Matspaneren: Polarbrød ekstrem

Publisert: 2009-08-26 13:16

Et medlem med PCOS (Polycystisk ovariesyndrom) har fått beskjed fra legen sin om å redusere inntaket av raske karbohydrater. Hun spiser nå Polarbrød extrem og sier det er et brød hun føler seg lenge mett av. Hun lurer på hva slags innhold av karbohydrater og kostfiber dette polarbrødet har i forhold til vanlige brødtyper.

Langsomme karbohydrater tas sakte opp og gir dermed en jevn blodsukkerstigning og mer langvarig metthetsfølelse. Langsomme karbohydrater finner du i grove brød/kornblandinger.
Karbohydratene er i tillegg bra for tarmene, de stabiliserer blodsukkeret og har en positiv effekt på blodfettet. 55 til 60 prosent av energien bør komme fra karbohydrater.

Foto: Trond Solberg

Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Av: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Annonse

Kickstart 2023 med Vektklubb!

Nå får du 30 % rabatt på alle våre medlemskap. Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og ukentlige menyforslag utarbeidet av kliniske ernæringsfysiologer. I tillegg får du inspirerende artikler som motiverer til en sunn livsstil. Bli medlem i dag!

Siste sjanse! Bestill før:

0dager

16 timer

28minutter

14 sekunder

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe til ordinær pris etter bindingsperioden. Ordinær pris for 3 md: 249 kr/ md, ordinær pris for 6 md: 199 kr/ md, ordinær pris for 12 md: 149 kr/ md. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her