Slik lykkes du med grovere bakst
Med litt grovere mel i gjærbaksten får du både helsegevinst og metthetsfølelse med på kjøpet. Her er triksene for å unngå at deigen blir for kompakt.
Slik gjør du den søte baksten sunnere uten at det går på bekostning av smaken.
GÅ FOR GROVT: Da får du i deg mer av de nyttige næringsstoffer som fiber, vitaminer, jern og mineraler.
Opplysningskontoret for brød og korn
Vektklubb har plukket ut noen av våre favorittoppskrifter på kjente bakevarer som har fått en sunnere og grovere «make-over»:
Hærlig-bærlig! Grov-snurr med syltetøy, skolebrød med blåbær- og vaniljefyll.
Opplysningskontoret for brød og korn
Havregryn har en naturlig sødme og er stikkordet for grovere muffinsbakst.
Opplysningskontoret for brød og korn
Til langtur kan det være greit med müslibarer som gir mye energi og tar liten plass i sekken.
Opplysningskontoret for brød og korn
Les også:
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Med litt grovere mel i gjærbaksten får du både helsegevinst og metthetsfølelse med på kjøpet. Her er triksene for å unngå at deigen blir for kompakt.
Scones er noe av det aller enkleste du kan bake. Deigen trenger verken å eltes, heves eller rulles ut i små stykker. Så på en liten halvtime kan du ha rykende ferske scones klare til å spises!
Som kontrast til søtbombene cupcakes er matmuffins både sunne og praktiske!
Klar du kan kose deg med bakst samtidig som du går ned i vekt. Matbloggen Bakekona har oppskriften på julens deiligste scones til 80 kalorier stykket.
Det finnes andre måter å gjøre baksten mer protein- og fiberrik, men dette melet er et helt greit produkt med gode bakeegenskaper, skriver Vektklubbs matspaner om den nye melblandingen fra Møllerens.
Rugbrød har både fukt og utholdenhet - en skikkelig grovis med andre ord.