsett gjerne ulike ingredienser sammen med de fryste bananskivene for å variere smaken eller bruk forskjellige toppinger. Prøv deg frem med ulike frukter og bær, kakaopulver, vaniljepulver, litt gresk yoghurt, kaffe og lignende.

Her får du tips til tre deilige varianter med nicecream og ulike toppinger. Alle har den samme basen av frossen banan, og er klar på noen minutter.

Nicecream med lune bær

1 porsjon gir 130–150 kcal

Varme bær med vaniljeis er en enkel og populær dessertklassiker. Lager du en nicecream tilsatt litt vaniljesmak istedenfor å bruke fløteis har du en mer kalorivennlig variant som smaker minst like godt. I tillegg inneholder dette alternativet null tilsatt sukker og minimalt med mettet fett, noe som Helsemyndighetenes kostråd sier vi bør begrense mengden av.

Du trenger:

  • 1 porsjon grunnoppskrift nicecream
  • ¼ ts vaniljepulver
  • 100 gram valgfrie fryste bær (for eksempel skogsbærblanding)
  • ½ ts Sukrin melis (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  1. Lag nicecream etter grunnoppskrift sammen med litt vaniljepulver.
  2. Ha bær i en liten kjele som du varmer opp og rører sammen med Sukrin melis for ekstra søtsmak hvis du ønsker.
  3. Hell varme bær over nicecream i en liten skål og server umiddelbart.

Lagre oppskrift som favoritt

Nicecream med sjokolade

1 porsjon gir cirka 152 kcal

Sjokoladesaus er en populær topping på iskrem, men det er fort gjort å bli ivrig med mengden. Ved å bruke hakket mørk sjokolade er det enklere å bestemme hvor mye du skal bruke på forhånd slik at du kan nyte sjokoladesmaken uten at det blir unødvendig mye av det gode.

Du trenger:

  • 1 porsjon grunnoppskrift nicecream
  • 1 bit hakket eller raspet mørk sjokolade (10 gram)

Slik gjør du:

  1. Lag nicecream etter grunnoppskrift.
  2. Topp med sjokoladestrøssel.

Nicecream med crunch-topping

1 porsjon gir 140 kcal

Her får du en nicecream-variant som gir deg sprø og knasende topping. Med ristede kokosflak og mandelskiver kan du enkelt få en iskrem med deilig crunch. Kjøp kokosflak og mandelskiver på butikken og rist dette i en tørr stekepanne.

Du trenger:

  • 1 porsjon grunnoppskrift nicecream
  • 1 ts ristede kokosflak
  • 1 ss ristede mandelskiver

Slik gjør du:

  1. Lag nicecream etter grunnoppskrift.
  2. Topp med ristede kokosflak og mandelskiver.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her