Kalsium når jeg aldri drikker melkeprodukter?

Publisert: 2008-11-24 09:52

Etter å ha begynt her i Vektklubb.no har jeg nesten kuttet ut alle melkeprodukter. Hvis jeg drikker melk, drikker jeg kun laktoseredusert, da dette er eneste melken jeg ikke får kjempevondt i magen av. Nå er det meget sjelden jeg drikker noen form for melk eller melkeprodukter i det hele tatt etter jeg begynte her. Bør jeg ta tilskudd av kalsium? Eller andre tilskudd?<br />Mvh Mona

Kilder til kalsium: I tillegg til melk- og melkeprodukter er matvarer som sardiner, sesamfrø, juice tilsatt kalsium og sterkt grønne bladgrønnsaker gode kilder til kalsium.


Hei!
Dersom du verken drikker melk eller spiser noen form for ost bør du ta ett gram med kalsium som kosttilskudd daglig. Det er viktig at du spiser rikelig med grønnsaker og spis gjerne sardiner som oftest kan bidra med kalsium. Det er meget viktig at du dessuten får nok vitamin D.
Er vitamin- og mineraltilskudd nødvendig for god helse?
Den beste kilden til vitamin D i norsk kosthold er tran og fet fisk i alle varianter. Det er også viktig at du får sol på kroppen slik at kroppen selv kan lage vitamin D.
Vennlig hilsen Christian A. Drevon
Redaksjonen tilføyer:
Opptaket av kalsium i tarmen er avhengig av vitamin D. Gode kilder til vitamin D er fete fiskeslag (laks, ørret, sild og makrell) og tran. Det er også vitamin D i smør og margarin.
Kalsium er et mineral. Cirka 99% av kalsiummengden i kroppen finnes i skjelettet, der kalsium spiller en viktig rolle i mineraliseringen. Bentettheten øker fram til 25 års alderen, og vil deretter avta. Et tilstrekkelig inntak av kalsium i barne- og ungdomsårene er viktig for å forebygge utviklingen av benskjørhet senere i livet.
Funksjoner:
Byggesten i skjelett og tenner, overføring av nerveimpulser og sammentrekning av glatt muskulatur.
(Kilde: Helse- og velferdsetaten, Oslo kommune)

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Flere artikler

Fra veldig lavt kalorinivå

Fra veldig lavt kalorinivå

Jeg har over veldig lang tid prøvd å gå ned i vekt og har i denne perioden spist veldig lite, vil tippe cirka 500-700 kalorier pr dag. <br /><br />Nå er jeg litt redd for å gå opp i vekt dersom jeg begynner på denne dietten med 1300-1700 kalorier. Har nemlig erfart dette da jeg tok et Grethe Roede kurs. Vil jeg gå opp i vekt nå? <br /><br />Jeg har også et spørsmål når det gjelder kalk, jeg liker ikke melk og har hørt at det er bra for slankinga å få inn mye kalk. Bør jeg ta dette i pilleform?<br />Hilsen L.<br />

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her