Matspaneren tester nytt laksepålegg fra Mills
Det nye fiskepålegget kan gjøre det enklere for mange å spise fisk på brødskiven litt oftere.
En gladnyhet i butikkhyllene for alle som liker fiskepålegg: Nå har det kommet et nytt fiskepålegg av laks.
På hver brødskive er det ca 30 gram laks, som gir ca 65 kcal.
Jeg klipper fra Stabburets egne nettsider:
”Stabbur-Laks er en deilig filet i lett krydret rapsolje som er naturlig rik på omega-3. Stabbur-Laks kommer i en praktisk boks på 90 gram. Den smaker godt på brødskiven, men også i middagsretter og salater.”
Jeg har testet Stabburets laksepålegg på brødskiven. Jeg er glad i både fiskepålegg og laks, så for meg var dette en god nyhet. Fiskepålegg er veldig sunt, det gir deg et nødvendig tilskudd av omega-3-fettsyrer, det er proteinrikt og det metter godt.
Send inn tips til matspaneren her!
Jeg er en ivrig tilhenger av makrell i tomat, og synes kanskje ikke laksen klarte å utkonkurrere makrellen, men jeg synes stabbur-laksen var god og et spennende alternativ til andre fiskepålegg. Jeg foretrekker å spise den med litt lettmajones på.
Stabbur-laks er et sunt pålegg som gjør seg godt sammen med 2-3 brødskiver til lunsj. En boks Stabbur-laks gir ca 2 gram omega-3-fettsyrer, noe som i rikt monn dekker dagsbehovet på 1-2 gram omega-3. Prisen er imidlertid litt høy synes jeg, så vær på utkikk når det er tilbud.
Pris: ca. 20 kroner for en boks á 90 gram. En boks rekker til tre brødskiver.
Næringsinnhold per 100 gram vare: 217 kcal, 17 gram protein, 1,5 gram karbohydrat og 16 gram fett hvorav 2,3 gram er omega-3-fettsyrer.
En boks på 90 gram gir 195 kcal. 30 gram laks til en brødskive gir 65 kcal.
Sammenlignet med makrell i tomat fra Stabburet, per 100 gram:
233 kcal, 12 gram protein, 7 gram karbohydrat, 17 gram fett hvorav 3 gram omega-3.
Les alle matspaner-artiklene her.
Redaksjonen tilføyer:
Stabburets laksepålegg kommer også i porsjonspakninger a 22 gram. Disse inneholder en del mindre fett og kalorier enn pakningen på 90 gram. Mens man i den store boksen får større fiskebiter, er innholdet i porsjonspakningen mer postei-aktig.
Næringsinnhold pr 100 g vare i porsjonspakning:
114 kcal, 13 g protein, 6 g fett og 2 g karbohydrat.
En pakke a 22 g gir 25 kcal.
Les også test av Lakseburger
Av klinisk ernæringsfysiolog Eli Anne M. Blomkvist
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Det nye fiskepålegget kan gjøre det enklere for mange å spise fisk på brødskiven litt oftere.
Det er nå kommet en makrell i tomat uten tilsatt sukker. - Ingen betydning for sunnhetsgraden, sier Vektklubbs matspaner.
Høres sunt ut, men velger du «feil» variant av tunfisk på boks, får du i deg like mye sukker som cola.
Fisk som pålegg kan være en god løsning dersom du ikke får i deg flere fiskemiddager i løpet av uken. Nå har det kommet en ny kaviartype som inneholder mer av de sunne omega 3-fettsyrene, men hvor mye monner det egentlig?
Jeg behøver vel kanskje ikke å gjenta hvorfor det er sunt å spise laks, og at mange burde spise mye mer fet fisk og fisk generelt.
Bytter du ut vanlig leverpostei med grønnsakspostei, har du gjort et sunt valg. – Denne grønnsaksposteien synes jeg du bør prøve, skriver Vektklubbs matspaner.