Mann (51): - Si opp aviser og slå av TV

Vektklubb
Publisert: 2009-12-17 12:46

Et mannelig medlem har tatt et oppgjør med gamle vaner for å legge om til en sunn livsstil. Nå sier han ja! til en aktiv hverdag og mye grønnsaker.

Foto: Scanpix

Du trenger ikke være like raskt som Thor Hushovd, men du svir av mange kalorier ved å sykle til jobben.


Ja! Jeg har kuttet ut all mat som åpenbart er tilsatt sukker. Dermed ryker kaker, desserter, sjokolade, yoghurt osv. Dette er det ganske lett å gjennomføre for man vet jo vanligvis om det er noe mye sukker i en matvare. Dette har resultert i at jeg føler meg mye mer våken, naturlig tørst og mer vel. Magen er også mye roligere enn før.
Ja! Jeg har begynt å sykle til jobb. På med gode klær og ut i allslags vær! Bruker ca 500 kalorier på turen, som tar 35 minutter. Det er nesten like raskt som å gå til trikken pluss selve trikketuren. Dessuten slipper jeg å sløse bort tid på å vente på forsinkede busser, T-baner og trikker. Ikke minst sparer jeg 6.000 kroner(!) i året på å ikke kjøpe månedskort. Etter å ha syklet til jobben er jeg selvfølgelig mye mer våken og opplagt enn folk som har sittet på en overfylt buss eller trikk eller stått i stampe i en bilkø. Glatt føre? Du får fatt i solide vinterdekk til sykkel.
Ja! Jeg løper på tredemølle. Rask løping i en halv time gir 500 kalorier i minus.
Ja! Det er helt forbudt å spise middag eller lunsj uten en solid porsjon grønnsaker. Er du ikke begeistret for rå grønnsaker så kutt dem opp i små biter for så å gi dem en rask omgang i stekepannen.


Mine råd for å få bedre tid: Si opp aviser og slå av TV. Man må faktisk gjøre noen valg! Kutt ut alle unnskyldninger og kom dere ut av sofaen.
Dette er enkle råd som er lette å gjennomføre, gir rask helsegevinst og langsom vektreduksjon. Jeg har blitt 18 kilo lettere.
Min egen erfaring er at kroppen er som en svamp. Sluntrer mann unna med å holde øye med kaloriinntaket i noen få dager, flyr vekta rett opp igjen.
Med vennlig hilsen Mann (51), Oslo

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Flere artikler

Mindre energi med mindre kalorier

Mindre energi med mindre kalorier

Hei! Jeg skal ned 13 kilo som jeg har lagt på meg i forbindelse med to svangerskap de siste fem årene. På Vektklubb har jeg fått anbefalt et daglig kaloriinntak på 1570 kalorier. Jeg har nå gått ned to kilo på to uker, men føler at jeg trenger mer mat. Hvis det går mer enn tre timer mellom måltidene, får jeg skjelvinger, blir slapp og kjenner meg "treg."<br /> <br />Jeg har kuttet masse ned på raske karbohydrater, og har kuttet ut godterier og kaker på hverdager. Jeg har oppdaget at jeg likevel har et relativt høyt inntak av fett (nøtter og middagsmat). Jeg lurer egentlig på om ikke kroppen snart vil venne seg til et lavere kaloriinntak? Jeg plages ikke med sult, kjenner bare at jeg har mindre energi, beveger meg saktere, orker ikke ta i på trening osv. Eventuelt bør jeg få ned fettinnholdet i kosten og heller ligge litt høyere på karbohydrater for å holde energien oppe i det daglige?<br />Mvh Trønderkvinne

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her