Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2013: Barbro Formo (37)

Publisert: 2014-01-05 22:04

Slik gikk jeg ned 16 kilo

- Jeg har aldri har vært veldig overvektig, men vekten økte etter at jeg fikk barn for ti år siden. Jeg er veldig glad i «neimat» som potetgull og sjokolade, og koser meg mye med mat. Det jeg liker så godt med Vektklubb, er at jeg kan spise litt usunn mat innimellom. Den ga meg kontroll på kaloriinntaket, det er derfor den er så bra for meg. Jeg har faktisk spist litt potetgull hver eneste dag siden jeg begynte!

Jeg har forsøkt å gå ned i vekt flere ganger tidligere. Da har jeg pålagt meg selv en streng diett av sunn mat og grønnsaker. Jeg kunne gå og tenke på godteri og potetgull hele tiden, og gikk på noen store smeller. Men nå har jeg spist tretti gram potetgull hver kveld! Det er ikke mye, bare en liten bolle, men likevel noe å se frem til.

Jeg er lat av natur. Men jeg var bedre trent før. Jeg er utdannet i Forsvaret, hadde førstegangstjeneste og befalskole, og gikk deretter inn i politiet, det var min største drøm. Jeg skjønner ikke at jeg orket det, for det var veldig fokus på trening og løping. Nå løper jeg ikke, men går turer. Jeg har gått turer omtrent annenhver dag på cirka 45-50 minutter.

Jeg har nå permisjon fra jobben i politiet. Jeg har ikke trent hardt i denne prosessen, men likevel er jeg kommet i mye bedre form.

VEKTKLUBB-MODELL: Her er Barbro stylet og fotografert i forbindelse med Vektklubbs annonsekampanje.

Kostholdet mitt er blitt sunnere, og jeg har funnet magrere alternativer til den maten jeg pleide å spise før. For eksempel er ekstralett melk byttet til skummet, og kjøttdeig er byttet med karbonadedeig.

Mine beste tips

  • Jeg ville ha et konkret mål, og jeg ville se endringene underveis. Derfor bestemte jeg meg for at jeg skulle inn i en rosa bukse som jeg er veldig glad i, og at jeg skulle ta bilder av meg selv i prosessen. Jeg visste fra før at det kunne være vanskelig å se resultater i speilet, fordi man selv hele tiden tenker at man er stor. Ofte klarer man ikke selv å se endringene som skjer med kroppen sin. Men du ser dem dersom du jevnlig tar bilder av deg selv i en bukse som er for liten. Så da gjorde jeg det.
  • Jeg anbefaler også at du forteller alle rundt deg at du har endret kosthold. Da slipper du å sitte i selskap og lyve og spise for at andre skal bli glade. Jeg har fått mye støtte, og masse oppmuntring.

Stem på Barbro her!

Les mer om Barbro:- Målet var å komme inn i yndlingsbuksa

Les om de andre kandidatene her

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her