Magne Severinsen

Slik svarer de på «smågodtkrigen»

Publisert: 2017-10-25 13:22

Det er tilbud på smågodt i mange butikker i tiden før Halloween. Coop Mega i Vågsbygd satser heller på en fristende og fargerik plukk og miks-snackbar med grønnsaker!

Jobber du med å legge om til en sunnere livsstil eller å gå ned i vekt, er det ikke akkurat lett å gå i butikken om dagen. «Smågodtkrigen» raser i det ganske land, og man skal være sterk i viljen for å motstå de søte fristelsene.

Butikksjef Magne Severinsen i Coop Mega i Vågsbygd har våget å tenke i sunnere baner. I forrige uke bestemte han seg for å lage en plukk og miks-snackbar av grønnsaker. Mottakelsen hos kundene har vært overveldene.

– Jeg er kjempeoverrasket over hvor mye det har solgt, til og med de sterkeste chiliene, habanero, gikk vi tom for, forteller han over telefonen til Vektklubb.

I plukk og miksbaren finner du ti forskjellige typer tomater, flere ulike typer paprika, sukkererter, agurker og mange typer chili. Det er tydelig at dette tiltaket er populært.

– Salget av frukt og grønt har økt voldsomt, så nå skal vi investere i ordentlig utstyr, forteller Severinsen.

Mer av det sunne

Magne Severinsen

Grønnsaker er fulle av sunne næringsstoffer, vitaminer, mineraler, antioksidanter og kostfiber som kroppen vår nyter godt av, og de fleste grønnsaker er svært kalorifattige.

Vektklubb delte et bilde av snackbaren på instagram og responsen har vært utelukkende positiv:

«Sånne må det gjerne dukke opp flere av!», «Kan ikke bare ALLE butikker gjøre det samme», «Hadde enda flere butikker hengt seg på dette i stedet for godteri», «Så lekkert», kommenteres det under bildet.

– Fantastisk! Det er nettopp tilgjengelighet som kan øke vårt inntak av frukt og grønt, sier klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm.

Hun hyller Coop Mega i Vågsbygd for å gjøre det lettere og mer fristende for oss forbrukere å kjøpe mer grønnsaker. Vektklubb vet også at det er flere matbutikker som har lignende snackdisker med grønnsaker, blant annet Coop Obs Mariero i Stavanger.

Selv om det kanskje ikke er så populært å gi chili til de utkledde Halloweenbarna, så kan det lurt å huske på hvor mange kalorier det er i blandet smågodt, før du selv dykker ned i smågodtskålen:

Eskil Wie Furunes / VG
Eskil Wie Furunes / VG
Eskil Wie Furunes / VG

Les også:

Gode tips til snikmosjon

5 sunne og enkle hverdagsmiddager

Spis sunt for hjernens del

Med høstens råvarer som hovedbase

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her