Den amerikanske klassikeren «pumpkin pie» er vanlig å bake til Thanksgiving, men også fin å lage til halloween.

Sunnere gresskarpai til halloween

Publisert: 2017-10-27 11:07

Elsker du pai, men hater overflødige kalorier? Da bør du prøve denne amerikanske klassikeren med fyll av søt gresskarpuré.

Et positivt aspekt ved at vi har adoptert den amerikanske halloween-feiringen er økt forbruk av gresskar - foruten at det selvfølgelig er en artig dag for barna hvor de kan kle seg ut i skremmende kostymer. Gresskar er en grønnsak vi absolutt bør spise mer av. Den er stappfull av vitaminer, mineraler og kostfiber i tillegg til at den inneholder veldig lite kalorier.

Lyst på gresskarsuppe? Sjekk oppskrift her

– Gresskar gjør seg utrolig bra i bakst og desserter på grunn av den gode sødmen som kommer frem etter varmebehandling, forteller Toril Gulbrandsen, som er matfaglig ansvarlig i Frukt.no.

Hun har bakt en gresskarpai til Halloween for Vektklubb.

Bunnen er laget med cottage cheese, og med gresskarfyllet blir den betydelig sunnere enn pai med krem-, sjokolade- eller karamellfyll.

Gresskarpai

Deler du paien i 12 stykker gir hvert stykke ca 200 kcal.

Paibunn:

60 g myk margarin
2½ dl hvetemel
1 dl melis
100 g cottage cheese

Fyll:

1 stk hokkaido gresskar (ca. 1 kg)
150 g sukker (gjerne brunt sukker)
1 ts ekte vaniljesukker
1 ss sitronsaft
2 ts kanel
1 ts ingefær
2 ts lakrispulver (eller knuste anis frø)
0,5 ts salt
3 egg
3 ss kakao

Slik gjør du det:

  1. Skyll gresskaret. Del det i to.
  2. Skrap ut kjernene (disse kan ristes og brukes som snaks).
  3. Bak gresskaret med skall, i ovn på 200 grader i ca. 20 minutter, til det er mørt. Avkjøl.
  4. Ha alle ingrediensene til paibunnen i en kjøkkenmaskin, og kjør det raskt sammen til en smidig deig.
  5. Ta litt mel på fingrene og klem deigen ut i en paiform - 24 cm i diameter. Sett formen i fryseren i 20 minutter.
  6. Prikk paibunnen med en gaffel og forstek bunnen i ca. 10 minutter på 200 grader.
  7. Ha det bakte gresskarkjøttet i en foodprocessor og kjør til du får en glatt og klumpfri mos. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra kakao. Bland godt.
  8. Ta av 3 sleiver gresskarmos og bland med kakao. Denne massen brukes til å lage mønster.
  9. Hell fyllet i det forstekte paiskallet. Ha på kakaomosen i sirkler (bruk gjerne en sprøytepose eller frysepose og tegn ringer) og bruk en gaffel eller pinne til å lage mønster.
  10. Stek paien midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter. Dryss litt melis over før servering om du ønsker.
  11. Server gjerne med krem eller vaniljeis.

Lagre oppskrift her (kun VK-medlemmer)

Lag gresskarpuré med en foodprosessor eller stavmikser.

ANNONSE: I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Gode tips til snikmosjon

Sunne oppskrifter med gresskar

Spis sunt for hjernens del

Slik svarer de på «smågodtkrigen»

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her