Tone trener i skjærgården

Vektklubb
Publisert: 2008-06-24 17:27

Tone Stenbek (40) har gått ned 24 kilo på det drøye året som har gått siden hun meldte seg inn her i Vektklubb.no, og langt på vei blitt kvitt sine revmatiske plager.

Slik så Tone ut før hun la om
kostholdet og begynte å trene for alvor.

Tone elsker å løpe langs sjøkanten på
Hvaler. Da kan hun trene spenst og
styrke ved å hoppe fra stein til stein -
og øver opp kondisjonen samtidig.

- Nå er jeg mye mer fornøyd med
meg selv, sier Tone.

- Nå er jeg langt mer fornøyd med meg selv, forteller Tone.
Det var lillesøsteren hennes som fikk henne til å gi Vektklubb.no en sjanse.
- I mars i fjor kom lillesøsteren min på besøk og fortalte ivrig om klubben. Hun var ferskt medlem, og hadde allerede gått ned tre, fire kilo. Da jeg sjekket vekten etter hennes besøk, dukket det opp et deprimerende tall. 84,7 kilo! Jeg meldte meg sporenstreks inn, sier Tone, som er fra Fredrikstad.
Hun satte seg som mål å gå ned femten kilo innen førtiårsdagen sin i august, men bestemte seg for å være fornøyd også om hun kun klarte ti kilo.
Innen slutten av september hadde Tone tatt av femten kilo, og etter cirka åtte måneder var hun tyve kilo lettere.
- Jeg var egentlig innstilt på å stoppe der, godt fornøyd. Etter jul og fram til nå har jeg egentlig ikke hatt noe offisielt slankemål, men jeg har ønsket å få strammet opp noe av den slappe huden de tapte tyve kiloene har etterlatt seg. Med mellom fem og syv treningsøkter i uken siden nyttår, har det dermed blitt enda noen kilo og langt mer muskelmasse, forteller Tone.
Dagboken til stor hjelp
Tone var veldig nøye med å føre opp både matinntak og trening i dagboken de første månedene.
- Det hjalp meg til å være disiplinert, ga meg god oversikt, og ikke minst fikk jeg en del aha-opplevelser i forhold til kaloriinnholdet i ulike matvarer. Etter hvert har jeg kun brukt dagboken sporadisk, og sammen med kaloriteller'n er den en god hjelp underveis.
Tone spiste egentlig ganske magert før hun meldte seg inn i klubben, men hadde en tendens til å skeie litt mye ut i helgene.
- Nå har hele familien fått et langt sunnere kosthold, og matvarer som fullkornspasta og villris, kylling/kalkun og magre kjøttprodukter har erstattet mer kaloririke varianter. Den hjemmelagde pizzaen får grov bunn, magert pålegg og lettere ost - og slik prøver jeg å gjøre med det meste. Sommerkosen i fjor ble selvsagt en utfordring, men nye favoritter som friske bær med lettyoghurt hjalp meg gjennom, sier hun.
Blitt "treningsavhengig"
Tone har alltid trent mye.
- Men jeg har trappet opp veldig disse månedene. Jeg har prøvd å trene variert, men det er særlig lange økter med intensiv stavgang i den kuperte lysløypa rett utenfor stueveggen, som har gjort susen som kaloriforbrenner, og til oppstramming og toning av overkroppen. Jeg har trent en del styrke og syklet, og får stadig bedre løpekondis, sier hun.
For et par uker siden satte hun ny rekord: En helt times løping i kupert terreng uten å måtte stoppe eller gå!
- Jeg elsker å intervalltrene i skjærgården, der jeg vekselvis kan løpe og sprette/balansere på store rullesteiner. Ypperlig kondis-, balanse- og spensttrening! Nå trener jeg økter på minst en time, minst fem ganger i uken og føler meg i fin form. Dette er utrolig deilig for meg, fordi jeg har vært plaget med revmatisme i årevis.
Vekttap ga motivasjon
Tone synes vekttapet i seg selv ga motivasjon til å holde ut, men innrømmer at hennes selvdisiplin er blitt utfordret.
- Jeg har blitt flink til å knyte på meg joggeskoene og gå ut, i stedet for å hvile på sofaen når jeg er sliten. Jeg har vært konsekvent med maten, og ikke gitt opp selv om jeg har hatt småutskeielser. Med dagboken har jeg kunnet planlegge hvor mye jeg har måttet trene for å kunne gå i et selskap og kose meg på kveldstid. I jobben som infosjef i det offentlige blir det en del reising, med hotellmat og offisielle måltider. Derfor er treningstøyet fast med i kofferten når jeg drar på tur. Det har blitt mange kilometer gatelangs på nye steder i Europa siste året, forteller hun.
Sist sommer reiste Tone til Frankrike på en to ukers ferie.
- En daglig times treningsøkt ble redningen for meg. Da kunne jeg nyte franske delikatesser og vin i små porsjoner, med god samvittighet!
Tre søstre ned i vekt
Det var som nevnt Tones lillesøster som ga henne inspirasjon til å melde seg inn her i Vektklubb.no. Etter noen ukers medlemskap oppdaget Tone at også storesøsteren hennes var medlem. Begge søstrene gikk ned ti kilo hver i fjor.
- Vi har delt erfaringer, og backet hverandre opp underveis. De har vært en god støtte. Jeg har forsøkt ulike slankeopplegg i mange år, men ikke noe har passet meg så bra som Vektklubb.nos opplegg. Det har vært ideelt med dagbok, coaching og oppfølging, og holdt meg på tå hev hele veien, forteller Tone.
Hun vurderer nå å fortsette som medlem i Stabil Profil-delen av programmet for å få inspirasjon til å opprettholde sine gode resultater.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her