Siv Hege: - Kiloene raste av da jeg begynte å trene!

Publisert: 2011-12-13 16:14

Siv Hege fra Hønefoss er firebarnsmor og har overvunnet treningsfobien. Nå er hun joggefrelst. Målet er å løpe maraton om to år! Dette er hva hun skriver til oss:

Til venstre ser du bildet som ble vendepunktet for Siv Hege. Hun kjente seg ikke igjen og tenkte "nå er det nok". På bildet til høyre ser du Siv Hege etter hun har kommet i mål på tre kilometersløpet i regi av Oslo Maraton 2011, og etter at hun har gått ned 20 kilo. Etter løpet har hun tatt av ytterligere 6 kilo!

Foto: Privat og Hanne Eide Andersen / VG

Dette bildet ble tatt i juni 2011 da Siv Hege deltok på løpetrening i regi av Espen Tønnesen og Olympiatoppen. Hun var en av de fire heldige Vektklubbmedlemmer som ble trukket ut til å være med i løpeprosjektet for overvektige.

Foto: Magnar Kirknes


"Da jeg startet opp i april veide jeg 110 kilo og hadde en forferdelig høy BMI. Jeg klarte nesten ikke gå opp trappen fra soverommet til stua, og livet mitt var et slit. Jeg hadde for mange år siden gitt opp å slanke meg, jeg klarte aldri å holde diettene lenger enn en uke. Da syntes jeg så synd på meg selv at jeg begynte å trøstespise. Har som så mange andre brukt mat, og ikke minst godteri, som en slags behandling for alle vanskelige ting i livet.

Jeg er jo ikke dum, jeg visste innerst inne at dette ikke kunne fortsette slik. Jeg har fire barn som trenger moren sin. Så selv om jeg utad ga blaffen i hvordan jeg så ut, så foregikk det en hel del på det mentale planet. Etter en reise la jeg ut et bilde av meg og noen venner på bloggen min. Jeg hatet bildet av meg selv, jeg kjente meg rett og slett ikke igjen. Det var som det gikk en liten f... (unnskyld uttrykket, jeg er nordlending) i meg. Nå er det nok! Jeg var kommet til et vendepunkt, og meldte meg inn i Vektklubb.no uten egentlig å ha tenkt så mye over det på forhånd. Jeg ble positivt overrasket over hvor mye klubben har utviklet seg siden sist jeg var medlem.

Jeg har nå gått ned 26 kilo, og BMI ligger på 32. Jeg er snart halvveis, målet er 65 kilo. I den første tiden var det litt slitsomt å måtte tenke mat hele tiden, men det gikk ikke lenge før nye rutiner var i boks. Jeg måtte gå noen runder med meg selv, hva er det egentlig jeg vil? Jeg kom frem til at det er ikke synd på meg selv om jeg nå ikke kan spise snop lenger (jeg var sukkeravhengig). Jeg har rett og slett prioritert feil, og spist min "dose" på én gang før jeg fylte 40. De andre som har vært flinke og spart litt til senere kan fortsatt kose seg med lørdagsgodtet.

Jeg skal kose meg med god og sunn mat. Etter denne selvransakelsen kom jeg frem til at jeg må tenke på meg selv som om jeg er alkoholiker. Det er alt eller ingenting. Det flotte er at jeg synes ikke lenger at jeg må oppgi så mye. Jeg er ikke lenger slave av sukker.

Les flere medlemsrapporter her

Jeg begynte etter hvert å tenke på trening. Tro meg, denne dama var "the person most likely never to exercise". Jeg hadde med andre ord en stor fobi å overvinne. Likevel satt jeg i gang, meldte meg inn på treningsstudio og kjøpte timer med personlig trener. Og resultatene kom med en gang, kiloene raste av. I juni var jeg så heldig å bli trukket ut som en av fire til å delta i Vektklubbens samarbeid med Espen Tønnessen på Olympiatoppen (joggeprosjekt for overvektige) , og lørdag den 24.september 2011 var jeg en av to som gjennomførte 3 kilometeren i Oslo Maraton. Vi løp begge hele løpet sammenhengende! Dette opplegget har vært gull verdt for meg, og gitt meg en mestringsfølelse jeg aldri trodde jeg kunne få. Denne dama skal innen to år løpe helmaraton!

For å fortsatt ha høy treningsmotivasjon er det viktig for meg å hele tiden sette meg nye mål. Jeg har derfor allerede meldt meg på 10 km i Sentrumsløpet i april 2012 og samme distanse i Tromsø Marathon i juni. Jeg setter sammen stafettlag til Ringeriksmaraton i august, og har meldt meg på halvmaraton i Oslo i september.

Helsen min har blitt mye bedre. Jeg har lavt stoffskifte og fibromyalgi (sorry til alle med samme diagnose, ikke lenger godtatt unnskyldning). Jeg går til fastlegen min annen hver måned for oppfølging i forbindelse med vektreduksjonen, og har allerede to ganger senket doseringen av Levaxin. Jeg har de siste 18 årene hatt ryggplager og bekkenplager, også dette har blitt markant bedre.
Barna mine synes nok det er litt slitsomt med mamma som plutselig skal innom alle klesbutikkene når vi handler. Jeg selv er overlykkelig, og har mange år med shopping å ta igjen.

Som sagt synes jeg Vektklubb.no er veldig bra, det er kun en ting jeg gjerne skulle ha gjort noe med. For de som trener mye (jeg trener 4-5 ganger i uka) så passer ikke kaloriinntaket dere setter for oss med hva vi trenger på grunn av mye trening. Det hadde vært fint med noen retningslinjer for hvor mye vi bør innta, det kan være vanskelig å føle seg frem selv.

Med vennlig hilsen Siv Hege Arnesen (42) fra Hønefoss"

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her