I mars 2020 sa Catrine Collins opp fulltidsjobben innen HR for å jobbe med trening på fulltid.

Min sunne hverdag: Catrine Collins

Publisert: 2022-04-13 15:10

God form trenger ikke måles i burpees eller pullups, men at man klarer å være med på det som møter deg i hverdagen, mener treningsprofilen.

I spalten Min sunne hverdag snakker Vektklubb med spreke, sunne og inspirerende folk om trening, kosthold, helse og motivasjon. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Vibeke Klemetsen, Marthe Kristoffersen og Yngvar Andersen.

Catrine Collins (35) er en av Norges største treningsinfluencere og online coach. Hun er utdannet personlig trener, gruppeinstruktør og er forfatter av boken «Trening i tidsklemma».

Det er nettopp for alle de som synes det kan være utfordrende å finne tid og motivasjon for trening i en hektisk hverdag, der man sjonglerer jobb og familieliv, at Catrine ønsker å nå.

– Trening trenger ikke være avansert eller ta altfor lang tid, det er min fanesak, sier hun.

Hjemmetrening og hverdagsaktivitet er derfor gull verdt, synes treningsprofilen.

Her får du et innblikk i hverdagen til Catrine Collins:

– Hva finner vi alltid i kjøleskapet ditt?

– Egg, pålegg, grønnsaker, cottage cheese, yoghurt, melk, mager kesam, ketchup, soyasaus og saft.

– Hva spiser du helst til frokost?

– Jeg elsker cottage cheese med en banan, Sukrin gold, kanel og nøtter/granola. En teskje med peanøttsmør på toppen gjør susen! Hvis ikke blir det gjerne en type yoghurt med frukt eller knekkebrød med Philadelphiaost, kalkunfilet og paprika.

– Sunn og smart mat på farten?

– Jeg er veldig glad i å smøre lomper med pålegg og grønnsaker. Ikke minst kutte opp frukt og gulrot, agurk, paprika og ha med som snacks. Hvis jeg er på farten og ikke rekker frokost har jeg som regel med meg en boks med kanel og Sukrin og nøtter. Da kjøper jeg cottage cheese og en banan på butikken slik at det er kaldt nok.

– Jeg har ikke angret et sekund på at jeg satset fulltid på å jobbe med trening, sier Collins.

– Hva liker du best å trene?

– Jeg er i en fase der jeg trener mye forskjellig og elsker det. Men jeg må innrømme at den følelsen jeg får når jeg tar meg en joggetur i frisk luft er det lite som slår!

– Din favorittøvelse?

– Spør du de som trener med meg vet jeg hva svaret blir. For jeg er virkelig en burpees-elsker! En øvelse du kan dele opp i flere nivåer og varianter, og som ikke minst går på store deler av kroppen. Ikke minst gir den deg god puls og det er bra for hjertepumpen!

– Hvordan sniker du inn trening i hverdagen?

– Nå jobber jeg med trening, så det blir kanskje feil å si jeg klemmer det inn på samme måte som jeg gjorde da jeg ikke jobbet i mitt eget selskap. Jeg skrev boken «trening i tidsklemma» rett og slett fordi jeg hadde mange hektiske dager og fant ut at det å få inn trening var en liten kunst. Det handler om å prioritere det fremfor andre ting. Å la oppvasken stå, la det være rotete i stuen eller faktisk stå opp en time før du egentlig må for å få det inn. Ikke minst ha en god plan på det du skal gjøre og når.

– Hva er «god form» for deg?

– For et flott spørsmål! Jeg har nemlig tenkt mye på det den seneste tiden rett og slett fordi jeg om dagen ikke har noen bestemte mål på treningsfronten. Det er derfor vanskelig å måle formen på samme måte som hvis du jobber spesifikt mot et mål. Men jeg mener en god form er når du klarer å være med på det som møter deg i hverdagen. Leke med barna uten å bli sliten, gå fjelltur i stigning med sekk på ryggen, løpe en tur eller løfte tunge ting uten å tenke at det veier for mye. For meg så har jeg et mål om å holde meg i den formen jeg trives med å være i både styrkemessig og kondisjonsmessig.

– Beste treningsmusikk eller låt?

– Jeg ELSKER å gå tilbake til godlåtene på 90- og 2000-tallet. Det er så mye godlåter med massevis av trøkk. Test å ta burpees til Scatman eller løp intervaller med Scooter.

– Når legger du deg om kvelden og når starter dagen?

– Jeg forsøker starte å tenke på natten når klokken er 22. Noen ganger sovner jeg rundt da, andre ganger blir den rundt 22.30. Men over det i hverdagen forsøker jeg å unngå. Rett og slett fordi jeg i gjennomsnitt er oppe rundt kl. 06.00. Med små barn er det vanskelig å unngå uansett.

– Hva motiverer deg og hvordan holder du motivasjonen oppe?

– Jeg motiveres av ulike ting. Men det som motiverer meg er å merke effekten av hva trening gjør, ikke bare fysisk, men også mentalt. Ikke minst motiveres jeg av variasjon. Jeg liker å teste ut nye ting, jeg liker å pushe både meg og de jeg trener med ulike økter. Og så inspireres jeg av ulike personer.

«10 uker med Vektklubb»: Tores liste for å holde motivasjonen oppe

– Hva er din «guilty pleasure»?

– Ingenting i mitt vokabular kalles det. Jeg liker ikke å si at jeg har en guilty pleasure. Det blir så feil tankegang for meg. Da blir det fort til at man tenker «dette burde jeg egentlig ikke unne meg eller kose meg med». Så jeg kan heller svar på hva jeg setter på topplisten over ting jeg koser meg med: Smågodt for life! Surt og sjokolade. Og ikke minst hvetebakst. Nam!

– Har du et godt triks for å dempe søtsug?

– Ikke ha ja- og nei-mat. Da blir lysten på det så mye større. Men det er også viktig å spise nok næringsrik mat i løpet av dagen. Ikke minst ha gode alternativer tilgjengelig. Å dele opp frukt som for eksempel eple er så mye bedre enn å spise det helt. Å lage daddelkuler med nøtter og kakao som du fryser ned er en stor favoritt her.

Catrine er en selvutnevnt smågodtelsker.

– Er det noe du aldri spiser?

– Jeg liker ikke majones, tykke dressinger og så kan jeg ikke fordra makrell i tomat. Haha!

– Beste kjappe og sunne middag?

– Fiskeburger i pita med salat, kyllingsalat med søtpotet og quinoa (da fryst ned ferdigstekte søtpotetterninger så jeg har) eller for eksempel taco med laks!

– Hva liker du å spise på restaurant?

– Elsker sushi eller indisk, for det lager jeg aldri selv. Men jeg er også veldig glad i litt orientalsk mat med mye smaker og grønnsaker.

– Ditt beste råd for å ha det bra med seg selv:

– Sette seg selv først til tider. Det er vanskelig å alltid sette seg selv først, men noen ganger er man nødt til det for å føle seg bra. Prioritere å sette av tid til å gjøre det som gjør deg glad. Det som gir deg mestring og som får deg til å føle på overskudd og energi. Ikke minst bevege deg nok og spise mat som gir kroppen glede og næring. Vi er skapt for bevegelse, det trenger ikke være en beinhard treningsøkt. Å gå en tur i frisk luft for eksempel gjør underverker for kroppen, men også og nesten mer for hodet.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her