JULESTEMNING: Julekoppene hos Starbucks kan fylles med hva enn du ønsker, enten det er kaloririkt eller omtrent fritt for kalorier.
JULESTEMNING: Julekoppene hos Starbucks kan fylles med hva enn du ønsker, enten det er kaloririkt eller omtrent fritt for kalorier. Foto: Elaine Thompson/AP/NTB scanpix.

Så mange kalorier er det i julekaffen

Maiken Svendsen
Publisert: 2018-12-18 15:23

Pepperkakekrydder, sjokolade og alt fra tre til 13 sukkerbiter er det i de små koppene med julens kaffedrikker fra Espresso House og Starbucks. 

Julen er her og hos kaffekjedene Espresso House og Starbucks har julekaffen allerede vært i salg en stund. De to har flere kaffevarianter med julesmak, krem og sukkerholdige sauser, men understreker også at de har egne svarte julekaffer. En liten kopp med julekaffe fra Espresso House gir 2,3 kcal, og en grande kopp med Starbucks sin julekaffe gir fem kcal.

Cafékaffen: Så mange kalorier er det i morgenkaffen

Her er oversikten over kalori-, sukker og fettinnholdet i juleklaffene hos Espresso House og Starbucks.

Nisselatte fra Espresso House, en liten kopp veier 276 gram. Per 100 gram nisselatte får du i deg 84 kcal, 8,8 gram sukkerarter og 4,1 gram fett hvor 2,6 er mettet fett. I en liten kopp er det 231,4 kcal.

KREMTOPP: Nisselatten har 231,4 kcal.
KREMTOPP: Nisselatten har 231,4 kcal. Foto: Elisabeth Stigum.

Pepperkakelatte fra Espresso House, en liten kopp veier 276 gram. Per 100 gram er det også 84 kcal, 8,8 gram sukkerarter, 4,8 gram fett hvor 2,6 gram er mettet fett. I en liten kopp er det dermed 231,4 kcal.

I en sukkerbit er det omtrent 2,5 gram sukker. I disse to kaffekoppene er det omtrent 3,5 sukkerbiter i hver.

Gjør drikken lettere: Triksene som sparer frappucinoen for fett og kalorier

I en liten Brulée latte uten krem fra Starbucks er det omtrent 236 ml, og den gir 190 kcal. Koppen gir 3 gram fett, hvor to av dem er mettet, og 33 gram karbohydrat hvor 22 gram er sukker. Det tilsvarer nesten 9 sukkerbiter.

Starbucks har også sin versjon av pepperkakelatte, men den bærer det engelske navnet gingerbread latte. Velger du å droppe kremen og ta en liten kopp, inneholder også den 236 ml og 130 kcal. Den gir 3,5 gram fett, hvor mettet er 2 gram, og 19 gram karbohydrat hvor 18 av dem er sukker. Det tilsvarer litt over 7 sukkerbiter.

PEPPERKAKESMAK: Gingerbread latte fra Starbucks inneholder sirup med pepperkakesmak, krem og muskatdryss.
PEPPERKAKESMAK: Gingerbread latte fra Starbucks inneholder sirup med pepperkakesmak, krem og muskatdryss. Foto: Elisabeth Stigum.

Starbucks har også en varm sjokolade-variant på sin julemeny, og en liten kopp uten krem gir 200 kcal. Den gir 4,5 gram fett, hvor 2,5 gram er mettet, og 35 gram karbohydrater, hvor 32 gram er sukker. Det tilsvarer nesten 13 sukkerbiter.

På Espresso House har standardmelken 3 prosent fett, og på Starbucks får du melk med 2 prosent fett dersom du ikke ber om annet.

Les også:

Ti tips til en lettere jul

20 kalorivennlige matbytter

Derfor får du søtsug – og tipsene for å bli kvitt det (saken er åpen for medlemmer)

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her