Kan jeg miste muskelmasse?

Publisert: 2010-08-27 15:52

Er 49 år, 161 centimeter høy og veide 71 kilo. Jeg har fått en diett på 1320 kalorier per dag, og skal gå ned cirka 10 kilo på 20 uker. Men jeg går ned over en kilo i uka og er livredd for å miste muskelmasse. Har alltid trent, og har vel mer muskler enn gjennomsnittlig for kvinner på min alder. Nå trener jeg spinning 2 ganger i uken, 20-30 minutter roing og litt styrketrening for overkroppen. De dagene jeg ikke trener, går jeg rask tur på min 30 minutter og i helgene ofte lange turer i marka. Ofte bruker jeg (i følge kaloriskjemaet) mellom 600 og 1100 kalorier på fysiske aktiviteter på en dag. Klart det er ok å gå ned såpass raskt men ikke hvis jeg kan miste muskelmasse, er det fare for det?<br />Vennlig hilsen Gro


Hei Guro. Ved rask vektnedgang er det en risiko for at både fett og muskelmasse kan tapes samtidig. Noe muskelmasse er det naturlig at du taper fordi det trengs mindre muskler til å bære en mindre kropp.
Den beste måten å ta vare på musklene er å trene dem slik du gjør. Særlig trening med relativt store vekter og få repitisjoner er mest effektivt for å bevare eller øke muskelmassen. Lykke til!
Vennlig hilsen Christian A. Drevon

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her