Frossenmiks: Enkelt grep for å gjøre middagen sunnere
Kan enkelt og raskt også være sunt hvis produsentene gjør halve jobben for oss? Vektklubbs matspaner har tatt en titt på en ny frossenmiks med bønner og erter.
Litt mye deig, men ellers et sunt middagsalternativ for deg som vil ned i vekt, skriver Vektklubbs matspaner.
Selv en over gjennomsnittlig matinteressert klinisk ernæringsfysiolog og matspaner som meg kan falle for fristelsen det er å ty til noe ferdigmat fra frysedisken. Jeg fant disse vegetarvårrullene fra VærSåGod som var nye for meg i alle fall, og tenkte at disse kunne være et fint middagsalternativ for et og annet travelt Vektklubbmedlem også. Mens vårrullene steker seg selv i ovnen, kan du lage en salat og koke ris, byggryn, quinoa eller det du måtte ønske av tilbehør.
Vårrullene inneholder 35 prosent deig (av hvetemel) og resten er grønnsaker i form av kål, gulrot, mungbønnespirer, purre, løk, paprika og fløyelsgeléøresopp (black fungus), litt olje og krydderier. Vårrullene er forfriterte og klare til å legges på bakepapir og stekes i ovnen, noe som tar et drøyt kvarters tid.
Vårrullene er sprø i kantene, fylt med gode grønnsaker, og krydret nok til at de ”biter” litt fra seg. Både jeg og de andre rundt bordet (til sammen fire voksne og fem barn) var enige i at dette smakte godt. Det vil si; vi voksne var nok mer begeistret for vårrullene enn barna, men det skal noe til å passere smakspreferansene til to femåringer og tre treåringer, særlig når det kommer til «ny» mat.
Hvis jeg skulle ønske meg noe annerledes så kunne kanskje deiglaget rundt vært enda litt tynnere. Jeg stekte vårrullene noen minutter lenger enn angitt på pakken for å være sikker på at deiglaget ble sprøtt og godt.
Som ferdigmatalternativ vil jeg si at dette er bra. Det er flere positive sider ved vårrullene, tre gode ting er:
Som all ferdigmat har også disse vårrullene litt mye tilsatt salt, men hvis tilbehøret du benytter er uten salt (grønnsaker/salat samt ris kokt i lite eller ingen salt) så blir det ikke så altfor galt likevel. Skulle du derimot dynke risen i soyasaus så er det såklart en annen sak…
Hvis du spiser to vårruller og lager et sunt og relativt kalorifattig tilbehør som jeg har vist her med byggryn og salat, vil dette fint kunne passe inn som en middag for Vektklubbmedlemmer og andre som ønsker vektreduksjon.
Alt i alt et lettvint, godt og nokså sunt middagsalternativ.
Per 100 gram: 209 kcal, 4,7 gram protein, 10,7 gram fett hvorav kun 0,6 gram mettet fett, 23,4 gram karbohydrater, 3,2 gram kostfiber og 1,4 gram salt.
En vårrull á 75 gram: 157 kcal, 3,5 gram protein, 8 gram fett, 18 gram karbohydrater, 2,4 gram kostfiber og 1 gram salt.
To vårruller som i mitt middagsforslag gir cirka 314 kcal.
Følg @matspaneren på Instagram eller tag bilder av matvarer du ønsker at vi skal teste med #matspaneren. Du kan også sende oss mail.
Andre matvarer matspaneren har testet:
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Kan enkelt og raskt også være sunt hvis produsentene gjør halve jobben for oss? Vektklubbs matspaner har tatt en titt på en ny frossenmiks med bønner og erter.
Fjordland har kommet med vegetariske salater for folk i farta. Matspaneren testet de tre ulike variantene.
Har det kanskje blitt litt mye pølser og burgere på grillen i sommer? Har du lyst på noe litt sunnere, men som samtidig er skikkelig raskt og lettvint? Matspaneren har testet wokblanding med ferdig saus.
For oss brødspisende nordmenn kan nye varianter av brød og rundstykker være kjærkomment for å øke variasjonen i hverdagen. Hatting har nå kommet med noe de kaller grønnsakstykker som Vektklubbs matspaner har sett litt nærmere på.
Er det sunnere å erstatte kjøtt og pølser med grillost? Ikke nødvendigvis, konkluderer Vektklubbs matspaner.
Fiskemannen har kommet med en type fiskenuggets som fort kan bli barnas favoritt, og kanskje noen voksnes også. Med relativ høy andel fisk, lite mettet fett og salt er disse et sunt hverdagsvalg.