Renate (fra venstre), Magnus, Bettine og Kristin er fire av ti kandidater som kan bli kåret til Årets Medlem 2015. Alle ti er stemt frem av andre Vektklubb-medlemmer. Foto Renate og Bettine: Privat, Magnus og Kristin: Ole Martin Halvorsen

Kåring av Årets Vektklubb-medlem 2015: Her er fjorårets superslankere! Stem på din favoritt

Publisert: 2016-01-04 11:07

Til sammen har de 10 kandidatene gått ned 303 kilo. Les de inspirerende historiene og få deres beste råd for en sunn og varig vektnedgang.

For tiende år på rad kårer Vektklubb årets medlem. På disse siden kan du bli litt bedre kjent med de 10 kandidatene du kan stemme på, la deg motivere av deres imponerende resultater - og plukke opp gode råd som du selv kan dra nytte av.

Gå direkte til avstemningen!

Dette er ingen kilo- eller skjønnhetskonkurranse, men en premiering av vanlige mennesker som har klart å motstå utallige fristelser, bekjempet dørstokkmila og gått ned i vekt ved å erstatte dårlige uvaner med en sunn livsstil.

Sammen med VGs lesere vil en fagjury stemme frem hvem som stikker av med den gjeve seieren. I juryen sitter Vektklubbs fageksperter på kosthold og trening: Christian A. Drevon er lege og professor i ernæring, Anne Mette Rustaden er utdanner fysioterapeut og tar doktorgrad i styrketrening, Anette Skarpaas Ramm er klinisk ernæringsfysiolog og Roger Holmedal er personlig trener og foreleser.

1. Silje Andersen (35): -66 kilo

I fjor var Silje plaget med kink i ryggen, og gikk derfor til kiropraktor.

– Etter noen behandlinger ble jeg bra igjen fra kinken, og da sa kiropraktoren noe sånt som: «Og nå er det på tide å tak tak i det virkelige problemet ditt, og det er vekten».

Det var det som skulle til for at Silje endelig bestemte seg for å gå ned, og da begynte hun å gå.

– Jeg begynte å gå til og fra jobb da jeg meldte meg inn i Vektklubb, og går og minst 10.000 skritt hver dag.

Silje har også brukt dagboken til å registrere mat og trening.

– Den store endringen for min del er at jeg spiser lite og ofte. Det en skikkelig søtsug-killer.

Les mer og stem på Silje her

2. Aina Synnøve Hjertås (25): -37 kg

– Jeg har helt fra starten av tenårene trøstespist mye. Alle følelser fortjente mat. Var jeg glad så måtte det feires med noe søtt. Var jeg lei meg så måtte jeg ha noe søtt for å døyve smerten.

Etter to graviditeter viste vekten 104 kilo. Aina måtte se seg selv i speilet og komme til bunns i hvorfor maten hadde så stor plass i livet hennes. Nok var nok.

– Alle har sin måte å gå ned i vekt på, jeg måtte finne min måte. Jeg vet godt at jeg ikke kan nekte meg selv noe, for da vil jeg bare sprekke.

Derfor rydder hun plass i kaloriregnskapet til å unne seg en porsjon is eller popcorn en gang i uken.

– Til de andre dagene rydder jeg vekk alt snop og godterier i et skap som sjeldent brukes. Ute av syn, ute av sinn.

Les mer og stem på Aina her

3. Bettine Vandås (25): -30 kg

– Jeg har slitt psykisk i flere år og ikke helt visst hvordan jeg skulle håndtere ting. Jeg har derfor spist mye og da spesielt sjokolade for å dempe følelsene som jeg ikke ville kjenne på.

Fra februar til juni trente hun i en gruppe sammen med personlig trener og brukte Vekktlubb.no for å få orden på kostholdet.

– Jeg lagde matplan hver uke og handler en gang i uken. Da vet jeg hva jeg skal ha til middag hver dag og slipper å gå innom butikken når jeg er sulten eller fysen på noe.

På tunge og vanskelig dager har Bettine sett på før- og nå-bilder av seg selv, og ser da hvor langt hun faktisk har kommet.

– Det å kombinere profesjonell hjelp og livsstilsendringer har hjulpet meg veldig mye.

Les mer og stem på Bettine her

4. Magnus Hestad Inderhaug (27): -30 kg

I fjor gikk det opp for Magnus hvor lite han faktisk bevegde seg i løpet av en dag.

– Jeg satt ved skrivepulten hele arbeidsdagen, busset hjem, og ble så sittende i sofaen resten av kvelden. Jeg orket ikke å lage mat, og gikk for ferdigmiddag eller pizza omtrent daglig.

Den dagen han ikke fikk puste skikkelig da han bøyde seg for å knyte skoene, bestemte han seg. Noe måtte gjøres..

– Vektnedgangen startet ubevisst med turer i skog og mark, og plutselig hadde jeg hadde gått ned 7 kilo. Dette ga mersmak og jeg bestemte meg for å ta kontroll over kroppen min.

Tidligere forsøk på slanking bar preg av mye sult og det førte ofte til matorgier etterfulgt av dårlig samvittighet.

Med kaloridagboken i Vektklubb fikk Magnus hjelp til å legge om til sunne matvaner.

Les mer og stem på Magnus her

5. Kristin Bjorøy Viksøy (49): -16 kg

– Jeg har alltid vært glad i mat og spiste store porsjoner.

I 2004 hadde Kristin slanket seg 30 kilo. Etter en operasjon ble hun bundet til sofaen som medførte mye småspising, spesielt av godteri. Vekten økte sakte, men sikkert, igjen.

– Jeg skulle handle klær og innså at jeg måtte opp enda en størrelse, og da sa jeg til meg selv: Nei, dette vil jeg ikke, det er ikke aktuelt å bli like stor som før.

Hun husket godt tiden på sitt største, hvordan det var umulig å finne klær i vanlige klesbutikker og å være den største i venneflokken. Trenden måtte snu.

– Jeg la om litt på vanene. Begrenset porsjonene, valgte bort det feteste pålegget, spiste mer grønnsaker og litt mindre ris og poteter og fant lettproduker som jeg likte.

I tillegg begynte hun å gå mange turer i skog og fjell, og det utviklet seg etter hvert til jogging.

Les mer og stem på Kristin her

6. Renate Kleven (31): -39 kg

– Alle som har gått opp og ned i vekt vet at det er mye jobb og ikke alltid en dans på roser. Det tar tid, og for meg har det tatt omtrent 6 år å gå ned nesten 40 kilo.

Renate beskriver sitt tidligere kosthold som usunt og at hun bevegde seg svært lite.

– Har ofte følt at jeg måtte slanke meg for å begynne å trene på treningssenter, noe som er utrolig trist. Det er jo inne på treningssenteret at mye av vektnedgangen og forandringene skjer, det har jeg skjønt nå.

Hovedmålet er å veie under 100 kilo.

– Jeg syns det er viktigere å trives med meg selv, er fornøyd med det jeg ser i speilet og akseptere at vi ikke er like men jeg er like mye verdt uansett hva vekta viser.

Les mer og stem på Renate

7. Annette Schjerven (52): -16 kg

Fire barnefødsler hadde satt sitt (nesten) permanente spor, men Annette var aktiv og ingen sofasitter, så tenkte ikke så mye over at vekten på det meste viste 97 kilo.

– Min største utfordring har alltid vært at jeg er glad i å «rydde» opp i godteskåler, eller på matfat.

For å gi en vond fot litt avlastning bestemte hun seg for å ta av noen kilo og meldte seg inn i Vektklubb.no, selv om mange advarte henne mot at det er vanskelig å slanke seg etter fylte 50.

– Det går faktisk veldig bra! 16 kilo på seks måneder, foten fungerer uten inngrep, og jeg merker i stor grad at turer med hundene mine går mye lettere - kroppen føles så bra!

Annette rydder ikke skålene lengre, men har ikke sluppet tak i maten hun liker best.

– Har aldri hatt sansen for lett-produkter, tar heller en skive vanlig ost enn to skiver lett gulost.

Les mer og stem på Annette her

8. Bård Arne Arnljot (60): -31 kg

For drøyt et år siden fikk Bård diagnosen diabetes type 2 og jobben som flygeleder sto brått i faresonen.

– Det var «kniven på strupen» for min del.

Bård sluttet å spise etter han var mett, brukte kostdagboken i Vektklubb for å finne magre og velsmakende alternativer og kuttet drastisk ned på alkohol.

– Å endre livsstil og å gå ned i vekt er vanvittig mye lettere om man ikke er alene om det. Jeg har drevet på sammen med kona og vi har inspirerte og støttet hverandre hele veien. Hun har gått ned omtrent det samme som meg. Det er uvurderlig å ha en partner som støtter deg.

Les mer og stem på Bård her

9. Liss Pedersen (50): -17 kg

Etter en jobbreise i 2013 kjente Liss at bukselinningen strammet ubehagelig mye da hun kom hjem. Hun tørket støvet av vekten og oppdaget til sin forskrekkelse at hennes BMI lå på 30,2.

– Jeg var glidd over i helseskadelig overvekt. Ja, det er «bare» er tall, men jeg fikk meg en vekker.

Hun meldte seg inn i Vektklubb, byttet brus med vann, de søte frukt- og müsliyoghurtene med to skiver grovbrød og så videre. Etter et halvt år var hun 10 kilo lettere.

– Jeg liker å ha en kropp som fungerer som den skal, som tåler å løpe og som takler en motbakke og som ikke innbiller seg at trappen til andre etasje er en nær døden-opplevelse. Jeg er blitt fan av slagordet: «Just do it».

Les mer og stem på Liss her

10. Anita Ølberg Hadland (38): -20 kg

Tidligere spiste Anita få og store måltider, mye sjokolade og drakk litervis av lettbrus hver dag. Middagene besto ofte av lettvint mat som pizza, pølse, gryteretter, posesuppe.

– Sommeren 2016 skal jeg på opplevelsesferie i USA og bestemte meg for at jeg ikke kan være så stor lenger. Jeg gruet meg til den lange flyreisen i det trange flysetet, og jeg ønsker å være med på så mye som mulig.

For et halvt år siden meldte hun seg inn i Vektklubb og begynte å følge menyforslaget slavisk. Hun har gått fra to store måltider om dagen til fem mindre.

– Jeg har fortsatt 30 kilo som skal bort, så jeg er ikke i mål til neste sommer. Planen er å fortsette til jeg er i mål, så får det ta den tiden det trenger. Det viktigste er ikke å gå fort ned i vekt, men å endre kostholdet for fremtiden.

Les mer og stem på Anita her

GÅ DIREKTE TIL AVSTEMNINGEN

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Les også:

La 2016 bli året du endelig lykkes med vektnedgangen

De 5 beste treningsøvelsene som gir maks utbytte

Slik kan du gå ned inntil en kilo i uken

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her