Rune har gått ned tyve kilo med enkle grep

Publisert: 2011-09-09 14:53

Rune (51) har lykkes med  tyve kilos vektnedgang etter livsstilomlegging. Hemmeligheten hans er å tenke langsiktig. Dette er hva han skriver til oss:

Illustrasjonsfoto av Alexander Dale Oen.

Foto: Bjørn Erik Larsen

"Jeg har slanket meg flere ganger ned til matchvekt og holdt meg der i cirka et halvt år før dårlige vaner har ført meg oppover igjen. Jeg har tidligere vært rimelig sta på at slanking - det har vært noe jeg klarer selv, og ikke trengte hjelp til.

Da jeg i slutten av mars var på vei mot 110 kilo, cirka tyve kilo over min trivselsvekt, fant jeg ut at jeg trengte ekstra motivasjon. Jeg var rimelig misfornøyd over å vokse ut av de klærne jeg var mest glad i og over magen som bare ble større og større. Jeg meldte meg derfor inn i vektklubb, noe jeg er meget fornøyd med i dag.

Jeg kommer til å nå hovedmålet mitt neste mandag. Det vil si 90 kilo. Jeg har brukt åtte uker lengre tid enn planlagt. Grunnen til at jeg har brukt lengre tid er én uke i Singapore i påsken og to uker på Kreta i sommerferien. Dette har ikke vært noe stort problem da det er endringen i livsstil som har vært viktig for meg. At jeg har gått ned 0,7 kilo i uken istedenfor én kilo som planlagt er underordnet.

Jeg er glad i god mat, både å lage og spise, og i helgene har jeg ikke gjort noen annen endring enn å spise og drikke litt mindre. Det vil si at på ukedagene har jeg holdt meg under kalorimålet mitt og i helgene ofte gått en del over.

Foto: Knut Fjeldstad

Endringer i hverdagsvaner:

  • Jeg har ikke drukket brus og heller ikke spist godteri.
  • Byttet fra lettmelk til skummet melk.
  • Spiser kokt skinke eller mager servelat istedenfor salami.
  • Spiser en del agurk og tomat.
  • Spiser majones, men i mindre mengder enn før.

For meg har brød vært viktig i denne perioden. Føler at det er lett å holde kontroll på kaloriene med brød og magert pålegg.


Jeg har trent en god del. Mest sykling men også en god del svømming. Her har det tatt lang tid å føle seg i bedre form, men jeg merker at det kommer nå og motivasjonen for å fortsette er stor.

Har fått en god del kommentarer på at jeg ser bra ut, men at nå er det nok. Har ikke brydd meg noe om det da jeg har bestemt meg for å nå målet mitt og å holde meg der.

Ser på vektklubb at det er mange som fokuserer kortsiktig og er opptatt av en og en uke. Det som har vært viktig for meg er det langsiktige målet, selv om fremgangen hver uke også er viktig.


Har for øvrig stort sett slanket meg ut av alle klærne mine. Det er bare noen av favorittklærne mine som passer nå! Disse har hengt i skapet i mange år og ventet på at jeg skulle ta til vettet.

Neste uke skal jeg kjøpe meg to nye dongeribukser. Det er min belønning til meg selv.

Jeg blir på vektklubb fremover. Enten skal jeg ned to kilo til eller over på stabil profil.

Med vennlig hilsen Rune (51)"

Tren svømming du også med Vektklubbs svømmeprogram

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her