GODTERI: Noen dager har man rett og slett behov for en frappucino som denne mocha-varianten servert i New York.
GODTERI: Noen dager har man rett og slett behov for en frappucino som denne mocha-varianten servert i New York. Foto: Mark Lennihan/AP

Triksene som sparer frappuccinoen for fett og kalorier

Maiken Svendsen
Publisert: 2018-09-21 13:30

De dagene du bare må ha ekte vare, kan du fortsatt spare på kaloriene.

Helsedirektoratet anbefaler at man etterstreber å få i seg mindre sukker og mettet fett.

Vektklubb-ekspert og klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm har tidligere skrevet at det er ingen mat man ikke kan spise, det handler bare om hyppigheten og mengde.

Les hele spalten: Fornuften er din beste veileder i kostholdet

Dermed er det lov å skeie ut med for eksempel en blendet iskaffe på kafé en gang iblant. Iskaffer kan gi kalorisjokk, og der er ikke frappuccinoen noe unntak, men de dagene en islatte på lettmelk ikke vil gjøre susen kan du spare noen kalorier og noe fett med små grep.

Under har vi sammenlignet næringsinnholdet i frappuccinoer fra Espresso House og Starbucks laget på helmelk og lettmelk.

Det skiller 200 kcal på koppen med flest og færrest kilokalorier på Starbucks, her har vi lagt inn alle variantene uten krem på toppen. Der kan du også velge om du vil ha drikken med helmelk, lettmelk eller plantebasert drikk.

Hos Espresso House kan du ikke velge bort kremen, men du kan bytte ut helmelken med lettmelk.

Færrest kilokalorier

Starbukcs sine Serious Strawberry Frappuccino, Chai Crème Frappuccino og Espresso Frappuccino har alle 210 kcal i en grande kopp når de lages med fettfri melk og uten krem. Da inneholder de heller ikke fett.

Førstnevnte har minst karbohydrater med 48 gram, hvor 47 gram er sukkerarter.

HJEMMELAGET: Islatte med lettmelk, her er oppskriften fra Lise Finckenhagen finner du på Godt, inneholder mindre fett og sukker enn en frappuccino.
HJEMMELAGET: Islatte med lettmelk, her er oppskriften fra Lise Finckenhagen finner du på Godt, inneholder mindre fett og sukker enn en frappuccino. Foto: Sara Johannessen/VG

Velger du plantebasert melk, her har vi lagt inn mandelmelk, så vil du få omtrent samme kaloriinnhold som med fettfri melk.

Chai Crème Frappuccino vil få 200 kcal, 2 gram fett og 45 gram karbohydrater. Serious Strawberry Frappucino inneholder også 200 kilokalorier med mandelmelk, 1,5 gram fett, hvor 0 gram er mettet fett, og 45 gram karbohydrater, hvor 43 gram er sukkerarter.

Den er også en av variantene med færrest kalorier om den lages på helmelk. Da har den 240 kcal per kopp, tre gram fett, hvor 2 gram er mettet fett og 47 gram karbohydrater, hvor 47 gram er sukkerarter.

Hos Espresso House er det Frapino Coffee mokka som har færrest kilokalorier. En liten kopp med helmelk og kremtopp gir 283 kilokalorier med 6,8 gram fett og 36,8 gram karbohydrater. Bytter du ut helmelken med lettmelk inneholder koppen 220 kcal med 2,8 gram fett og 40,3 gram karbohydrater.

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Bli medlem av Vektklubb

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Flest kilokalorier

Den mest kaloririke varianten hos Starbucks er Ultra Caramel Frappuccino med 400 kcal i en grande kopp når den lages med fettfri melk. Da har den også 16 gram fett, hvor 11 gram er mettet, og 59 gram karbohydrater, hvor 56 gram er sukkerarter.

Om den samme drikken lages med helmelk så får den 420 kilokalorier, 19 gram fett, hvor 12 av dem er mettet og 59 gram karbohydrater, hvor 55 er fra sukkerarter.

Ber du om å få den på mandelmelk inneholder den 390 kilokalorier, 18 gram fett, hvor 11 av dem er mettet og 57 gram karbohydrater, hvor 53 gram er sukkerarter.

Hos Espresso House er det Frapino cream, cookies and cream som inneholder flest kilokalorier. I en liten kopp med helmelk og kremtopp er det 601 kilokalorier med 22,9 gram fett og 84,3 gram karbohydrater. Byttes helmelken med lettmelk blir det 450 kilokalorier med 11 gram fett og 73,4 gram karbohydrater.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Så mye snacks får du for 200 kcal

Så mye må du trene for å forbrenne snacksen

Tips til sunnere innekos (saken er åpen for medlemmer)

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her