Grov vegetar-pizza
En sunnere variant med grovere bunn og full av gode grønnsaker.
Det er tid for fredagskos
Matspaneren har testet Toros nye poseblanding for grovere pizzabunn. Her er resultatet avbildet. Toppingen består av oliven, cherrytomater, soltørkede tomater og gul paprika.
Foto: Eli Anne Myrvol Blomkvist
Slik ser emballasjen ut. Alt du trenger å gjøre er å tilsette vann og kjevle ut deigen.
Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist
Toro har kommet med en del nyheter i vår hvorav mange er innen pizzakategorien, blant annet flere ulike pizzasauser og den mest spennende nyheten, nemlig grovere pizzabunn.
Toros nye pizzabunn er tilsatt havre og bygg for at den skal være et litt grovere og sunnere alternativ til vanlig pizzabunn. Ettersom fiberinnholdet overstiger seks prosent er den merket med nøkkelhullet.
Pizza er manges favoritt, men mange pizzatyper er dessverre nokså usunne. Det positive er at pizza heldigvis også kan lages på en sunn måte. Med Toros nye pizzabunn ligger det i alle fall til rette for at bunnen kan være av det sunne slaget! Denne bunnen har nemlig hele 6,5 prosent fiber som er på linje med relativt grovt brød. Til sammenligning har Toros vanlige pizzabunn et fiberinnhold på tre prosent.
Hvis du i tillegg til å bruke grov bunn topper pizzaen med grønnsaker, oliven og urter, samt bruker en lettere ostevariant eller reduserer litt på ostemengden, så har du en pizza som er nokså sunn. Velger du også å spise salat til, samtidig som du begrenser antall pizzastykker, så kan dette spises med god samvittighet.
Poseblandingen er blitt til pizzadeig som er stor nok til en langpanne, 6 porsjoner opplyster Toro på sine hjemmersider.
Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist
En grov pizzabunn som man lager selv med sammalt mel kan oppleves som veldig grov og litt tørr eller kompakt, og andre familiemedlemmer vil kanskje klage på grovheten og ønske den hvite pizzabunnen velkommen tilbake.
Toros pizzabunn er laget med blant annet seksten prosent havremel, noe som øker grovheten uten å gi mørk farge og grovt inntrykk. Jeg synes Toro har vært flinke til å lage en relativt fiberrik pizzabunn uten at det har gått på bekostning av hverken smak, konsistens eller bakeevne. I mine smaksløker oppleves den ikke som noe annerledes enn en vanlig, fin pizzabunn. Den er lys, luftig og sprø i kantene. Denne pizzabunnen var god synes jeg!
En pose pizzabunn er beregnet til en langpanne. Siden jeg er glad i litt tynn pizzabunn ble det en liten deigklump til overs da bunnen var kjevlet og fordelt i langpannen, så det var mer enn nok deig til en stor pizza.
Pris: en pose koster cirka 27 kroner.
Næringsinnhold per 100 gram stekt grovere pizzabunn:
Sammenlign med Toro vanlig pizzabunn, per 100 gram stekt bunn:
Oppskrift på vegetarpizza kan du se her.
Les om andre produkter vår matspaner har testet her.
Lag en topping som er like sunn som bunnen. Prøv Eli Annes vegetarvariant.
Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
En sunnere variant med grovere bunn og full av gode grønnsaker.
Grove pizzabunner er et produkt som gjør den tradisjonelle «kosematen» litt sunnere. Perfekt for deg som craver etter pizza, men som ikke har tid til å lage bunnen fra bunn.
Og den skal være hjemmelaget.
Med enkle grep kan du gjøre lørdagspizzaen både sunn, god og stappfull av næringsstoffer.
Hatting kommer stadig med nye varianter av rundstykker, og nå har de en ny serie som de kaller «Naturligvis».
Når trenden nå er at mange ønsker å redusere kjøttforbruket så er det bare på sin plass at Grandiosa kommer i en kjøttfri versjon, oppkalt etter begrepet «kjøttfri mandag». Vektklubbs matspaner sjekker hvor sunn den er!