Spar kalorier med grove og sunne gulrotvafler
Nystekte vafler smaker alltid godt. Her får du oppskrift på en sunnere og mer næringsrik vaffelvariant!
Det er størrelsen som teller, i alle fall når det kommer til kakestykker.
Hva er egentlig et passe stykke kake? Det er ikke alltid like lett å begrense seg når det kommer til deilig bakst og nydelige kaker. Og selv om man vil legge om til en sunnere livsstil, og begrense søtsaker og snacks, går det helt fint å unne seg litt av det man liker best.
I en liten studie som er omtalt i det anerkjente fagtidsskriftet The American Journal of Clinical Nutrition, i april 2018, fant forskere at forsøkspersoner som ble eksponert for mindre porsjonsstørrelser over tid kunne endre egen oppfatning av hva som var en «normal» porsjonsstørrelse, og dermed føre til at de spiste mindre.
Det har lenge vært kjent at økte porsjonsstørrelser, større fat og servise kan få oss til å spise mer. Finner du frem gammelt servise vil du se at fatene er betydelig mindre enn dagens tallerkener, og rommer naturlig nok mindre mat.
Maifest: Bløtkake, ostekake og pavlova med mindre kalorier
Kanskje kan det å servere små porsjonskaker, kontra en diger kake, hjelpe deg å begrense kakekaloriene. Lotta Talbot har laget disse nydelige minipavlovaene som passer perfekt til 17. mai.
En minipavlova med lemon curd, frukt og bær gir omtrent 150 kcal.
Ned i vekt? Slik går du ned 5 kilo til sommeren!
Talbot er utdannet konditor, og på fritiden deler hun bilder og oppskrifter på Instagramkontoen @spiselsktren.
I denne oppskriften har hun byttet ut sukker og smøret i lemon curd med Sukrin og en lett variant av smør for å spare inn litt på kalorier og begrense sukkerinnholdet.
Til 10 stk., 74 kcal per stk., trenger du:
3 eggehviter
2 dl sukker
1 klype salt
1 ts hvitvinseddik
1 ts maisenna
Slik gjør du det: Ha romtempererte eggehviter i en tørr og ren bolle. Pisk eggehvitene sammen med saltet og ha i litt og litt sukker av gangen. Tilsett hvitvinseddiken og maisenna. Pisk til massen er blank og smidig.
Dekk et stekebrett med bakepapir. Bruk en spiseskje og fordel marengsen i 10 porsjoner. (ca. 8 cm i diameter) Bruk en skje og lag en liten grop i midten av hver marengs.
Stekes på 125 grader i 45 minutter. Avkjøl på rist eller la de stå i avslått ovn til den er kald.
Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.
Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.
Til 10 porsjoner, 65 kcal per porsjon, trenger du:
4 eggeplommer
2 sitroner (saft og skall)
1 dl Sukrin
100 g lett plantemargarin
Slik gjør du det: Rør sammen eggeplommer, sitronsaft, sitronskall og Sukrin i en kjele på svak varme til blandingen er tykk. Ta kjelen av platen og pisk inn smøret. Avkjøl
Ha en spiseskje lemon curd på hver pavlova og pynt med frukt, bær og spiselige blomster. Her er fersken, blåbær, moreller og stemorsblomst brukt.
Se næringsinnhold i oppskriften (kun for VK-medlemmer)
Flere oppskrifter fra Lotta Talbot:
Havregrynskopper med yoghurt og bær
Blomkålris med gresskar, feta og granateple
Energikuler med peanøtt og kokos
Denne oppskriften ble første gang delt 14. mai 2020.
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Nystekte vafler smaker alltid godt. Her får du oppskrift på en sunnere og mer næringsrik vaffelvariant!
Halloween trenger ikke gi deg sukkersjokk. Hva med kiwimonstre, bananspøkelser, eple- eller gresskarchips?
Har du noen bær til overs, kan du bake dem inn i deilige muffins. Denne oppskriften inneholder yoghurt og grovt mel som gjør muffinsene saftige og sunnere.
Nyt julens godteri med litt mindre kalorier. Her er tre oppskrifter som er perfekt for deg som vil redusere sukkerinntaket, men fortsatt spise søtt.
Egg blir blant ernæringseksperter ofte betegnet som supermat. Og dette er hvorfor:
Bruk høstens deilige gresskar som tilbehør til middagen. Det er enklere enn du tror!