FØR OG ETTER: Siv Lehne (27) måtte ta et oppgjør med gamle unnskyldninger og dårlige kostholdsvaner. Så fort hun kuttet ut godis, hurtigmat og store porsjoner forsvant kilo på kilo.

Sjekk den forvandlingen!: Siv gikk ned 25 kilo i mammaperm

Publisert: 2014-08-06 09:55

Siv drømte om å finne tilbake til trivselsvekten. Å bli kvitt babykiloene var enkelere enn hun trodde.

Som mange andre slet Siv Lehne (27) fra Røyken med vekten etter endt graviditet. Etter endt ammeperiode vill hun bruke resten av persmisjonstiden til å legge om livsstilen og gå ned i vekt. Hun meldte seg inn i Vektklubb for å få hjelp med kostholdet og kontroll på kaloriinntaket.

Denne artikkelen er publisert tidligere på Vektklubb.no, men republiseres til interesse for våre nye lesere og medlemmer.

Slik beskriver hun sin vektreise i et brev til Vektklubbs lesere:

Her er Siv stylet av stylist Sheila Lyhne og sminkør og hårstylist Louise Kjær, i forbindelse med Vektklubbs annonsekampanje. Hun har på seg kjole fra Won Hundred (1500 kr) og sko fra Tiger of Sweden (1699 kr). På hovedbildet har hun på seg sort skjørt (399 kr) og genser (299 kr) fra H&M.

5. september 2013 ble jeg mamma for første gang. Jeg fikk verdens snilleste og nydeligste lille jente, men i løpet av graviditeten hadde jeg gått opp litt over 20 kilo. Akkurat hvor mye vet jeg ikke, for jeg sluttet å veie meg når vekten stod på 94 kilo. Lille Ingrid ble født tre uker før termin, hun veide 2920 gram og var 48 cm lang.

Etter fødselen hadde jeg ikke mye matlyst, og heller ikke tid til å spise regelmessige måltider. Jeg brydde meg ikke så mye om hva eller når jeg spiste, men gikk ned ti kilo relativt raskt. Vekten sto da på 84 kilo. Det var jeg ikke fornøyd med.

Jeg har vært medlem av Vektklubb en gang tidligere. Da fokuserte jeg mest på trening, og klarte å gå ned fire kilo før jeg avsluttet medlemskapet mitt. Jeg visste derfor om Vektklubb og bestemte meg for å prøve på nytt.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Oppgjør med gamle unnskyldninger

Til vanlig jobber jeg som sykepleier, noe som kan være et relativt stressende, men også aktivt, yrke. Når jeg tenkte over det så ble vel ofte kvelds- og helgevakter en god unnskyldning for inntak av diverse godteri og kjapp mat. Nå skulle jeg ha permisjon i nesten syv måneder og tenkte med meg selv at jeg skulle bruke tiden på å gå ned babykiloene.

Det er ikke uten grunn jeg sier jeg har fått verdens snilleste baby. Hun har sovet hver eneste natt siden hun ble født og vært en veldig rolig og blid baby. Heldig som jeg er har jeg derfor kunnet fokusere på å spise sunt og gå ned i vekt i tillegg til å ta meg av henne.

Trillet seg i form

Jeg har også vært opptatt av at hun skal få frisk luft hver dag. Da hun var fire uker tok jeg den første effektive turen med vogn. Jeg har trillet mange forskjellige steder, både i skogen og på veien. Vogna veier 17 kilo så den gir god motstand. Treningssenter har jeg aldri vært på.

Etter kort tid merket jeg at jeg gikk ned i vekt, og det var ikke så vanskelig. Kilo på kilo rant av, og jeg var så fornøyd. Jeg skjønte at det faktisk var mulig!

UT PÅ TUR: - Noen trilleturer har til og med blitt gjennomført med punkterte dekk, uten at jeg visste det, trodde bare at jeg plutselig hadde blitt i så dårlig form, forteller Siv.

Jeg hadde knekt koden; spis litt mindre og vei alt som skal spises. Jeg har innsett at det er kostholdet som er viktigst selv om jeg har gått mange turer.

FØR: Dette bildet er tatt i slutten av november 2012.

Teller alt

Jeg registrerte alt jeg spiste i dagboken i Vektklubb. Tidligere da jeg var medlem jukset jeg litt i helgene. Tok et glass vin og litt sjokolade, litt ekstra god mat her og der og tenkte ikke at det hadde så mye å si. Men det har det, og det er det jeg føler jeg har skjønt nå. Jeg kan ikke være snill mot meg selv og unne meg godis hele tiden, for det er jo egentlig ikke å være snill. Jeg er veldig glad i sjokolade og da er det det jeg velger når jeg skal unne meg noe godt. Samtidig registrerer jeg dette og passer på at jeg ikke går over anbelt kalorinivå, slik at jeg fortsatt har kontroll og ikke skeier helt ut.

Etter fødselen drakk jeg heller ikke alkohol og det ga meg faktisk mindre lyst på godteri på fredagskveldene. De periodene Ingrid har vært mest krevende har vært på kvelden, så da har det ikke blitt tid til fråtsing i sofakroken. Hun har vært min egen lille motivator.

Baby-trening

ETTER: Siv tok av 20 kilo i tide til 17. mai-feiringen.

Jeg har vasket hus og båret baby med stor glede, og tenkt på det som trening. Ingrid veier nå ti kilo og fungerer godt som en liten, og veldig søt, vekt. Jeg begynte å jogge for omtrent tre måneder siden, og nå synes jeg det er kjempegøy! Det er mye å lettere å løpe enn før jeg ble gravid, og jeg slår alle tidligere tider jeg husker jeg løp på før, uten å føle at jeg blir mer sliten.

Når kroppene er lettere går også løpingen mye lettere, og jeg får en god mestringsfølelse. Dessuten tror jeg alle trilleturene fikk meg i bedre form, så overgangen til jogging var egentlig bare gøy. Prøver å få til en til to joggeturer i skogen i uken, men det er ikke alltid like lett å finne tid. Før sommeren begynte jeg også å trene litt styrke hjemme i stuen.

Det har selvfølgelig vært en jobb jeg har gjort, og det har ikke vært like lett hver dag. Men poenget mitt er at jeg har knekt koden, jeg skjønner hvordan jeg skal klare det.

Jeg satt nå satt opp et nytt vektprogram i Vektklubb. Der sto det at jeg ikke lenger er overvektig. Min BMI er innenfor normal, midjemålet er ikke helseskadelig, og grunnen til å gå ned i vekt videre nå er kun kosmetisk. Jeg ligger på mellom 61-59 kilo og er 171 cm høy, og er veldig fornøyd med resultatet til nå.

Jeg merker at energinivået er mye høyere enn før og jeg er fornøyd med mindre og sunnere mat.

Tusen takk for hjelpen!

Vennlig hilsen Siv Lehne (27), Røyken

Les flere inspirasjonshistorier her:

Kathrine (43): -10 kilo! Slanket vekk appelsinhuden

Tor Helge (59) spiste så mye at treningen var forgjeves

Liv Una (47) halverte vekten fra hundre til femti

Kariann (29) gikk ned 15 kilo uten slanking

Vektklubb anbefaler ikke gravide eller fullammende å slanke seg fordi kroppen har et annet energibehov enn ellers.

Les også:Amming krever bare fire kilo kroppsfett!

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her