Lotta Talbot

Chiapudding toppet med frukt og bær

Publisert: 2020-05-26 13:51

Ingen grunn til å droppe desserten selv om du vil velge sunt!

Hører du dessertmagen rope etter søtsaker, enda du er mett etter middag? Du er ikke alene. Faktisk har mennesket et slags nedarvet nytelsessenter i hjernen som fyser på fett og søtt, har klinisk ernæringsfysiolog Line Kristin Johnson tidligere forklart Vektklubb. Disse signalene kan bli kraftigere etter en vektnedgang, siden kroppen svarer med å øke appetitten på raske kalorier (sukker og fett) for å prøve å vinne tilbake den tapte vekten.

Urettferdig? Å ja.

Sunn dessert

I stedet for å spise kaker, sjokolade godteri eller snacks, kan du prøve en sunnere dessert. For eksempel denne chiapuddingen toppet med naturens smågodt; frukt og bær. Desserten er både søt og mettende, uten å bidra med for mange kalorier, kun ca. 81 kcal per 100 gram.

Chiapudding lages ved å la de tørre chiafrøene trekke til seg væske. De knøttsmå frøene kan absorbere hele 12 ganger sin egen vekt, og får en geléaktig konsistens som minner om pudding. Siden chiafrø i seg selv ikke smaker noe er det gjennom væsken de får smak. Du kan bruke melk, juice, kokosmelk eller annen plantedrikk. La det gjerne stå over natten eller minimum seks timer.

Matspaneren tester: Er chiafrø «supermat»?

Kvinnen bak oppskriften er Lotta Talbot som du også finner på Instagram under navnet @spiselsktren. Talbot er utdannet konditor, opprinnelig fra Drøbak og bor for tiden i Nederland med mann og barn.

Oppskriften hun deler med Vektklubb passer perfekt for deg som er glad i dessert, men som også vil spare inn på kaloriene.

Lotta Talbot

En stor skål, cirka 6 porsjoner (160 gram) á 130 kcal:

Chiapudding:
4 dl kokosmelk
6 ss chiafrø

Frukt og bærsalat:
1 kurv blåbær
1 kurv bjørnebær
1 kurv jordbær
1 stk. pitahaya
Pynt med mynte og spiselige blomster

Slik gjør du det: Bland kokosmelken og chiafrøene godt sammen og hell blandingen i en dyp skål. Det skal være plass til frukt og bær på toppen når chiapuddingen er klar.
La stå i kjøleskap over natten eller minimum seks timer.

Skjær jordbær i skiver og bland alle bærene sammen. Del pitahayaen i to og skrap ut frukten. Hvis du vil at det skal se litt ekstra fint ut kan du bruke et kulejern for å ta det ut, og forme det til kuler. Ta ut chiapuddingen og topp med frukt og bær. Pynt med mynte og spiselige blomster.

Lagre oppskriften til senere (kun VK-medlemmer)

Andre gode oppskrifter fra Lotta:

Hjemmelaget yoghurtis med jordbær

Minipavlova med lemon curd

Frossen yoghurtsnacks

Sunnere banansplitt

Eple-donuts

Havregrynskopper med yoghurt og bær

Blomkålris med gresskar, feta og granateple

Energikuler med peanøtt og kokos

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her