HOLD DEG I FORM: Det finnes flere apper som kan hjelpe deg på veien til en mer aktiv ferie.

Ni apper som gjør det enklere å være aktiv

Publisert: 2017-07-06 13:53

I ferien kan det være litt vanskelig å klare å holde seg aktiv i anbefalte 30 min om dagen, men det finnes flere apper som kan hjelpe til på veien.

Savner du en turkamerat som gir deg motivasjon? Med appen «Pawshake» kan du melde deg opp som hundelufter eller -passer. Deretter kontakter du enten en hundeeier du finner i appen eller så kontakter de deg. Det er ofte lettere å komme seg ut på tur med en liten firbeint kamerat, og en studie fra 2014 viser at hundeeiere er faktisk 12% mer fysisk aktiv enn andre.

Pris: Gratis

Utendørs

«Stolpejakten» er en app hvor du kan du orientere deg rundt i forskjellige bydeler for å finne, og registrere stolper på mobilen. Du opparbeider deg etter hvert poeng, og kan havne på topplisten i ditt område. På jakten kan du få deg en real gåtur uten at du merker det! Stolpene kan registreres både manuelt, digitalt og ved å lese QR-koden fra stolpen. Finnes i utvalgte kommuner.

Pris: Gratis.

«DNT SjekkUT» er appen hvor du kan finne turposter i ditt nærområde ved på gi den tilgang til din posisjon. Den gir deg deretter forslag til flere turer ut i fra hvor du er. Fungerer utmerket til Norgesferie i ukjente strøk eller til hverdagen hjemme. Registrer turene og hold kontroll på hvor mange, og hvilke turposter du har sjekket inn på. Det er også mulighet for signering av digital gjestebok. Du må ikke være medlem av DNT for å bruke applikasjonen.

Pris: Gratis.

Tuftepark er en utendørs, gratis treningspark rundt omkring i landet. Ved å laste en applikasjon til å lese QR koder vil du få tilgang til treningsvideoer som viser hvordan du kan trene på de forskjellige apparatene. Perfekt hvis du er usikker eller trenger inspirasjon.

Det finnes mange forskjellige, her er noen forslag:

Apple: QR Reader eller Qrafter

Android: QR Code reader eller barcode skanner

På Den Norske Turistforeningens turguide UT.no, finner du over 7000 forskjellige turer. Her kan du søke etter område og velge tur ut i fra vanskelighetsgrad (grønn til svart), lengde, hvor lang tid den tar og om det passer til barn. Perfekt til alt fra dagstur, langtur eller en kort gåtur fra byen til stranda. Du må ikke være medlem av Den Norske Turistforeningen for å bruke applikasjonen.

Pris: Gratis.

Alternativ

Zombies, run!: Bli jaget av zombier med lydeffekter og fortelling over øretelefonene. Du må springe for livet, med utfordringer underveis og du kan bli helten i din egen fortelling. Fungerer i alle tempo, også på tredemølla.

Pris: Gratis å laste ned, men koster 25 kr i mnd.

Tjen penger på de som dropper treningen, eller tap fordi du ikke kom deg på trening selv. Med Pact: Earn Cash for Excercise an Healthy Living, setter du opp et treningsmål og hvor mye penger du er villig å betale hvis du ikke fullfører det du lover. Appen har GPS og følger med om du ikke «sjekker inn» der du tidligere hadde oppgitt du skulle trene. Du kan også tjene penger på de som bryter pakten. Her er det ikke mulig å sluntre unna!

Pris: Gratis.

Rask trening

For de travle kan det være greit å legge inn en rask og effektiv økt i løpet av dagen. Lite er bedre enn ingenting. Med «Seven – 7 Minute Workout Training Challenge» skal du trene 7 minutter hver dag. Helt uten utstyr! Her skal du kun bruke kroppen, en vegg eller en stol for å gjennomføre den syv minutter lange økta. Appen viser hvordan du skal gjennomføre økta med 3D. Du holder deg motivert ved å følge med på hvor mange treninger du har gjort, hvor lang tid du har klart å trene hver dag, samt å konkurrere med venner. Man trenger i tillegg ikke internett for å bruke applikasjonen.

Pris: Gratis å laste ned, men koster rundt 42 kr i mnd eller 334 kr for et helt år.

Skritteller

Det anbefales å gå rundt 10 000 skritt hver dag, men det er ikke alltid like enkelt å følge med på hvis man ikke har en skritteller. Med appen «Pedometer & Weight Loss Coach» kan du følge med på hvor mye du har gått i løpet av en dag. Hvis du har et apple-produkt kan du også følge med på skrittene dine i helse-appen som allerede ligger på mobilen.

Pris: Gratis.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her