Vanecoach og ekspert i Vektklubb, Andreas Lycke har motivasjonsoppgaver til deg.

Slik får du motivasjon til å endre livsstil og gå ned i vekt

Publisert: 2023-08-25 13:00

Finn ut hva du vil oppnå, og hvorfor det er viktig for deg.

Å endre vaner for å få et bedre liv er som å legge ut på en reise.

Du må finne ut hvor du vil dra og hva du vil oppnå, før du kan vite hvilke vaner som fører deg dit. Du trenger også motivasjon til å gjennomføre reisen, fordi du kommer til å møte noen utfordringer på veien.

Alle som forsøker å spise sunnere, trene mer eller gjøre andre endringer, opplever at det går bra i perioder. Men noen ganger faller vi tilbake i dårlige vaner, mister fokus fordi livet er hektisk eller blir motløse fordi fremgangen uteblir.

For å lykkes i det lange løp, må vi hente oss inn og fortsette fremover etter utskeielser og dårlige perioder.

Det er ikke alltid vi får til å ta det sunneste valget. I mange situasjoner vil det være annen mat som frister mer enn brokkoli.

Du skaper motivasjon for å starte reisen, og fortsette fremover når du møter utfordringer, ved å skape et tydelig bilde av hva du vil oppnå, hvorfor det er viktig for deg og på hvilken måte det gir deg et godt liv.

Bruk spørsmålene under til å tenke over hva som er viktig for deg. Skriv ned noen stikkord eller beskrivelser av hvordan du ønsker å ha det. Når du siden trenger å «fylle på» motivasjonen, kan du lese det du har skrevet.

Motivasjonsoppgave

Se for deg at du i fremtiden har livet du drømmer om. Du har det skikkelig bra!

  • På hvilken måte er livet ditt bedre enn i dag?
  • Hva går lettere enn nå? Hva har du større glede av?

Kanskje har du større glede av turer, trening eller annen aktivitet. Du er i god nok form til å henge med! Eller du har overskudd til å gjøre det du har lyst til, enten det er å leke med barna eller være sammen med venner. Det kan også være at du ønsker en lettere hverdag, der du har nok energi til både jobb, husarbeid og andre gjøremål.

Mange ønsker mer energi til hverdagen. Et sted å starte kan være å bruke mer energi i hverdagen! Vindusvask for eksempel, der får du trent armene godt.

Ta gjerne for deg ulike deler av tilværelsen:

  • Hva er bedre på jobben?
  • Hva er lettere i hverdagen?
  • Hva har du større glede av i helger og ferier?
  • Og hvordan har du det sammen med andre?
  • Hvis du har mål om å gå ned i vekt, hvor mye veier du?

Det kan være nyttig å sette et konkret vektmål. Motivasjonen for å nå det blir sterkere hvis du også tenker gjennom hvorfor det er viktig for deg med en lettere kropp – på hvilken måte det gir deg god livskvalitet.

Psykologens beste råd: Slik lykkes du med å endre vaner

Det kan handle om velvære, at du vil føle deg mer komfortabel i egen kropp. Kanskje er det klær du liker, som du ønsker å bruke igjen. Eller det kan være at du vil føle deg sunn, ha bedre selvtillit eller mer energi.

Hvis god helse er et viktig mål, skriver du hva det egentlig betyr for deg. Det kan være at du har færre plager av sykdom, mindre smerter eller bedre målinger hos legen. Kanskje har du allerede god helse, men ønsker å ha en livsstil som reduserer risikoen for sykdom i fremtiden.

Målet med oppgaven er å skape et tydelig bilde av hva som er et godt liv for deg. Der du har det bra og er den personen du ønsker. Det handler om noe større enn et lavere tall på vekten eller litt bedre form.

Fredrik gikk ned 40 kilo: Ville bli en bedre versjon av meg selv

Veien mot mål

Når du vet hvor du ønsker å dra, kan du skrive noen forslag til hvilke vaner som kan føre deg frem til destinasjonen.

Hva trenger du å gjøre for å få livet du drømmer om? Det kan være å spise sunt, trene regelmessig, sove nok, være fysisk aktiv eller redusere stress.

Sett deg et mål og stak ut kursen for å komme deg dit!

Vil du få inspirasjon til et sunt liv? Vektklubb-magasinet inneholder oppskrifter, tips og gode råd, og kan bestilles i vår nettbutikk (fri frakt!)

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her