Lotta Talbot

Mindre sukker og kalorier: Minipavlova med lemon curd

Publisert: 2020-05-14 12:11

Det er størrelsen som teller, i alle fall når det kommer til porsjoner og kakestykker!

Utfordringen med kaker og kaloritelling er å vite hva som er riktig størrelse på kakestykket. Tar du et stort stykke kan det uansett være vanskelig å stoppe før du har spist opp.

Mindre porsjoner = mindre kalorier

I en liten studie som er omtalt i det anerkjente fagtidsskriftet The American Journal of Clinical Nutrition, i april 2018, fant forskere at forsøkspersoner som ble eksponert for mindre porsjonsstørrelser over tid kunne endre egen oppfatning av hva som var en «normal» porsjonsstørrelse, og dermed føre til at de spiste mindre.

Det har lenge vært kjent at økte porsjonsstørrelser, større fat og servise kan få oss til å spise mer. Et lurt triks kan derfor være å finne frem bestemors servise. Da vil du se at fatene er betydelig mindre enn dagens tallerkener, og rommer naturlig nok mindre mat.

Maifest: Bløtkake, ostekake og pavlova med mindre kalorier

Lotta Talbot

Pavlova i porsjoner

Kanskje kan det å servere små porsjonskaker, kontra en diger kake, hjelpe deg å begrense kakekaloriene. Lotta Talbot har laget disse nydelige minipavlovaene som passer perfekt til 17. mai.

En minipavlova med lemon curd, frukt og bær gir omtrent 150 kcal.

Ned i vekt? Slik går du ned 5 kilo til sommeren!

Talbot er utdannet konditor, opprinnelig fra Drøbak og bor for tiden i Nederland med mann og barn. På fritiden deler hun bilder og oppskrifter på Instagramkontoen @spiselsktren.

I oppskriften hun deler med Vektklubbs lesere har hun byttet ut sukker og smøret i lemon curd med Sukrin og en lett variant av smør for å spare kalorier og begrense sukkerinnholdet.

Lotta Talbot

Minipavlova:

Til 10 stk., 74 kcal per stk., trenger du:

3 eggehviter
2 dl sukker
1 klype salt
1 ts hvitvinseddik
1 ts maisenna

Slik gjør du det: Ha romtempererte eggehviter i en tørr og ren bolle. Pisk eggehvitene sammen med saltet og ha i litt og litt sukker av gangen. Tilsett hvitvinseddiken og maisenna. Pisk til massen er blank og smidig.

Dekk et stekebrett med bakepapir. Bruk en spiseskje og fordel marengsen i 10 porsjoner. (ca. 8 cm i diameter) Bruk en skje og lag en liten grop i midten av hver marengs.

Stekes på 125 grader i 45 minutter. Avkjøl på rist eller la de stå i avslått ovn til den er kald.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Lemon curd:

Til 10 porsjoner, 65 kcal per porsjon, trenger du:

4 eggeplommer
2 sitroner (saft og skall)
1 dl Sukrin
100 g lett plantemargarin

Slik gjør du det: Rør sammen eggeplommer, sitronsaft, sitronskall og Sukrin i en kjele på svak varme til blandingen er tykk. Ta kjelen av platen og pisk inn smøret. Avkjøl

Ha en spiseskje lemon curd på hver pavlova og pynt med frukt, bær og spiselige blomster. Her er fersken, blåbær, moreller og stemorsblomst brukt.

Se næringsinnhold i oppskriften (kun for VK-medlemmer)

Flere oppskrifter fra Lotta Talbot:

Frossen yoghurtsnacks

Sunnere banansplitt

Eple-donuts

Havregrynskopper med yoghurt og bær

Blomkålris med gresskar, feta og granateple

Energikuler med peanøtt og kokos

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her