Matspaneren: Gilde kjøttrike wienerpølser
Mindre salt og mer kjøtt, men også mer fett og kalorier enn vanlige wienerpølser.<br />
Det kommer stadig nye pølser på markedet som utgir seg for å være sunne pølser. Tidligere har jeg skrevet om Mills laksegrillpølser og Gilde omega-plusspølser. Gilde har også pølsevarianter i sin "Go' og mager"-serie, og vi kjenner vel alle til pølser av kylling og kalkun.
Vita hjertego'-pølsene inneholder litt flere kalorier enn Gilde go' og mager-pølsene, og litt færre kalorier enn kylling- og kalkunpølsene til Prior.
Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist
Av klinisk ernæringsfysiolog Eli Anne Myrvoll Blomkvist
Nå får du 30 % rabatt på alle våre medlemskap. Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og ukentlige menyforslag utarbeidet av kliniske ernæringsfysiologer. I tillegg får du inspirerende artikler som motiverer til en sunn livsstil. Bli medlem i dag!
0dager
16 timer
33minutter
49 sekunder
Du kan nå betale med
*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe til ordinær pris etter bindingsperioden. Ordinær pris for 3 md: 249 kr/ md, ordinær pris for 6 md: 199 kr/ md, ordinær pris for 12 md: 149 kr/ md. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.
Mindre salt og mer kjøtt, men også mer fett og kalorier enn vanlige wienerpølser.<br />
I september i år (2008) kom Gilde med en ny serie pølser som de har kalt "Omega pluss". Det er pølser som er tilsatt fiskeolje for å gi pølsene innhold av omega-3.
Wienerpølser er en lettvint og god klassiker - og mange av oss som er glade i pølser setter pris på at det etter hvert er flere varianter på markedet som er sunnere enn "vanlige" pølser.
De to kliniske ernæringsfysiologene Eli Anne Myrvoll Blomkvist og Line Kristin Johnson tester ut ulike matvarer og sjekker både smak og næringsinnhold.
Det finnes mange sunnere alternativer til pølser på grillen, men skal du bytte ut kjøttpølsen med en vegetarvariant er Hoffs Liva Laga Vegetargrill absolutt et godt valg!
Vektklubbs matspaner har testet pølser og kjøttboller som inneholder over 30% grønnsaker.