Cathrine (24): feil

Tommy Østhagen
Publisert: 2009-07-24 15:07

Cathrine har følt seg overvektig det meste av livet, men etter en graviditet ble det enda verre. Etter tips fra moren ble hun medlem i Vektklubb.no. Et halvt år med målrettet og knallhard jobbing har hun nådd målet og gått ned 21 kilo. Her er Cathrines historie:

Her er Cathrine før hun startet kampen mot kiloene.

Her er hun i dag, 21 kilo lettere. - Jeg har trent hardt og presset meg selv for å oppnå mine mål.

Jeg var alltid glad i å trene og være aktiv (noe jeg fremdeles er), men så kom tenårene og jeg sluttet på de fleste aktiviteter. I tillegg fikk jeg kjæreste (som jeg fremdeles er sammen med) og la derfor enda mer på meg. Jeg har følt meg overvektig det meste av livet, men etter en graviditet for 1 år siden følte jeg meg enda verre. Jeg hadde vel innerst inne blitt enig med meg selv at etter graviditeten var jeg nødt til å gjøre noe for å føle meg bedre. Det store spørsmålet var bare hvordan! Jeg startet så vidt med et tips fra et ukeblad, men så kom min mor meg til unnsetting (som også har fulgt programmet og vært kjempe flink) og fortalte at hun hadde meldt seg inn i Vektklubb etter at hun hadde blitt tipset på jobben. Jeg var først veldig nølende, men ble med etter å ha sett hvordan det funket. Det var nå eller aldri. Vi satte oss det samme målet, 20kg på et halvt år. Fra den dagen jobbet jeg hele tiden for å klare målet mitt. Nesten for hardt siden jeg ikke tillot meg å gå opp i vekt. Det ble nesten en besettelse at jeg ikke skulle stå stille eller gå opp i vekt.
Jeg har klart å oppnå en mer passende vekt for min høyde ved å bruke dagbok på Vektklubb sine sider, trene 2-4 ganger per uke på treningsstudio, variert trening og endre matvaner og tankegang. Jeg føler at det har gått lekende lett, men samtidig når jeg ser tilbake på tiden som har gått har jeg ikke fått noe gratis. Jeg har trent hardt og presset meg selv for å oppnå mine mål. For å være ærlig har jeg ikke prøvd å gå ned i vekt så mange ganger tidligere, men jeg prøvde en gang en kur fra rikshospitalet som skulle vare i to uker. Jeg gikk konstant sulten og sluttet etter 3 dager. Ellers har jeg også prøvd å skippe godteri helt, hvor jeg endte opp med å sprekke etter to uker. Så min erfaring er dårlig!
Mine fordeler ved å ha blitt slankere er mange. Det beste er at jeg føler meg så bra hele tiden. Ellers er det deilig å få så mange positive tilbakemeldinger. Mye bedre kondis. Lettere å finne klær noe som jeg har hatt veldig vankelig for før. Og selvfølgelig trenger jeg ikke tenke på alle sykdommer som overvekt fører med seg. Jeg kan bare fortsette å ramse opp!
Jeg føler at livet er veldig lyst for tiden, men jeg har en liten redsel for at jeg ikke skal klare å holde vekten. Det er jo selvfølgelig slitsomt å trene og noen ganger kjedelig inntil du kommer i gang. Jeg er også fortsatt veldig glad i mat og godteri, og det er en fristelse som alltid vil være der. Under den tiden jeg har gått ned i vekt har jeg vært hjemme i barselpermisjon så jeg lurer veldig på om jeg klarer å spise like sunt og godt når jeg begynner å jobbe igjen i august. Jeg har aldri vært flink til å spise frokost tidlig på morgenen og hvis det er mye å gjøre under arbeidsdagen er jeg dårlig til å spise noe når jeg er sulten. Så det kommer til å bli en prøvelse i tiden fremover.
Ellers vil jeg anbefale treningsstudio i tillegg til Vektklubb for andre mødre i barselpermisjon. Jeg har møtt mange som er i samme situasjon som meg. Jeg har fått mange nye venner, og vi har mye tilfelles og vi støtter hverandre på trening. Det er alltid godt å ha noen som hjelper en å komme ut av sofaen! Jeg har også i tiden jeg har vært medlem blitt mer oppmerksom på matvarer i butikken. Før rasket jeg bare med meg uten å tenke over kaloriinnholdet.
Det er ikke bare meg det har gagnet av at jeg begynte et nytt og bedre liv. Det har helt klart hjulpet min samboer som har diabetes. Hans blodsukker har blitt mye mer stabilt etter at vi fikk en sunnere matsituasjon. Og jeg har påvirket ham til å slutte å snuse.
Jeg har absolutt Vektklubb å takke for at det har gått så bra med min vektredusering. Jeg har lært å holde øye med kaloriene, trening og fått mange gode tips. Det er deilig å føle at en har kontroll.
Med vennlig hilsen
Cathrine, 21kg lettere og veldig fornøyd.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her