SAMMEN OM MÅLET: Jentene fra Sørlandet har kjempet hardt for å gå ned i vekt. Nå jobber de videre for å holde vekta nede.
SAMMEN OM MÅLET: Jentene fra Sørlandet har kjempet hardt for å gå ned i vekt. Nå jobber de videre for å holde vekta nede. Foto: Ole Martin Halvorsen Styling: Cornelia Brunasso Makeup & Hår: Sara Schultz

Lettere hverdag med Vektklubb: Maren og Charlotte har gått ned 60 kilo!

Sigrid Schei Lorentzen
Publisert: 2017-09-21 12:15

Venninnene Maren Christine H. Amundsen (24) og Charlotte Vatne (24) har kjempet hardt for å nå vektmålet sitt – men de har kjempet sammen.

Maren og Charlotte er to gode venninner fra Stavanger. Sammen har de gått ned 30 kilo hver, og har endret livsstilen totalt. De har hatt god støtte i hverandre, men det var Charlotte som først fikk øynene opp for Vektklubb.

TYNGRE: Charlotte Vatne veide nesten 100 kilo da hun bestemte seg for å gjøre noe.
TYNGRE: Charlotte Vatne veide nesten 100 kilo da hun bestemte seg for å gjøre noe. Foto: Privat

– Jeg meldte meg inn i januar 2013. Jeg så bilder av meg selv fra nyttårsaften og tenkte: «Shit, har jeg virkelig blitt så stor!» Jeg var student, og visste at om jeg ikke gjorde noe nå som kom det bare til å bli verre. Det blir mye drikking og gjerne et usunt kosthold når man er student.

Charlotte veide 98 kilo, og jobbet hardt for å gå ned i vekt det kommende halvåret. På bare seks måneder hadde hun gått ned 20 kilo. Det var da venninnen Maren kom på besøk.

– Jeg visste jo at hun hadde gått ned i vekt, så jeg var redd jeg ikke skulle kjenne henne igjen, forteller Maren.

Ble inspirert

I løpet av den tiden hadde Maren lagt på seg en del selv, og venninnen Charlotte ga henne råd om hvordan å lykkes med vektnedgang.

Maren hadde tidligere slitt med en spiseforstyrrelse, og så seg selv som overvektig, men ønsket ikke å innse dette da hun selv trodde det bare var hodet som spilte henne et puss igjen. Da venninnen Charlotte bekreftet at hun godt kunne gå ned noen kilo, startet de to jentene en reise sammen.

Etter to uker under samme tak fikk Maren en enorm støtte og masse hjelp fra Charlotte. De spiste alle måltider sammen, målte og veide alt de fikk i seg – og Maren så kjapt resultater.

Da hun kom hjem meldte hun seg inn i Vektklubb, og fortsatte veien mot vektmålet alene, men med venninnen som støtte hele veien. Maren klarte å gå ned 27 kilo på noen måneder, men da hun fikk seg kjæreste begynte kiloene å krype oppover igjen.

– Det ble mye kos og usunn mat, som gjorde at jeg la på meg, forteller hun.

Da var det igjen Vektklubb som ble redningen for å komme ned til trivselsvekten.

FØLER SEG BEDRE: Maren Heske Amundsen og Charlotte Vatne har jobbet sammen for å nå målene sine. I dag er de begge 30 kilo lettere.
FØLER SEG BEDRE: Maren Heske Amundsen og Charlotte Vatne har jobbet sammen for å nå målene sine. I dag er de begge 30 kilo lettere. Foto: Ole Martin Halvorsen, Styling: Cornelia Brunasso, Makeup & Hår: Sara Schultz.

Drakk fire liter brus om dagen

– Hvordan ble dere overvektige?

LEVDE USUNT: Maren Christine har jobbet hardt for å gå ned kiloene hun la på seg etter nattejobbing, og litervis med brus hver dag.
LEVDE USUNT: Maren Christine har jobbet hardt for å gå ned kiloene hun la på seg etter nattejobbing, og litervis med brus hver dag. Foto: Privat

– For min del begynte jeg å legge på meg da jeg sluttet med håndball. Jeg trente flere ganger i uken, så da jeg sluttet begynte kiloene å krype oppover. Jeg spiste fremdeles like mye mat, så det var nok det som var grunnen, forteller Charlotte.

For Maren sin del var det jobben og et høyt inntak av sukkerholdig brus som gjorde at hun la på seg så mange kilo.

– Jeg jobbet nattevakt, og klarte ikke å få til et «normalt» kosthold. Det ble en del stillesitting på nattestid. Dessuten måtte jeg sove på dagtid da de fleste andre får rørt seg, forteller hun.

– Jeg kjedet meg mye på natten da jeg jobbet alene, og spiste mye drittmat. Dessuten drakk jeg enorme mengder Cola. Jeg drakk jo fire liter Cola om dagen, sier Maren som nå har lagt helt fra seg den dårlige uvanen.

Vanskelig for folk å forstå

Maren og Charlotte jobber begge på kvinnedominerte arbeidsplasser, hvor det til en stadighet er kaker og kaffe på pauserommet. På personalmøtene tilbys kaker, bolle eller pizza.

– Jeg sa til sjefen at jeg synes vi burde ha et sunt alternativ i det minste. Og det har de blitt veldig flinke til å etterkomme, forteller Maren.

Begge jentene synes i starten at det var vanskelig å fortelle til folk at de slanker seg. Det er noe som ikke er sosialt akseptert, ifølge de to, men de prøver å få folk til å forstå. Både Maren og Charlotte var flaue over å fortelle om vektreisen til folk utenfor den nærmeste omgangskretsen. De var flaue over at de hadde latt det gått så langt.

– Etter hvert hadde jeg ikke noe problem med å fortelle til folk at jeg slanket meg, men det er mange som ikke skjønner hvor mye hardt arbeid som skal til. «Det gjør jo ikke så mye å ta ett kakestykke», sa folk, men da måtte jeg ha lagt om hele dagen min for at det skulle passe inn i matbudsjettet, sier Charlotte.

PÅ FOTOSHOOT: Jentene fikk en dag med styling, makeup og fotografering i Oslo.
PÅ FOTOSHOOT: Jentene fikk en dag med styling, makeup og fotografering i Oslo. Foto: Ole Martin Halvorsen Styling: Cornelia Brunasso Makeup & Hår: Sara Schultz

– Spesielt nå i sluttfasen når man vil ned bare et par kilo til, så er det vanskelig for folk å skjønne. De sier at vi ikke trenger det, men det handler jo om å være fornøyd med seg selv. Jeg får vondt i både knærne og ryggen når jeg har for mange kilo å bære på, så det bør folk respektere, sier Maren.

De to jentene finner daglig støtte i hverandre, og går gjerne turer sammen i nærområdet. De merker at de har fått mye bedre selvtillit etter vektnedgangen, og begge elsker sin nye hverdag.

– Det er så gøy å kjøpe klær nå som jeg kommer inn i klær i størrelse smal. Før kjøpte jeg klær i extra large, eller så hadde de ikke størrelser som passet meg, forteller Charlotte.

– Anbefaler dere å finne en venn å gå ned i vekt sammen med?

– Ja, det er jo lettere. En som støtter deg og vet hva du går gjennom betyr mye. Jeg vil si at Maren har hjulpet meg mye, sier Charlotte.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Mager og høstlig epledessert

Få en sterk overkropp helt uten vekter

Slik håndterer du kjærestekiloene

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her