Matspaneren: Prior julesylte av kalkun
Glad i julesylte? Nå har det kommet en magrere variant av kalkun.
Vi anbefales å spise mer "hvitt kjøtt" enn rødt av helsemessige årsaker. Når vi snakker om "hvitt kjøtt" tenker vi først og fremst på kylling og kalkun.
Priors marinerte kalkunskiver
Hvitt kjøtt anbefales av flere gode grunner, og PRIOR oppsummerer følgende punkter på sin hjemmeside:
”Hvitt kjøtt, smakfullt og sunt.
•Hvitt kjøtt har lavt fettinnhold.
•Fettet i hvitt kjøtt har i tillegg en ganske høy andel umettede fettsyrer og er derfor et helsemessig positivt innslag i kostholdet.
•Hvitt kjøtt har ellers, slik som andre kjøttslag, høyt innhold av mange viktige næringsstoffer. Denne ideelle kombinasjonen er en av grunnene til at fjørfekjøtt er mye brukt som diettmat til pasienter og slankemat for dem som ønsker å gå ned i vekt.”
(Vi i Vektklubb har sammenliknet kalkunskiver med andre kjøttprodukter, se resultatene lenger ned på siden!)
I Norge spiser vi definitivt mest kylling, men i takt med at en rekke nye kalkunprodukter tilbys forbrukerne (oss), har også konsumet av kalkun økt de siste årene.
PRIOR tilbyr ferdig krydrete og marinerte skiver i ulike varianter av kalkunlår. Jeg og min datter Ingrid på 18 testet varianten krydret med blant annet paprika, sennep og chili til middag.
Kalkunskivene ble stekt i teflonpanne med cirka 1 ss flytende margarin 4-5 minutter på hver side etter anvisning på pakken. De ble servert med en tomatsalat med god balsamicoeddik over og fullkornspasta til. Kalkunskivene var meget møre og saftige og med fyldig og god smak uten at chilien ble for dominerende.
Dette var et smakfullt måltid som ikke tok mer enn ca. 15 min å tilberede. Jeg laget salat og kokte fullkornspasta mens kalkunskivene lå i steikepanna. Det kan nok bli flere lettvinte og sunne middager av denne typen fremover!
1 pakke PRIOR Kalkun – marinerte skiver av kalkun veier 550 gram og inneholder 4 skiver.
Pris per pakke: ca. 85 kroner.
Ingredienser: Kalkunlår (90%), salt, krydderblanding (bl.a. fra paprika og sennep), farge (E160c), fortykningsmiddel (E1414), antiklumpemiddel (E551), aroma (chiliekstrakt).
Næringsinnhold per 100 gram PRIOR – marinerte kalkunskiver:
Energi: 546 kJ/ 131 kcal
Protein: 16 gram
Karbohydrat: 0,8 gram
Fett: 7,4 gram
-hvorav mettede fettsyrer: 2,6 g
-enumettede fettsyrer: 1,9 g
-flerumettede fettsyrer: 2,2 g
Natruim: 2 gram
Les også: Velg mat med sunt fett
Produktet er merket med både ”Nøkkelhull” og ”Nyt Norge” som indikerer at råvaren er både sunn og norsk og dermed også garantert fri for salmonella- bakterien.
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Glad i julesylte? Nå har det kommet en magrere variant av kalkun.
Mer kjøtt, mer smak og færre kalorier – her er pølsene du bør velge til grillfesten.
Med magert kjøtt og mye grønnsaker kan du lage en smakfull middag med luksusfølelse, uten å overstige kaloribudsjettet.
Mindre salt og mer kjøtt, men også mer fett og kalorier enn vanlige wienerpølser.<br />
Lei av brente koteletter? Træ kjøtt, grønnsaker og frukt på spyd i stedet, det er magert, enkelt og raskt.<br />
- Det er plass til pølser i et kosthold som ellers er sunt. Men det er ikke plass til pølser i et kosthold som er usunt.