Dette er isen du kan spsie hver dag!

Bytt ut fløteis med nicecream

Publisert: 2023-06-09 16:01

Kos deg med en digg og fløyelsmyk is av banan, til halvparten av kaloriene i fløteis.

Godt modne bananer er ekstra søte og perfekte å bruke i bakst, smoothie eller til å lage nicecream, det sunne alternativet til iskrem.

– Aldri kast bananer. Selv når de har blitt ganske brune kan de skrelles, kuttes opp og fryses, tipser klinisk ernæringsfysiolog og kostholdsekspert i Vektklubb, Anette Skarpaas Ramm.

Med fryst banan har du alltid ingrediensen klare til å lage deg en skål med nice cream når du fyser på noe søtt og godt. For du trenger i grunn bare banan, så enkelt er det!

– Etter en runde i en blender eller food processor er resultatet en «is» med deilig og kremete konsistens, sier trenings- og kostholdsekspert i Vektklubb, Silje Bjørnstad, som tidligere har laget nicecream med tre ulike toppinger til Vektklubbs lesere.

Mer fryst snacks: Frozen yogurt med snickerstopping

Iskremkalorier

Når du først skal kose deg så er faktisk ikke is så gærnt sammenlignet med mye annen snacks, hvis man ser på kaloriinnhold og energitetthet. Den fryste strukturen øker nemlig volumet til dobbel størrelse fra væskeform.

Mens sjokolade som inneholder mye kalorier per 100 gram, cirka 550 kcal, så inneholder vanlig fløteis med vaniljesmak cirka 190 kcal per 100 gram. En banan gir omtrent 85 kcal per 100 gram.

 • En remse melkesjokolade (25 g): ca. 140 kcal
 • En kule sjokoladeis med sjokoladebiter (50 g): ca. 115 kcal
 • En kule vaniljeis (50 g): ca. 90 kcal
 • En kule nicecream (50 g): 40 kcal

Mens iskrem er en ultraprosessert matvare og består av skummetmelk, fløte, sukker, aroma og tilsetningsstoffer, så er banan en matvare vi gjerne kan spise mer av.

Les også: Så mye frukt kan du spise

Oppskrift på nicecream:

 • 1–2 stk frosne bananer
 • 1-2 ss vaniljeyoghurt eller vaniljekesam
 • evt. 1–2 ss vann

Slik gjør du det:

 1. Fjern skallet, kutt bananen i skiver og legg de i en frysepose eller boks. Du kan godt ha ørlite sitron over for å unngå misfarging, og legg gjerne bananbitene med litt mellomrom slik at de ikke fryser sammen og blir en stor klump.
 2. Bananbitene bør ligge i fryseren minst 3–4 timer før du lager bananisen.
 3. Ta ut bananskiver fra fryseren og la det tine i ca. 10 minutter i romtemperatur. Ha banan i en blender eller food processor, tilsett litt vaniljeyoghurt (kan sløyfes) og kjør til du får en kremet konsistens. Tilsett bittelitt vann dersom det er vanskelig å blende bananen.
 4. Du kan fint spise nice cream med en gang eller du kan sette den i fryseren for å få en fastere konsistens, og dersom du ønsker å forme kuler.
 5. Topp med det du liker best, for eksempel bær, nøtter, revet sjokolade, kanel eller kokos.

Se næringsfordeling her (kun Vektklubb-medlemmer)

Sunnere versjon av klassikeren: Banansplitt

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

 • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her