FØR OG ETTER: Til venstre står Tor Helge på topen av Bitihorn. Han husker turen opp som et slit med mye pust og pes. Han har gått ned 25 kilo siden november 2013 og formen er blitt betydelig bedre. Nå ser Tor Helge frem mot ny topptur i Jotunheimen.
FØR OG ETTER: Til venstre står Tor Helge på topen av Bitihorn. Han husker turen opp som et slit med mye pust og pes. Han har gått ned 25 kilo siden november 2013 og formen er blitt betydelig bedre. Nå ser Tor Helge frem mot ny topptur i Jotunheimen. Foto: Privat

Trente forgjeves

Elisabeth Stigum
Publisert: 2014-06-17 18:12

Tor Helge spiste så mye snacks og godteri i helgen at fem dagers trening var bortkastet.<br />

Tor Helge Johnsen (59) fra Fredrikstad jobber som selger. Han har sendt sin historie til Vektklubbs redaksjon, og vi har fått lov til å dele den til inspirasjon for andre.

«På mitt tyngste veide jeg 115 kilo og formen var elendig. Alt var et ork. Det var vanskelig å knytte skolissene og jeg tenkte at jeg måtte gjøre noe.

Derfor meldte jeg meg inn på Friskis og Svettis 7. januar 2013. Startet opp med å trene tre dager i uken, og de første fem kiloene forsvant i løpet av åtte uker. De neste åtte ukene derimot, gikk tregere med en reduksjon på vekten på knappe to kilo.

Tor Helge Johnsen (59) trodde treningen ville få ham ned i vekt. Men det var først da han tok tak i kostholdet at resultatene kom. Her på skitur på Beitostølen denne vinteren.
Tor Helge Johnsen (59) trodde treningen ville få ham ned i vekt. Men det var først da han tok tak i kostholdet at resultatene kom. Her på skitur på Beitostølen denne vinteren. Foto: Privat

For å få fortgang i vektnedgangen økte jeg treningen til fem ganger i uken, men tillot meg selv treningsfri i helgene.

Jeg er så heldig at jeg har en kone som lager sunn og god mat, alt fra bunnen av. Derfor har det ikke vært noe problem å spise sunt i ukedagene, men siden jeg alltid har vært svært glad i mat, snacks og søtsaker, har det blitt mye av dette i helgene. Jeg tenkte at siden jeg var så flink og trente så mye, så skulle helgekosen bli min premie.

Å øke treningsmengden hjalp ikke på vekten. Jeg gikk opp og ned et halvt til ett kilo i lang tid. En dag under trening bestemte jeg meg for å prøve Vektklubb.no. Jeg tenkte at kaloritellingen kunne bli mye å holde styr på, så jeg hadde litt ambivalente følelser i starten.

Jeg fikk regelrett sjokk da jeg skjønte hvor kaloririkt utskeielsene i helgen var. De kaloriene jeg trente bort i løpet av uken var jeg jammen rask med å erstatte i helgen, dessverre.

Jeg ble mer bevisst i matveien og la om kostholdet etter anbefalinger fra Vektklubb.no. Det var enkle grep som å begrense mengden saus til middag, velge én kule vaniljeis til dessert, i stedet for fire kuler. Jeg byttet til lettsyltetøy og droppet smør. Da begynte ting virkelig å skje.

Vekten har blitt redusert med et halvt kilo i uken helt siden jeg meldte meg inn i november 2013. Under ferier og helligdager har jeg hatt delvis treningsfri og heller fokusert på å holde vekten. Det har gått veldig bra.

Det har vært utrolig motiverende å gå ned to klesstørrelser, og kunne ta på meg det jeg vil og føle meg vel. Tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg fra venner, kolleger og familie, og det har vært utelukkende postivit.

Bevisstgjøringen jeg har lært gjennom medlemskapet i Vektklubb vil jeg alltid ha med meg. En investering jeg ikke angrer et sekund på. Jeg trenger ikke fortsette å veie maten når målet er nådd. Jeg tror jeg vil ha dette «under huden» og handle deretter. I dag veier jeg 89 kilo og målet mitt er å lande på 85 kilo.

Vennlig hilsen Tor Helge Johnsen (59), Fredrikstad»

Les flere medlemsrapporter:

Liv Una halverte vekten fra hundre til femti

Siv Tone krympet 43 kilo

Sissel gikk ned 33 kilo

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her