Knekkebrød er billig, laget på fullkort og har lang holdbarhet.
Knekkebrød er billig, laget på fullkort og har lang holdbarhet. Foto: Shutterstock

Matplan på studentbudsjett

Bodil Sundbye
Publisert: 2007-05-04 10:27

Menyforslag som passer en student på budsjett?

Spørsmål fra medlem:

Jeg har nå vært medlem i Vektklubb noen dager. Jeg bor alene og er student så jeg har ikke så god råd. Har du noen forslag til enklere og billigere dagsmenyer?

Bruker å spise to knekkebrød med noe lett pålegg på, men blir det for lite for meg til frokost og lunsj?

Så trenger jeg noen tips til middager jeg kan lage store mengder av og fryse ned.

Hilsen Kristin

Ekspertsvar:

Hei Kristin

Menyene er ment som inspirasjon til et variert og sunt kosthold, men du trenger ikke følge menyene slavisk, du kan gjerne mikse og trikse litt selv, slik at du kan handle mat som passer studentbudsjett.

Skriv ned det du spiser i dagboken slik at du ser hvordan du ligger an i forhold til kakediagrammet og hold et øye med det totale kaloriinntaket.

Hvor mye mat du trenger til frokost og lunsj avhenger av aktivitetsnivået ditt. To knekkebrød kan være litt lite, men du kan jo ta en frukt og en lettyoghurt i mellomtiden?

Til middag kan du gjerne bruke fryste grønnsaksblandinger, det er billig og bra. Hermetiske bønner, kikerter, sopp, tomater og annet er også billig og sunt. (Hermetikk er ofte ganske salt, så ikke tilsett mye salt i maten selv.)

Kjøp fisk, kylling, rent kjøtt og karbonadedeig når det er på tilbud og frys det ned i passende singelporsjoner, det er egentlig enklere enn å lage ferdig store middagsporsjoner til frysing.

Bruk gjerne sauser på glass (pastasaus og lignende). Halve glasset er nok til en middag, resten kan stå i kjøleskapet 3-4 dager.

Lykke til videre i vektklubb.no!

Vennlig hilsen Eli Anne Myrvoll

Flere tips: Slik kan du spise sunt og billig

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Erstatte melk

Erstatte melk

Ser at det er melk i alle frokoster, men jeg drikker ikke melk. Hva kan jeg erstatte det med? Jeg tar kalktabletter. <br /><br />Jeg er ellers ny på dette og lurer på hvor mange kalorier det skal være i for eksempel frokosten i forhold til lunsj, middag og mellommåltider. Kan du si noe om forholdet mellom disse? <br /><br />Er det sånn at man skal velge enten brød eller knekkebrød?<br /><br />Jeg synes det er tungvint med menyen at du må gå inn på hver enkelt "rett" for å finne ut hvordan den er satt sammen. Dagboken er også tungvint å lære seg, og tar mye tid synes jeg. Må innrømme at jeg leser litt i en gammel Grete Roede-bok i tillegg.<br /><br />Hilsen Kagis

Regelmessig, sunt og moderate mengder likevel tregt

Regelmessig, sunt og moderate mengder likevel tregt

Jeg har vært medlem her siden 2. januar. Har dessverre bare gått ned 2,3 kilo. Jeg skjønner ikke helt hvorfor det går så tregt. Har vært flink, var det tidligere også, men nå mer bevisst på hva jeg putter i munnen. <br />Jeg spiser regelmessig, det vil si til frokost for eksempel to skiver brød eller korn med cultura, banan og rosiner, til lunsj fire knekkebrød og en appelsin, til mellommåltid en mager yoghurt og til middag moderat mengde middag med mye kylling, grønnsaker eller salat. Til kveldsmat spiser jeg to-tre knekkebrød, og selvfølgelig vann hele dagen. I helgene blir det litt ekstra kos, gjerne lørdagen med litt vin og sjokolade, men ikke store mengder. Trener i snitt to ganger i uken, da sykkel i 40 minutter og styrke i 30 minutter. Blir litt deppa av at det ikke skjer noe særlig med vekten. Hva kan jeg endre på? (Skal ned ca.5-6 kilo) <br />Mvh Kristin

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her