Kvinne (26): - Jeg har lært å akseptere den jeg er.

Vektklubb
Publisert: 2009-08-06 15:38

Etter at hun meldte seg inn i Vektklubb har hun gått ned fra størrelse 54 til 44! Kampen mot overvekten har vært lang og hard.

På vekttoppen fikk hun spørsmål om hun var gravid. Med gradvis å endre livsstil og tankegang har vekten gått nedover. - Delmål er mer kortsiktig og lettere å forholde seg til enn å strekke seg mot det store idealet. Les hva "kvinne" skrev i et brev til Vektklubb:

"Jeg følte jeg måtte ned så mange kilo at jeg blei litt satt ut, og ble temmelig utålmodig. Kunne ikke gå ned i vekt fort nok, skulle helst vært normalvektig igår.

Jeg har hatt noen kilo for mye siden videregående. Da jeg begynte på noen medisiner fordi jeg ble syk, gikk jeg opp ca 30kilo til på et år. Fikk lavt blodtrykk så jeg følte meg så slapp og daff og appetitten var samtidig helt ustoppelig. Spiste vannvittig mye, helt feil og sjelden.
Ble deprimert når jeg så meg i speilet og ikke kjente igjen min egen kropp. Jeg fikk kommentarer fra folk når jeg var ute på byen som spurte om jeg var gravid. Det bedret ikke akkurat selvfølelsen og jeg gikk enda mer opp i vekt. Til slutt gikk jeg til legen og spurte hva jeg kunne gjøre med det.
Siden min BMI var for høy fikk jeg noen slankemedisiner på resept. Disse medisinene ga uheldige bivirkninger fordi jeg ikke klarte å følge opplegget rundt til punkt å prikke. Sluttet derfor på medisinene og spurte legen igjen hva jeg kunne gjøre. Toppvekten var da på 107kilo i begynnelsen av 2007, og jeg var i fare for å få diabetes. Hun sendte meg videre til et opplegg i Senter for sykelig overvekt, som den gangen het overvektsprosjektet. Jeg syns det var flott med informasjonen jeg fikk der. Lærte masse, men syntes det var veldig vanskelig å følge opp når jeg kom hjem, selv om jeg visste hva jeg egentlig burde gjøre. Klarte likevel å gå ned til 100kilo.
Søkte så litt på nettet og valget falt på Vektklubb, som jeg syntes hadde god informasjon jevnlig som jeg kunne lese når jeg ville. Det var mye å ta for seg på en gang, selv om jeg visste noe fra før.
Jeg følte jeg måtte ned så mange kilo at jeg blei litt satt ut og ble temmelig utålmodig. Kunne ikke gå ned i vekt fort nok, skulle helst vært normalvektig igår. Gjorde altfor mange endringer på en gang, og derfor ble det vanskelig å følge opplegget.
Så jeg leste jeg en artikkel Vektklubb der det sto at man ikke skulle ta for seg alt med en gang, og det tok faktisk litt tid før jeg skjønte at hvert eneste gram man går ned teller, om det så er 100 gram ned, så er det faktisk en forbedring.
Og særlig det Vektklubb sa om samvittighet for å spise noe man ikke burde. Og at det er endringer for livet som gjelder, endringer man kan leve med, ikke sulte seg i hjel eller en helt vill diett. Det var bare å begynne med livsstilsendringene, og ikke gi opp eller bli skuffet over seg selv.
Jeg har gått litt opp og ned i vekt selv om jeg har vært medlem her, men den siste tiden har jeg faktisk gått jevnt nedover. Og jeg har klart å holde meg der, og er takknemlig for det og stolt av meg selv, og det er viktig med å rose seg selv oppi det hele syns jeg. Jeg har innsett at det tar en stund før man klarer å programmere om tankegangen fra å spise usunne og sjeldne måltider til hyppigere og mindre måltider. Ting tar tid, og har lært å akseptere den jeg er mer enn å rakke ned på seg selv hele tiden.
Grunnen til at jeg har gått jevnt ned nå er nok fordi jeg har klart å kutte ut mye av sjokoladen og brusen jeg bare "måtte ha". Så nå går det stort sett i vann, selv om jeg drikker et glass brus av og til. Farris, Imsdal og vann har jeg faktisk lært meg å like.
Nå kommer jeg inn i størrelse 44, og siden jeg var størrelse 54 i bukser føler jeg meg veldig mye bedre. Det gjør absolutt noe med selvfølelsen å ha klart å gå ned. Jeg jobber stadig med å komme i gang med regelmessig trening, men syns det er vanskelig å få ordentlig rutine på det.
Midjemålet har faktisk også blitt mindre og det er selvfølgelig noe jeg setter veldig stort pris på. Fått en del positive kommentaren fra naboer, bekjente og venner etter jeg har gått ned i vekt, noe som gjør at jeg føler meg enda mer motivert med å fortsette. Jeg har lært meg å ikke ha for store mål, 5kilo ned av gangen som delmål er mer kortsiktig og lettere å forholde seg til enn å strekke seg mot det store idealet. Man får heller være fornøyd med de kiloene man har gått ned. Deilig å tenke på at jeg har klart meg så langt i kampen mot kiloene, og er forberedt på kjempe videre mot overvekten."
Mvh Kvinne (26)
Les flere medlemsrapporter på våre Motivasjonssider

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Flere artikler

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her