Matspaneren: Prior Wienerpølser av kylling og kalkun og Gilde Go' og Mager Wienerpølser

Line Kristin Johnson
Publisert: 2010-03-29 14:58

Wienerpølser er en lettvint og god klassiker - og mange av oss som er glade i pølser setter pris på at det etter hvert er flere varianter på markedet som er sunnere enn "vanlige" pølser.

Prior Wienerpølser av kylling
og kalkun gir 109 kcal per pølse.

Gilde Go' og mager wienerpølser
gir 94 kcal per pølse.

Jeg testet PRIOR Wienerpølser av kylling og kalkun og Gildes Go’ og Mager wienerpølser. Wienerpølsene ble varmet på vanlig måte ved først å koke opp vann, for deretter å trekke kjelen vekk fra den varme platen og la pølsene trekke i ca. 10 minutter. Begge variantene ble spist nytrukne og dyppet i ketchup og sennep.
Les hvilke andre matvarer Matspaneren har testet!
Både Prior og Gilde har laget sprø og gode wienerpølser med ”knekk-lyd” når de tygges. Priors opplevde jeg som noe mer krydret, og Gildes kanskje noe ”fastere” i pølsekjøttet. Ungdommene i huset syntes begge variantene var like gode, men jeg kanskje foretrekker Priors noe mer krydrede smak. Sander på 12 likte Gildes pølser best.
Når det gjelder næringsinnholdet ser man under at Gildes kommer litt bedre ut hva gjelder fett- og energiinnhold. Men selv om Priors produkter inneholder noe mer fett, er det viktig å huske at andelen umettet fett er noe høyere i kylling og kalkun enn i svin- og storfekjøtt som Gildes pølser er laget av. I så måte vil jeg derfor si at produktene er like ”sunne”.
Les: Hva slags fett er viktigere enn hvor mye fett du spiser.
Energimessig er også forskjellen mellom produktene svært liten. For oss som er glade i pølser og vil ha et sunt kosthold, er derfor begge disse wiener-variantene å anbefale. Smak deg frem til den typen du selv liker best, - for ”sunnhetsmessig” er de begge gode valg!
1 pakke Prior Wienerpølser av kylling og kalkun inneholder 8 pølser og veier totalt 460 gram. Pris per pakke: ca. 40 kroner.
Næringsinnhold per 100 gram Prior Wienerpølser av kylling og kalkun:
Energi: 659 kJ/ 158 kcal
Protein: 11 gram
Karbohydrat: 6 gram
Fett: 10 gram
Salt: 2 gram
Hver pølse gir 377 kJ / 90 kcal og 5,7 gram fett (til sammenlikning gir en ”vanlig wienerpølse” ca. 630 kJ / 150 kcal og 11 gram fett).
1 pakke Gilde Go’ og mager wienerpølser inneholder 8 pølser og veier totalt 520 gram. Pris per pakke: ca. 50 kroner.
Næringsinnhold per 100 gram Gilde Go’ og mager Wienerpølser:
Energi: 610/ 145 kcal
Protein: 10,5 gram
Karbohydrat: 6 gram
Fett: 9 gram
Salt: 1,9 gram
Hver pølse gir 397 kJ / 94 kcal og 6 gram fett.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her