VG tester: Journalistene Nanna Johannesen (t.v) og Egil Svendsby har testet gruppetimer på SATS og Elixia. Her under gruppen "Transformer".
VG tester: Journalistene Nanna Johannesen (t.v) og Egil Svendsby har testet gruppetimer på SATS og Elixia. Her under gruppen "Transformer". Foto: Espen Braata

Menn trener alene

Egil Svendsby, Nanna Johannessen
Publisert: 2013-01-03 13:33

Mens kvinnene koser seg på gruppetrening, svetter menn ensomme på tredemøllen eller i styrkerommet. 85 prosent av alle deltagere på gruppetrening er kvinner. Hvorfor er det slik?</p><p>

VGs Egil Svendsby og Nanna Johannesen har testet fem gruppetreninger hos de to store aktørene SATS og Elixa. Og med unntak av spinningen var det aldri mer enn to menn på noen av timene vi testet. Og den ene av de to var da VGs tester...

Og vår konklusjon er også klar: selv om flere av gruppetimene var gode, både for styrke og kondisjon, vil ikke VGs mannlige tester gå på flere av timene en gang til rett og slett fordi man som mann føler at man beveger seg inn i det som lett kan oppfattes som et lukket kvinneselskap.

- Vi ønsker oss flere menn på gruppetreninger, av flere årsaker. En er at de som går på gruppe ofte blir lojale kunder, sier Lars Einar Pettersson i SATS.

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Bli medlem av Vektklubb

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Gruppetrening for damer

- Hvorfor tror dere gruppetrening er mest for damer?

- Det er flere årsaker. En er litt historisk, de første gruppetreningene var aerobic, og dans og rytme passer nok bedre for kvinner. Dessuten, mange kvinner går på trening sammen, de gjør det til en sosial begivenhet å trene. Menn trener nok mer for treningens skyld, og så raskt og effektivt som mulig. Det er også slik for mange menn, at de føler at de ikke passer inn i timen når minst 8 av 10 er kvinner kledd i tights, sier Pettersson.

Nanna Johannessen og Egil Svendsby jobber hardt på saltimen "transformer" på SATS Sjølyst.
Nanna Johannessen og Egil Svendsby jobber hardt på saltimen "transformer" på SATS Sjølyst. Foto: Espen Braata

- Hvilke gruppetreninger har prosentvis mest menn?

- Transformer og sykkel. Men det finnes ingen med overvekt av menn, sier Pettersson.

Hos konkurrenten Elixia er bildet akkurat det samme.

- Vi har 85-15 fordeling vi også. I timer som sykling, kettlebells og TRX kommer det en del menn, sier Jannike Pedersen i Elixia.

- Hvorfor tror dere det er slik?

- Det er nok slik at kvinner liker bedre å trene sammen med andre, og også trene til rytmer, enn menn. Vi hører ofte menn si etter å ha prøvd en typisk kvinnetrening, at, joda timen var fin den, men jeg kommer ikke til å gå en gang til, sier Pedersen.

Les hele testen her

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her