Det viktigste er å ta hjertemedisinen sin, men et sunt kosthold og tilpasset fysisk aktivitet er absolutt viktig for å bedre hjertehelsen.

Hjertemedisin og vektreduksjon

Publisert: 2006-03-14 21:32

Er det vanskeligere å gå ned i vekt når man tar hjertemedisin?

Spørsmål fra medlem:

Har vært medlem i Vektklubb i fire uker, men går ikke ned i vekt. Føler selv at jeg holder med til antallet kalorier jeg skal.

Kan årsaken være at jeg går på hjertemedisinen Selo-zok? Hadde et hjerteinfarkt for ett år siden og skulle så gjerne ha tatt av noen kilo.

Vennlig hilsen Inger

Vektklubb-ekspert svarer:

Kjære Inger

Selo Zok er en såkalt betablokker og bidrar til å senke belastningen på hjertet ved å redusere hjertets arbeidsevne. Medisinen nedsetter antall hjerteslag og blodtrykket. En bivirkning er at den fysiske yteevne også blir noe nedsatt. Det betyr også at energiforbruket går ned.

Via denne mekanismen kan Selo Zok bidra til at vektnedgangen kan gå saktere enn uten medisinen.

Det er viktig at hjertet skånes, men du kan bedrive ubegrenset fysisk aktivitet innen de grensene medisinen setter, og det vil hjelpe deg til å gå ned i vekt ved siden av kostomlegging.

Maten for bedre hjertehelse: Derfor bør du spise mindre mettet fett

Vennlig hilsen
Anna Stavdal

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Lavere stoffskifte av medisiner?

Lavere stoffskifte av medisiner?

Jeg har høyt stoffskifte, men er nesten ferdig med behandling for dette (har fortsatt en del antistoffer i blodet). Hvor sannsynelig er det at jeg kan klare å gå ned i vekt etter å ha lagt på meg 10 kilo det siste året? Har jeg likt stoffskifte som vanlige folk? Eller er det lavere på grunn av medisinene? Og så lurer jeg på hvorfor jeg blir kvalm under trening. Er i normal fysisk form, og har nok energi under trening, men må stoppe opp for at det ikke skal gå galt, om du skjønner. Har det noe sammenheng med at stoffskiftet er endret? <br />Hilsen "uvel"

Er det mulig å slanke bort PCOS?

Er det mulig å slanke bort PCOS?

Jeg er blitt normalvektig etter flere etapper med slanking. Jeg synes etter hvert at den uønskede hårveksten har blitt mindre etter å ha gått ned cirka 30 kilo i løpet av tre år. Kan man slanke bort PCOS helt slik at en også blir fri for symptomene - som for eksempel hårvekst på hake og kinn? Jeg har forøvrig respondert best på å slanke meg ved å kutte en del av karbohydratene som er anbefalt i vektklubb. Ikke lavkarbo, men GROVkarbo. Er det noen forskning innen PCOS som støtter dette?<br />Mvh Astrid

Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her