Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Test av vårruller med grønnsaker

Publisert: 2015-08-03 12:17

Litt mye deig, men ellers et sunt middagsalternativ for deg som vil ned i vekt, skriver Vektklubbs matspaner.

Jan Petter Lynau / VG

Selv en over gjennomsnittlig matinteressert klinisk ernæringsfysiolog og matspaner som meg kan falle for fristelsen det er å ty til noe ferdigmat fra frysedisken. Jeg fant disse vegetarvårrullene fra VærSåGod som var nye for meg i alle fall, og tenkte at disse kunne være et fint middagsalternativ for et og annet travelt Vektklubbmedlem også. Mens vårrullene steker seg selv i ovnen, kan du lage en salat og koke ris, byggryn, quinoa eller det du måtte ønske av tilbehør.

Innhold:

Vårrullene inneholder 35 prosent deig (av hvetemel) og resten er grønnsaker i form av kål, gulrot, mungbønnespirer, purre, løk, paprika og fløyelsgeléøresopp (black fungus), litt olje og krydderier. Vårrullene er forfriterte og klare til å legges på bakepapir og stekes i ovnen, noe som tar et drøyt kvarters tid.

Smak:

Vårrullene er sprø i kantene, fylt med gode grønnsaker, og krydret nok til at de ”biter” litt fra seg. Både jeg og de andre rundt bordet (til sammen fire voksne og fem barn) var enige i at dette smakte godt. Det vil si; vi voksne var nok mer begeistret for vårrullene enn barna, men det skal noe til å passere smakspreferansene til to femåringer og tre treåringer, særlig når det kommer til «ny» mat.
Hvis jeg skulle ønske meg noe annerledes så kunne kanskje deiglaget rundt vært enda litt tynnere. Jeg stekte vårrullene noen minutter lenger enn angitt på pakken for å være sikker på at deiglaget ble sprøtt og godt.

Hvor sunt er det?

Som ferdigmatalternativ vil jeg si at dette er bra. Det er flere positive sider ved vårrullene, tre gode ting er:

  • man får i seg litt ekstra grønnsaker
  • man får inn et vegetarisk måltid på ukemenyen, noe som er anbefalt og stadig flere har et ønske om
  • fettet som er brukt er umettet fett i form av rapsolje og soyaolje.

Som all ferdigmat har også disse vårrullene litt mye tilsatt salt, men hvis tilbehøret du benytter er uten salt (grønnsaker/salat samt ris kokt i lite eller ingen salt) så blir det ikke så altfor galt likevel. Skulle du derimot dynke risen i soyasaus så er det såklart en annen sak…

Hvis du spiser to vårruller og lager et sunt og relativt kalorifattig tilbehør som jeg har vist her med byggryn og salat, vil dette fint kunne passe inn som en middag for Vektklubbmedlemmer og andre som ønsker vektreduksjon.

Alt i alt et lettvint, godt og nokså sunt middagsalternativ.

Næringsinnhold

Per 100 gram: 209 kcal, 4,7 gram protein, 10,7 gram fett hvorav kun 0,6 gram mettet fett, 23,4 gram karbohydrater, 3,2 gram kostfiber og 1,4 gram salt.
En vårrull á 75 gram: 157 kcal, 3,5 gram protein, 8 gram fett, 18 gram karbohydrater, 2,4 gram kostfiber og 1 gram salt.
To vårruller som i mitt middagsforslag gir cirka 314 kcal.

Sammenlignet med andre vårruller:

  • Daloon vårruller med grønnsaker: 140 kcal, 4,1 gram protein, 4,5 gram fett hvorav 0,4 gram mettet fett, 19,5 gram karbohydrat, 2,5 gram kostfiber og 0,8 gram salt.
  • Daloon vårruller med oksekjøtt: 152 kcal, 6,4 gram protein, 4,9 gram fett hvorav 0,4 gram mettet fett, 19,3 gram karbohydrat, 2,4 gram kostfiber og 0,5 gram salt.
  • VærSåGod vårrull med kylling og grønnsaker: 233 kcal, 4,2 gram protein, 11,6 gram fett hvorav 0,7 gram mettet fett, 22,2 gram karbohydrat, 3 gram kostfiber og 1,5 gram salt.

Følg @matspaneren på Instagram eller tag bilder av matvarer du ønsker at vi skal teste med #matspaneren. Du kan også sende oss mail.

Andre matvarer matspaneren har testet:

Slik lager du en kjøttfri taco med soya-«kjøttdeig»

Hjemmebakt brød i form

Kremet risotto som ikke er for fet

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her