Her er snacksen med mye kalorier
Vi har sammenlignet hvor mye mat eller snacks du får for 500 kcal. Resultatet overrasker!
Det er høysesong for skrei fra januar og ut mars. Et klassisk skreimåltid serveres ofte med poteter, gulrot og smør. Her får du en ny, spennende vri!
Mange av oss må droppe restaurantbesøket og heller holde oss hjemme. Her får du et forslag på en smakfull, sunn og ikke altfor avansert treretters meny som gir skikkelig helgefølelse.
Til forrett foreslår vi dampet asparges med avokadokrem. Det er ingen hemmelighet at det er lettere å spise mer grønnsaker når det smaker godt. Den fyldige avokadokremen får virkelig asparges til å skinne.
Skrei er hvit og mager fisk som absolutt regnes som eksklusiv festmat. Her servert med syrlig rødløk og brandade – som er potetmos iblandet mer skrei.
Desserten er fruktbasert; fiken toppet med marshmallows.
Til sammen gir hele menyen, alle tre rettene, omtrent 690 kcal per porsjon.
4 porsjoner (ca. 150 kcal per porsjon)
800 gram asparges
2 stk. avokado
2 ss sitronsaft
2 ss mager kesam
1 fedd hvitløk
salt og pepper
Slik gjør du det: Kutt av de nederste 4 cm av aspargesen, og skrell resten av aspargesen til ca. 2 cm nedenfor der aspargeshodet starter. Kok opp en kjele med vann og ha i godt med salt. La aspargesene koke i fosskokende vann i ca. 1–3 minutter før du tar de opp.
Del avokadoen i to og ta ut steinen. Ta avokadokjøttet ut av skallet og over i en bolle. Bland avokado, sitronsaft og kesam til en jevn masse. Den kan godt ha litt avokadobiter i seg. Ha i hakket hvitløk og smak til med salt og pepper.
Ha asparges på en tallerken og legg en god skje med avokadokrem over.
Lagre oppskrift (kun Vektklubbmedlemmer)
Til hovedrett foreslår vi denne smakfulle oppskriften fra Godt.no.
4 porsjoner (cirka 390 kcal per porsjon)
1,5 kg skrei, fersk
salt
Syrlig rødløk:
2 stk. rødløk
1 ss smør
1 ss sukker
2 ss hvitvinseddik, eller mer
Brandade:
500 g mandelpotet
50 g smør
200 g skrei (etter fileteringen)
2 ss bladpersille, finhakket
salt, og pepper etter smak
Slik gjør du det:
Rens skreien, skjær ut ryggfiletene og finpuss stykkene, dryss over flaksalt. Kok opp rikelig med saltet vann og legg i restene av skreien. Filetene trekkes i kokevannet i ca. 10 min. La dette avkjøles før fiskekjøttet renses fritt for bein. Dette skal senere blandes med potetmosen.
Skrell potetene og kok disse møre i lettsaltet vann. Mos potetene lett sammen med smøret. Vend inn fiskekjøttet, ha i finhakket bladpersille. Smak til med salt og pepper.
Skjær rødløken i tynne skiver, fres løken i smør uten at den brunes. Tilsett sukker og hvitvinseddik. La rødløken koke på svak varme til nesten all væske er fordampet.
Varm smør i pannen, legg i fiskestykkene med skinnsiden ned. Dryss over nykvernet pepper og øs stykkene jevnlig med stekesmøret. Demp varmen og la stykkene steke ferdig til de flaker seg. Server skreifiletene med potetbrandaden, rødløk, stekesmør og rikelig med persille.
Lagre oppskrift i kokebok på Godt.no
8 porsjoner (ca. 75 kcal stk., 150 kcal for en porsjon)
8 stk. fiken, ferske
8 stk. marshmallows
4 ts honning
8 stk. hakkede valnøttkjerner
Slik gjør du det: Lag et kryss i toppen av hver fiken og klem dem i bunnen, slik at dem åpner seg i toppen. Sett fikenene i en ildfast form. Legg en marshmallows i hver fiken. Dryss over litt honning (kan sløyfes) og hakkede valnøtter.
Sett den ildfaste formen på grillen og legg på lokket. Grilles i ca. 10 minutter til marshmallowene er blitt gyllenbrune.
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Vi har sammenlignet hvor mye mat eller snacks du får for 500 kcal. Resultatet overrasker!
Lag deg noe sunt og digg som demper søtsuget når du er fysen.
Med enkle grep kan du gjøre lørdagspizzaen både sunn, god og stappfull av næringsstoffer.
Bruk høstens deilige gresskar som tilbehør til middagen. Det er enklere enn du tror!
«Slow cooking», eller langtidskoking, passer for deg som ønsker å spise sunn, deilig og hjemmelaget middag med masse smak!
Det er størrelsen som teller, i alle fall når det kommer til kakestykker.