FØR OG ETTER: - Det kan være vanskelig selv å se at kroppen endrer seg. Da hjelper det at samboeren ser deg og forteller meg hvor fin jeg er, sier Sissel.

- Jeg har gått ned 33 kilo!

Publisert: 2014-05-02 16:23

Sissel ble også kvitt mye av plagene med rygg og kne da kiloene forsvant.<br /></p><p>

På oppfordring fra Vektklubb har Sissel (46) fra Drammen skrevet om sin vektreise, og latt oss få dele den med Vektklubbs medlemmer:

«Jeg var komme til et punkt der jeg var overmoden til å gjøre endringer i livet mitt. I løpet av to år hadde jeg lagt på meg over 20 kilo.

FØR: Sissel gikk ned cirka fem kilo på egenhånd før hun veide seg hos legen og meldte seg inn i Vektklubb.

I slutten av septemper 2013 veide jeg meg på legekontoret uten at legen min fikk vite hva jeg veide. Tallet jeg så ga meg et kraftig sjokk, for vekten viste 118,2 kilo. Jeg visste jeg var over hundre kilo, kanskje 105 kilo, men nesten 120 kilo var så sjokkerende at jeg måtte gå meg en tur for å samle tankene.

Det var legen min som anbefalte meg Vektklubb.no, og jeg meldte meg inn tvert. Siden har kiloene og BMI-en rast nedover.

En baderomsvekt ble innkjøpt etter noen uker, for jeg kunne jo ikke fortsette å låne vekten til naboen hver mandag.

Til forskjell fra tidligere slankeopplegg har jeg nå telt kalorier. Det viktigste jeg har innsett er at jeg faktisk kan spise alt, men ikke alltid. Dietter der jeg må kutte ut matvarer fungerer ikke for meg. Min erfaring er at når dietten er over kommer kiloene fort på plass igjen og gjerne flere til. Jeg trengte å få på plass livsstilsendringer jeg kunne leve med også etter jeg hadde gått ned de kiloene jeg ville, og holde vekten resten av livet.

NÅ: - Målet mitt er å bli normalvektig. Jeg har en enorm stå på-vilje, og den har jeg hatt bruk for, sier Sissel.

Jeg har tittet på menyforslaget, men liker best å gjøre egne valg, og til middag liker jeg å ha friheten til å lage det jeg har lyst på der og da. Jeg har gjort smarte valg som å bytte til karbonadedeig fremfor kjøttdeig, velge ost med mindre fett og nå bruker jeg kun minimalt med smør og majones.

Fredag eller lørdag unner meg litt godt. Jeg kan også tillate meg litt godteri en annen dag dersom kaloribudsjettet tillater det.

Liker å trene

Jeg har hatt problemer med ryggen helt siden jeg gikk gravid for 23 år siden. Det jeg trodde var bekkenløsning viste seg å være en låsing i bekkenet. Jeg prøvde mange ulike behandlinger, og en kiropraktor klarte å hjelpe meg litt, men det var trening som til slutt gjorde ryggen mye bedre.

For syv år siden begynte jeg å trene på «grønn resept» på Fysioteket. Det er et treningsopplegg på tre måneder der man trener i regi av fysioterapeut. Dette er ment som en grunnpilar som man selv bygger videre på. Etter min periode på Fysioteket har jeg trent fast minimum tre til fire dager i uken, uansett vær, og til om med på julaften om jeg vil! Jeg går med staver, jogger eller danser zumba hjemme i stua etter en trenings-DVD.

På grunn av lymfeødem i armer og bein har jeg til tider hatt store plager med det ene kneet mitt. Tidligere har jeg nesten ikke klart å bøye kneet på grunn av smerter. Fysioterapeuten min trodde at det kom til å bli vanskelig for meg å gå ned i vekt på grunn av lymfeødem, men det har jeg motbevist, og attpåtil blitt kvitt mesteparten av plagene som fulgte med. Kneet mitt er nesten helt smertefritt! Nå må jeg bare passe på aldri å bli tykk igjen, for da kommer sikkert plagene tilbake.

Nye klær

Å få med hodet på denne store prosessen er jammen ikke lett, for man bærer jo rundt på den samme kroppen hver dag. Enkelte dager tror jeg fremdeles at jeg er overvektig. Jeg har jo sett at vekten går ned, men om man bruker de samme klærne som før er det ikke like lett å se de samme endringene som andre ser.

Det hjelper å ta bilder av seg selv og at jeg må kjøpe inn klær som er mye mindre enn før. Nå passer jeg inn i størrelse 40, i motsetning til størrelse 48-50 eller XXL som jeg brukte før. For en stund siden kjøpte jeg meg en bukse i størrelse 38, da var den fortsatt litt for trang, men nå sitter den som et skudd!

Jeg tror det er viktig at andre rundt deg ser og kan fortelle deg hva som skjer. Oppmuntring og skryt er deilig å få høre, sånn som samboeren min sier; «Du ser så flott ut!»

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Støtte gir motivasjon

Jeg vil anbefale andre Vektklubb-medlemmer å bruke forumet aktivt, for bedre motivasjon til å spise sunt og trene kan man lete lenge etter. Jeg var med i forumkonkurransen Biggest Loser før påsken og kom på fjerdeplass som jeg er veldig stolt av. Under konkurransen var det full skjerpings, og jeg tok av litt over ti kilo på de 11 ukene jeg var med i konkurransen. Jeg var den av deltakerne som gikk ned nest flest kilo, men det er prosentvis nedgang i forhold til egen startvekt som teller. De tre som kom på første-, andre- og tredjeplass er alle hederlige vinnere.

Så langt har jeg gått ned 33,3 kilo. Jeg må jobbe hardt for hver kilo nå, men er strålende fornøyd med hvert gram og kilo jeg går ned. Planen videre er å stabilisere vekten når jeg kommer i underkant av 80 kilo.

Jeg føler meg fysisk og psykisk sterkere, jeg er blitt bedre trent og ser bedre ut enn på lenge. Jeg skulle ønske jeg hadde begynt på dette for lenge siden for jeg er så utrolig fornøyd!

Vennlig hilsen Sissel (46), Drammen»

Les også:

Elisabeth gikk til og fra jobb, kvittet seg med 25 kilo

Emmanuel var ekstrem i matveien

Jostein skrudde av TV-en, gikk ned 50 kilo!

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her