Slik gjør du ferdigmaten sunnere
Her får du tips om hva en middag bør inneholde, om saltinnholdet, om hva du bør se etter når du velger ferdigmat, og om hvordan du kan gjøre ferdigmaten sunnere.
Mye fett og salt, men lite grønnsaker. Det viser VGs utvalg av ferdige middagsretter - enten de er serveringsklare, frosne, i boks eller som basispose.
Klinisk ernæringsfysiolog Marianne Wennersberg mener det er altfor mye salt og fett i ferdigmaten.
Av Nina Andersen
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Her får du tips om hva en middag bør inneholde, om saltinnholdet, om hva du bør se etter når du velger ferdigmat, og om hvordan du kan gjøre ferdigmaten sunnere.
Torstein Gustavsen (25) har tatt av tyve kilo på tre måneder ved å spise ferdigmat til alle døgnets måltider.</p><p>
Noen ganger tyr vi til ferdiglaget mat, da gjelder det å velge riktig. Ferdigmat er en av de største kildene til salt i kostholdet vårt. Godehavs fiskegrateng imponerte med sin store andel fisk, og ikke minst på smak.
«90 prosent grønnsaker» står det med store bokstaver utenpå posen med grønnsaksnuggets fra Findus. Det er kun sant om du skreller av paneringen.
Kaloriinnholdet tilsvarer omtrent to brødskiver med lettmargarin og pålegg, og Matspaneren mener det er et helt greit alternativ til dagene man har glemt nistepakken.
Selv om hele lasagnen er ultraprosessert er Findus vegetarlasagne et steg i riktig retning, mener Vektklubbs matspaner.