Kan jeg miste muskelmasse?

Publisert: 2010-08-27 15:52

Er 49 år, 161 centimeter høy og veide 71 kilo. Jeg har fått en diett på 1320 kalorier per dag, og skal gå ned cirka 10 kilo på 20 uker. Men jeg går ned over en kilo i uka og er livredd for å miste muskelmasse. Har alltid trent, og har vel mer muskler enn gjennomsnittlig for kvinner på min alder. Nå trener jeg spinning 2 ganger i uken, 20-30 minutter roing og litt styrketrening for overkroppen. De dagene jeg ikke trener, går jeg rask tur på min 30 minutter og i helgene ofte lange turer i marka. Ofte bruker jeg (i følge kaloriskjemaet) mellom 600 og 1100 kalorier på fysiske aktiviteter på en dag. Klart det er ok å gå ned såpass raskt men ikke hvis jeg kan miste muskelmasse, er det fare for det?<br />Vennlig hilsen Gro


Hei Guro. Ved rask vektnedgang er det en risiko for at både fett og muskelmasse kan tapes samtidig. Noe muskelmasse er det naturlig at du taper fordi det trengs mindre muskler til å bære en mindre kropp.
Den beste måten å ta vare på musklene er å trene dem slik du gjør. Særlig trening med relativt store vekter og få repitisjoner er mest effektivt for å bevare eller øke muskelmassen. Lykke til!
Vennlig hilsen Christian A. Drevon

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Trener både styrke og utholdenhet

Trener både styrke og utholdenhet

Jeg har holdt på i Vektklubb.no i 3-4 uker og gått ned 3,3 kilo. Men denne uken har jeg heller ikke gått ned noe, veier 94 kilo. Jeg trener styrke to ganger i uken, med ganske tunge vekter; ca 80 kilo tre serier og 12 repetisjoner i benpress, 30 kilo på mage muskler (med samme antall serier og repetisjoner), 50 kilo på diverse benapparater og ellers 20 kilo på bryst og armer. Etter 10 minutters oppvarming på sykkel, løper/går jeg fort ca tre kilometer, deretter svømmer jeg ca 30 minutter. Ellers driver jeg med stallarbeid og har tre barn, så dagene flyr. Har holdt meg til programmet så godt som helt nøyaktig. Hva skjer? <br /><br />Hilsen Annette<br />

Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her