MINDRE FETT OG SUKKER: Piano sjokoladepudding uten tilsatt sukker er et lett dessert alternativ.

Matspaner: Piano sjokoladepudding uten tilsatt sukker

Publisert: 2018-10-05 14:48

En dessert du kan nyte med god samvittighet. 

Å redusere sukkerinntaket vil være en fordel for de fleste av oss, og det kan ha stor betydning for folkehelsen. Mange ønsker å kutte ned på eller kutte helt ut tilsatt sukker i kostholdet. Men så ønsker man jo gjerne å kose seg med litt kaker og desserter for det, og da kan det være kjekt at tilbudet av sukkerreduserte og «sukkerfrie»* matvarer stadig dukker opp i butikkene.

Tine har tidligere lansert en vaniljesaus uten tilsatt sukker. Nå har de nettopp lansert en sjokoladepudding uten tilsatt sukker som jeg har sett litt nærmere på.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Innhold:

Sjokoladepuddingen inneholder hovedsakelig melk og 2 prosent kakao. Ellers er det tilsatt fyllstoff, stivelse, farge, aroma og stabilisatorer. Den er søtet med acesulfam K og aspartam, som er de samme søtstoffene som blant annet brukes i de fleste typer sukkerfri brus og saft.

Hva smaker det?

Jeg kan ikke huske sist jeg smakte hjemmelaget sjokoladepudding, det må være flere år siden, derfor har jeg ikke noen annen referanse enn kjøpt sjokoladepudding, og denne sjokoladepuddingen uten tilsatt sukker ligner veldig på slik jeg husker den «vanlige» sjokoladepuddingen fra Piano. Jeg er ikke så glad i den emne, litt bitre ettersmaken som jeg synes mange av de kunstige søtningsmidlene har, men i sjokoladepuddingen er ikke smaken av kunstige søtstoffer noe særlig framtredende.

DOBBEL PRIS: Denne esken med 0,5 liter sjokoladepudding koster en krone mindre enn en liter sjokoladepudding med sukker.

Den smaker ok, men jeg kunne kanskje tenkt meg litt mer fyldig sjokoladesmak, noe som trolig er vanskelig å få til uten at innholdet av fett og sukker blir høyere. Som en «lettdessert» så synes jeg dette er et bra alternativ. Og med litt vaniljesaus på så smaker jo det meste bra!

Hvor sunt er det?

Denne sjokoladepuddingen har betydelig mindre fett og sukker, og dermed også mindre kalorier, enn den originale sjokoladepuddingen. Hvis du vil kose deg med dessert og velger Piano sjokoladepudding uten tilsatt sukker, med vaniljesaus uten tilsatt sukker, så blir det faktisk en nokså lett dessert. En god porsjon på 150 gram sjokoladepudding med 0,5 dl vaniljesaus (samme mengde som på bildene) gir faktisk bare knappe 150 kcal. Velger du en litt mer sparsom porsjon på 100 gram pudding med 0,4 dl saus vil det bli bare 100 kcal, og det er jo slett ikke galt for en dessertporsjon å være.

En dessert du kan nyte med god samvittighet altså.

GOD PORSJON: En porsjon med 150 gram sjokoladepudding og 0,5 desiliter zero vaniljesaus gir knappe 150 kcal.

Jeg brukte den originale vaniljesausen på bildene, så kaloriinnholdet i min porsjon med 150 gram sjokoladepudding og 0,5 dl saus ga cirka 170 kcal. Som jeg skrev i artikkelen om vaniljesaus uten tilsatt sukker, så inneholder den gelatin fra storfe som stabilisator eller fortykningsmiddel. Siden jeg ikke spiser kjøtt så avstår jeg også fra å spise produkter med gelatin.

Flere Matspanere finner du på Vektklubb eller følg @matspaneren på Instagram.

Pris:

27 kroner for en liten kartong med 0,5 liter sjokoladepudding. Til sammenligning koster originalvarianten 28 kroner for en hel liter. Varianten uten tilsatt sukker er med andre ord omtrent dobbelt så dyr.

Næringsinnhold per 100 gram:

64 kcal, 2,8 gram fett hvorav 1,7 gram mettet fett, 6,2 gram karbohydrat, 3,7 gram protein og 0,12 gram salt.

Sammenlignet med lignende desserter, per 100 gram:

– Piano original sjokoladepudding: 121 kcal, 3,9 gram fett hvorav mettet fett 2,5 gram, 18 gram karbohydrat, 3,3 gram protein og 0,1 gram salt.

– Piano mørk sjokoladepudding: 151 kcal, 6,9 gram fett hvorav 4,4 gram mettet fett, 19 gram karbohydrat, 3,5 gram protein og 0,1 gram salt.

– Piano rosa gelè med bringebærsmak: 79 kcal, 0 gram fett, 20 gram karbohydrat, 0 gram protein og 0,2 gram salt.

*Jeg skriver «sukkerfrie» i hermetegn fordi mange matvareprodukter uten tilsatt sukker kan ha et relativt høyt innhold av naturlige sukkerarter fra for eksempel laktose (melkesukker) og fruktose (fruktsukker). De er dermed ikke sukkerfrie selv om de ikke inneholder tilsatt sukker.

Tidligere matspanere:

Honest Organic Coffee: – Færre kalorier enn lettmelk

Proteinisen fra Barbells functional foods: – Et sukkerfritt alternativ

Finsbråten Meatfree Veggis pølser: – Sunnere enn vanlige

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her