Spiser du næringsrik og mettende mat til middag, som også smaker godt, blir det kanskje lettere å småspise mindre utover kvelden.
Spiser du næringsrik og mettende mat til middag, som også smaker godt, blir det kanskje lettere å småspise mindre utover kvelden. Foto: Magnar Kirknes / VG

5 middagsretter under 500 kalorier

Sigrid Schei Lorentzen, Elisabeth Stigum
Publisert: 2017-06-19 14:21

Middag er for mange dagens hovedmåltid. Disse deilige rettene inneholder under 500 kalorier, så de passer også for deg som vil passe vekten.

Som en del av Vektklubbs program skal man telle kaloriene på alt man spiser. For å gå ned i vekt må du holde ditt daglige kaloribudsjett, og da kan nøkkelen for mange være god planlegging. Klarer du å spise magert og sunt gjennom av dagen, er det ofte plass til å unne seg en ekstra god middag!

Les også: Delikat og sunn grønnsakspasta

Disse deilige og sunne middagsrettene inneholder alle under 500 kalorier per porsjon:

Chili sin carne

Til 4 porsjoner, cirka 360 kcal per porsjon

Oppskirft av Lise Finckenhagen for våre kolleger i Godt.no.
Oppskirft av Lise Finckenhagen for våre kolleger i Godt.no. Foto: Stian Broch / VG

Du trenger:

2 stk løk
2 stk rød paprika
1 stk grønn paprika
4 fedd hvitløk
1 stk rød chili
2 ts malt koriander
2 ts spisskummen, malt
1 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
1 bit kanelstang
2 ss tomatpuré
3 dl kraft, eller buljong
2 bokser tomater, knuste
1 ts brunt sukker
1 l sorte bønner, kokte. Brune eller hvite er også fint.
persille, og eller koriander

Til servering:
600 g kokt ris
4 ss drømmelett

Slik gjør du det:

  1. Rens og skjær løk og paprika i jevne biter. Finsnitt eller finhakk hvitløk og chili.
  2. Bruk en romslig gryte og fres løk, paprika, hvitløk og chili i en god skvett olje til løken er myk.
  3. Tilsett de tørkede krydderne og la alt frese under omrøring i et minutt. Rør inn tomatpure og la det få frese noen sekunder til før du tilsetter kraft, tomater, sukker og en god klype salt.
  4. Gi det hele et oppkok og la det koke rolig i cirka 30 minutter. Rør om av og til.
  5. Skyll bønnene godt i kaldt vann og ha dem over i gryte. Rør godt og la gryta putre i 5 minutter, eller til bønnene er gjennomvarme.
  6. Serveres med kokt ris, rømme, frisk koriander, litt ekstra chili og et dryss med revet mørk sjokolade. Press over noen dråper limesaft for ekstra friskhet.

Se proteininnhold i oppskriften (kun for VK-medlemmer)

Italiensk eggepanne

Til 3 porsjoner, 321 kalorier per porsjon

Du trenger:
6 stk egg
6 ss vann
0,5 ts salt
50 gram salami, med mindre fett
3 stk tomat
10 stk oliven, grønne, på boks / glass
50 gram gulost, lettere (16 % fett)
1 ss margarin


Hold formen i ferien: 6 øvelser du kan gjøre

Slik gjør du:

  1. Hell sammenpisket egg, vann og salt i en middels varm stekepanne.
  2. Skjær salami i strimler, tomater i skiver og oliven i to og fordel over eggeblandingen.
  3. Dryss revet ost på toppen og la eggepannen stivne ved svak varme under lokk.


Lagre oppskriften i dagboken (Kun for medlemmer)

Pastafisk

Til 4 porsjoner, 477 kalorier per porsjon

Du trenger:
400 gram frossen sei evt. torsk

200 gram spaghetti, kokt

1 stk løk
2 fedd hvitløk
1 stk paprika, rød, liten størrelse
100 gram sjampinjong
1 ss matolje
1 boks tomat hakkede, hermetisk

Oregano
40 gram gulost, lett (max 16 % fett)

Tilbehør:
200 gram salat med agurk, tomat, paprika uten dressing


Suksesshistorie: Terje fikk seg hund og gikk ned 28 kilo


Slik gjør du:

  1. Kok pastaen som angitt på pakken.
  2. Damp den frosne fisken i vann.
  3. Hakk løk og hvitløk, skjær paprikaen i terninger og soppen i skiver.
  4. Surr løk, hvitløk, paprika og sopp i olje. Hell så tomatene over grønnsakene. Smak til med krydder.
  5. Fordel pastaen porsjonsvis på varme tallerkener eller stort fat. Legg fisk oppå, hell fiskesausen over og server umiddelbart med blandet salat. Riv magerost og ha over fisken.


Lagre oppskriften i dagboken (Kun for medlemmer)

Kylling med linser og bakte tomater

Til 2 porsjoner, ca 470 kcal per porsjon

Foto: Magnar Kirknes / VG

Du trenger:
1–2 stk liveche kyllinglår (ca 300 g)

0,5 stk appelsin
1 ss rapsolje
0,5 stk frisk chili, finhakket
1 ts nykvernet pepper
1 krm salt

10 stk Piccolo tomat

2 stk sjalottløk
0,5 stk frisk chili, i strimler
1 boks hermetiske grønner linser
1 ts smør
100 gram brekkbønner
20 g spinat

Slik gjør du:

  1. Skvis saften av en halv appelsin i et lite glass. Ha oppi finhakket chili, olje, salt og pepper. Dette skal pensles på kyllingen etter steking.
  2. Varm en panne og stek kyllingen gyllen på skinnsiden i litt smør og olje, snu og stek noen minutter på andre siden. Ha så over i en ildfast form. Pensle kyllingen med appelsin- og chiliblandingen, og legg også tomatene i formen og resten av sausen. Ha i ovn på cirka 210 grader i 8-10 minutter.
  3. Mens kyllingen steker har du sjalottløk og resten av chilien i en kasserolle. Fres i litt olje til løken blir blank.
  4. Skyll linsene godt og ha i kasserollen. Rør ut med en liten teskje smør.
  5. Ha brekkbønner og spinat oppi med linsene.
  6. Server kyllingen, tomatene og linseblandingen sammen, gjerne med litt frisk salat eller spinat.

Lagre oppskrift til senere (kun VK-medlemmer)

Kylling - og karrisuppe

Til 2 porsjoner, 434 kalorier per porsjon

Du trenger:
200 gram kylling, brystfilet uten skinn, rå
300 gram løk
1 fedd hvitløk
1 ss matolje
1 ts karri
0,5 ts gurkemeie
0,5 ts koriander
1 krm cayennepepper
2 ss hvetemel
2 stk buljongterning
0,5 stk sitron
1 dl valgfri tørr ris


Les også: Bli slank og sunn med suppe

Slik gjør du:

  1. Skjær kjøttet i strimler. Hakk løk og hvitløk fint, og surr i litt olje sammen med karri til løken er blank.
  2. Tilsett resten av krydderne og strø på hvetemel.
  3. Spe med buljong, og la suppen koke i 6-8 minutter. Smak til med sitronsaft, og server med ris.


Lagre oppskriften i dagboken (Kun for medlemmer)

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Hold formen i ferien med 6 øvelser

Terje fikk hund og gikk ned 28 kilo

5 sunne sommermiddager

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her