Treretters påskemeny

Publisert: 2017-04-05 10:30

Påsken byr på mange fristelser som gjerne involverer god mat. Men hvem sier du ikke kan spise god mat - så lenge den er sunn? Vi har satt sammen en treretters meny perfekt for deg som vil spare inn på kaloriene.

Forrett:

Gulrot- og appelsinsuppe, 288 kcal per porsjon

Dette trenger du til 4 porsjoner:
1 kg gulrot
3 stk appelsiner
1 stk sitron
1 ts malt koriander
0,5 glass vann
6 dl lettmelk
salt

Slik gjør du:

1. Rens gulrøttene og skjær dem i terninger. Press saften av sitrusfruktene.

2. Skjær skallet av en appelsin (uten å få med det hvite) og skjær i tynne strimler. Kok med litt vann i 3-4 minutter i en liten kjele. Sil av vannet.

3. Ha gulrøtter, appelsin- og sitronsaft, appelsinskallet, koriander og vann i en kjele. Gi det et oppkok og la det småkoke under lokk i 45 minutter. Kjør suppen i en foodprocessor til de faste ingrediensene er most.

4. Hell suppen tilbake i kjelen og rør inn melken. Varm opp, men ikke la det koke. Smak til med salt. Tynn ut med vann hvis suppen er for tykk.

Medlemmer kan lagre oppskriften som sin favoritt her.

Hovedrett:

Lammestek, 416 kcal per porsjon

Dette trenger du til 4 porsjoner:
1 kg lam, lårstek
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 ts knust rosmarin
1,5 fedd hvitløk
1,5 stk. gulrøtter
3,8 dl vann

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 125 grader. Gni steken inn med salt og krydder. Stikk inn et steketermometer. Legg steken i ildfast form eller i en liten langpanne.

2. Rens løken og del den i båter. Gulrøttene skrelles og legge i langpannen sammen med løken.

3. Sett pannen inn i ovnen. Når steken har stått i ovnen i ca. 1 time, tilsett kokende vann. Etterfyll, om nødvendig, væske under stekingen. Steken er ferdig når termometeret viser 70 grader for rosa stek og 76 grader for grå stek – ca. 3 timer.

4. La steken hvile i 15-20 minutter før den skjæres opp. Server med for eksempel myntesaus, kokte poteter, grønne bønner, gulrøtter og småløk.

Medlemmer kan lagre oppskriften som sin favoritt her.

Dessert:

Eplekakemuffins av Hilde Kyllo ( www.bondefrøken.no), 89 kcal per porsjon

Hilde Kyllo.

Dette trenger du til 8 porsjoner:
2 dl havremel
2 stk egg
0,5 beger mager vaniljekesam
2 stk eple
4 ss sukrin gold
2 ss kanel

Slik gjør du:

1. kutt eplene i små biter eller terninger, og legg de i en pose med 2 ss sukrin og kanelen. Bland godt sammen.

2. Pisk eggene lett sammen 2 ss sukrin. Bland vaniljekesam med egene og ha deretter i de tørre ingrediensene. Til slutt har du i eplebitene.

3. Fordel røren i muffinsformer og stek de i ca. 20 minutter på 175 grader.

PS! Denne oppskriften gir mye eple i hver muffins. Ønsker du færre eplebiter kan du redusere eplemengden eller doble røren uten å doble eplemengden.

Medlemmer kan lagre oppskriften som sin favoritt her.

Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Les også:

3 sunne retter med egg

Pass opp for påskens kaloribomber

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her