Tren bort appelsinhuden!

Publisert: 2007-12-10 13:10

Sunn mat og trening det eneste som hjelper mot appelsinhud.<br /> <br />

Øverst: Hudlege og professor Ole Fyrand.

- Kremer, massasjer og kosmetiske behandlinger virker ikke, og er bortkastet, sier professor emeritus og hudlege Ole Fyrand.


Appelsinhud oppstår på baken og lårene fordi underhudsfettet lagres i små klumper som er avgrenset av muskelfibre, forklarer Fyrand.


Det er bare kvinner som får appelsinhud, og dette har en naturlig forklaring:


- Kvinner har fra naturens side mer kroppsfett enn menn, og har fettlagre blant annet på baken, hoftene og lårene. Fettlagrene fungerer som et slags stabbur, og er en garanti for at barna som fødes skal ha nok næring, sier Fyrand.
Forekomsten av appelsinhud øker i takt med vekten.
- Å spise sunt og trene er derfor det eneste som kan hjelpe noe, fordi fettansamlingene dermed blir mindre. Men tilstanden er medfødt, så man blir aldri helt kvitt problemet, sier Fyrand.
Styrketrening
Det nytter heller ikke å fjerne appelsinhud ved hjelp av fettsuging.
- Det vil jeg ikke anbefale. På grunn av muskelfibrene som sitter mellom fettansamlingene, er det umulig å få huden glatt og jevn, og man kan få arr og faktisk mer ruglete hud enn man hadde, sier Fyrand.
Du kan stramme opp huden
Trine Hattestad driver eget treningssenter i Oppegård kommune, og opplever at mange kvinner ønsker å få råd om hvordan de kan trene bort appelsinhuden sin.


- Appelsinhud kan skyldes arv, så en del kvinner må nok finne seg i å leve med det. Men å trene kondisjon og styrke kan likevel gjøre mye for å stramme opp huden, sier Trine.


Hun anbefaler tre øvelser som styrker sete- og lårmuskulaturen som bør gjøres fast minst tre ganger i uken, i tillegg til kondisjonstrening.


Fysisk aktivitet som får opp pulsen og øker fettforbrenningen og blodsirkulasjonen er like viktig for å bli kvitt appelsinhud, som styrketrening. Rask gange, svømming, sykling, og aerobic er eksempler på aktiviteter som er gunstige for å redusere appelsinhud.

Se Trines øvelser under

  • Trine Hattestad har satt sammen et lite treningsprogram som kan stramme opp huden og styrke muskleneRask gange, svømming, sykling, jogging og aerobic er eksempler på aktiviteter som er gunstige for å redusere appelsinhud.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her