LURTE SEG SELV: Beate trodde det holdt å gå tur med hunden, så kunne hun spise hva hun ville. Nå går hun fortsatt tur, men trener også spinning og styrke flere ganger i uken.

Beate ned 42 kilo: Kvittet seg med samboerkiloene

Publisert: 2015-01-05 20:32

Beate Selland Nordnes (22) trodde hun kunne spise det hun ville så lenge hun beveget på seg.<br />

Derfor slet jeg med vekten:

Jeg har alltid vært stor, men da jeg flyttet sammen med kjæresten kom samboerkiloene. Jeg er veldig glad i mat og trodde at jeg kunne spise hva som helst, så lenge jeg gikk turer med hunden. Likevel fikk jeg i meg mer inn enn jeg forbrente.

Det er vel det som har vært problemet gjennom hele livet. Ettersom samboeren min har kunnet spise hva han ville når han ville, så trodde jeg i det lengste at jeg kunne det samme. Men slik ble det ikke.

Vendepunktet:

Min mors vektnedgang før jeg selv begynte å slanke meg, har vært til stor inspirasjon. Jeg så at hun fikk det til og skjønte at det var mulig å ta grep. I tillegg fikk jeg en kommentar som jeg aldri kommer til å glemme om størrelsen på klærne mine. Da gikk det en liten «faen» i meg, jeg skulle jammen vise at også jeg kunne klare å gå ned i vekt.

FØR: Om treningsmotivasjonen sitter langt inn tar Beate frem gamle bilder av seg selv og spør: "Har jeg det bedre om jeg ikke trener?" Så husker hun at hun alltid føler seg ti ganger bedre etter en fullført treningsøkt.

Da vekta begynte å gå nedover var det gjort, jeg ble besatt. Men etter ca 10 kilo kom nederlaget. Motivasjonen forsvant og det var ingen som la merke til vekttapet, da ville jeg bare gi opp. Omtrent samtidig fikk jeg meg en ny venninne, som fikk meg hektet på styrketrening. Da løsnet det!

Slik gikk jeg ned:

Jeg var veldig nøye på å spise riktige næringsstoffer og i hovedsak få nok proteiner i meg iløpet av en dag. Og jeg spiste aldri «treningskaloriene», altså det jeg brente bort på trening. Jeg passet på å kose meg en dag i uka, ellers mistet jeg motivasjonen. Dette er en livsstilendring jeg har drevet med siden mai 2012, ikke en diett. Jeg vil ikke ha et liv uten god mat, godteri og snacks.

I en periode hadde jeg også tid til å trene to ganger om dagen, samt gå tur med hunden. Det hjalp meg veldig. Jeg har også hentet mye god støtte i samboer, familie og venner. De gangene jeg har hatt lyst til å gi opp har de fått meg på «rett kjøl» igjen.

Med en god dose motivasjon, viljestyrke og tydelige mål kan man komme langt, det er jeg et bevis på.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Trening:

Siden oktober 2012 har jeg trent styrke 3-5 ganger i uken. Jeg trener også mye spinning. Har både en ellipsemaskin og en ergometersykkel hjemme. Det er deilig å slippe dørstokkmila for å komme seg på trening. Syklingen den kombineres ofte med lesing av pensum.

Jeg er også så heldig at jeg har en liten hoppbakke i nærheten, den er perfekt til å løpe intervaller oppover alle trappetrinnene. Det er megatungt mens det står på, men utrolig deilig etter gjennomføring.

Hvis jeg ikke får trent en dag nå så blir jeg sur og gretten. Trening gir meg mestring og håp på jeg kan klare alt. Jeg har fått til så utrolig mye som jeg aldri trodde jeg skulle klare.

NÅ: - Mye kan skje på to år. Jeg har lært utrolig mye om meg selv, klart ting jeg aldri trodde jeg kom til å klære, spist mat jeg aldri trodde jeg likte, passet inn i klær jeg før bare kunne drømme om, forteller Beate.

Mine 3 beste tips til andre:

  1. Spis nok proteiner!

  2. Kos deg en dag i uka, sett av noen timer på lørdagskvelden der du kan spise det du vil.

  3. Vær tålmodig, det tar tid å endre eit maskineri som kroppen, og kroppen treng tid til å venne seg til den nye tilværelsen. + mål deg med måleband, utrulig hva målebandet kan vise selv om vekten står i ro.

Følg Beates vektreise på instagram @beatenordnes

Stem på Beate her

Les om de andre kandidatene

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her