Fem middager med dessert til under 500 kcal
Med smarte ingredienser og riktige mengder kan du spise deg god og mett til middag og til og med avrunde måltidet med noe søtt – uten å overstige 500 kcal. Her er fem middagsforslag!
Påsken byr på mange fristelser som gjerne involverer god mat. Men hvem sier du ikke kan spise god mat - så lenge den er sunn? Vi har satt sammen en treretters meny perfekt for deg som vil spare inn på kaloriene.
Forrett:
Dette trenger du til 4 porsjoner:
1 kg gulrot
3 stk appelsiner
1 stk sitron
1 ts malt koriander
0,5 glass vann
6 dl lettmelk
salt
Slik gjør du:
1. Rens gulrøttene og skjær dem i terninger. Press saften av sitrusfruktene.
2. Skjær skallet av en appelsin (uten å få med det hvite) og skjær i tynne strimler. Kok med litt vann i 3-4 minutter i en liten kjele. Sil av vannet.
3. Ha gulrøtter, appelsin- og sitronsaft, appelsinskallet, koriander og vann i en kjele. Gi det et oppkok og la det småkoke under lokk i 45 minutter. Kjør suppen i en foodprocessor til de faste ingrediensene er most.
4. Hell suppen tilbake i kjelen og rør inn melken. Varm opp, men ikke la det koke. Smak til med salt. Tynn ut med vann hvis suppen er for tykk.
Medlemmer kan lagre oppskriften som sin favoritt her.
Hovedrett:
Dette trenger du til 4 porsjoner:
1 kg lam, lårstek
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 ts knust rosmarin
1,5 fedd hvitløk
1,5 stk. gulrøtter
3,8 dl vann
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 125 grader. Gni steken inn med salt og krydder. Stikk inn et steketermometer. Legg steken i ildfast form eller i en liten langpanne.
2. Rens løken og del den i båter. Gulrøttene skrelles og legge i langpannen sammen med løken.
3. Sett pannen inn i ovnen. Når steken har stått i ovnen i ca. 1 time, tilsett kokende vann. Etterfyll, om nødvendig, væske under stekingen. Steken er ferdig når termometeret viser 70 grader for rosa stek og 76 grader for grå stek – ca. 3 timer.
4. La steken hvile i 15-20 minutter før den skjæres opp. Server med for eksempel myntesaus, kokte poteter, grønne bønner, gulrøtter og småløk.
Medlemmer kan lagre oppskriften som sin favoritt her.
Dessert:
Dette trenger du til 8 porsjoner:
2 dl havremel
2 stk egg
0,5 beger mager vaniljekesam
2 stk eple
4 ss sukrin gold
2 ss kanel
Slik gjør du:
1. kutt eplene i små biter eller terninger, og legg de i en pose med 2 ss sukrin og kanelen. Bland godt sammen.
2. Pisk eggene lett sammen 2 ss sukrin. Bland vaniljekesam med egene og ha deretter i de tørre ingrediensene. Til slutt har du i eplebitene.
3. Fordel røren i muffinsformer og stek de i ca. 20 minutter på 175 grader.
PS! Denne oppskriften gir mye eple i hver muffins. Ønsker du færre eplebiter kan du redusere eplemengden eller doble røren uten å doble eplemengden.
Medlemmer kan lagre oppskriften som sin favoritt her.
Sjekk når du kan nå din idealvekt!
Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play
Les også:
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Med smarte ingredienser og riktige mengder kan du spise deg god og mett til middag og til og med avrunde måltidet med noe søtt – uten å overstige 500 kcal. Her er fem middagsforslag!
Er du opptatt av å spise sunt, og eventuelt kalorifattig, bør du rydde plass på kjøkkenbenken til gresskar!
TV-profil og matblogger Ida Gran-Jansen gir oss sine beste salatoppskrifter. Nyt disse smakfulle salatene med god samvittighet!
Lyst på noe godt i helgen? Her er både lunsj, middag og dessert som kan friste - uten at det sprenger kaloribudsjettet.
Bruk sesongens råvarer som inspirasjon for middagsplanleggingen.
Her er 10 oppskrifter til sunnere sofakos, som også bidrar med gode næringsstoffer.