Matspaneren: Mills Fløtegratinerte poteter

Eli Anne Myrvoll, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert: 2009-08-18 09:27

Fløtegratinerte poteter er noe av det beste tilbehøret jeg kan få!

Men jeg trodde ikke fløtegratinerte poteter var noe å skrive om her i Vektklubb.no, hvor fokuset skal være på mager og sunn mat, og fløtegratinerte poteter gjerne er - som navnet tilsier - fulle av fløte, og dermed fett og kalorier.
Det var helt til jeg begynte å studere pakningene med Mills fløtegratinerte poteter. Det viser seg nemlig at fløtegratinerte poteter som halvfabrikat fra Mills slett ikke er så ille i kalori- og fettinnhold!
Når man lager fløtegratinerte poteter selv bruker man gjerne kremfløte med 38 % fett som eneste væske, samt raust med revet ost over. Da sier det seg selv at det ikke blir spesielt sunt. Det fine med Mills fløtegratinerte poteter er at de kun har noen få prosent fløtepulver, og det skal tilsettes mer vann enn melk til produktet, så da blir ikke resultatet så kaloririkt som man kunne forvente.
Tips matspaneren om matvarer du ønsker at hun skal teste her!
Faktisk inneholder 100 gram ferdige gratinerte poteter bare 80 kcal, noe som er mindre enn hva 100 gram kokt pasta eller ris inneholder, og kun noen få kalorier mer enn kokte poteter.
Det er imidlertid lett å spise litt mer av de fløtegratinerte potetene enn om du har vanlig kokte poteter til middagen, så vær litt oppmerksom på mengden du tar på tallerken. Hvis du deler den ferdige retten fra en pakke på tre personer så blir det ca 200 gram ferdig rett på hver, noe som gir 160 kcal, og det vil jeg si er absolutt akseptabelt for en såpass ”beryktet” matvare å være!
Les om andre matvarer matspaneren har testet her!
Jeg har så langt prøvd varianten med franske urter. Den var smaksrik og god så den kan jeg tenke meg å spise flere ganger. Den passet for øvrig veldig godt til ovnsbakt steinbit, og vil nok passe minst like bra til kylling eller lammekoteletter.
Mills fløtegratinerte poteter finnes også i tre andre varianter: original, med ost og med skall og hvitløk. Snart skal jeg teste ut varianten med ost. Selv om den har litt ostepulver i seg så er heldigvis ikke kaloriinnholdet høyere enn i de andre typene.
Pris: ca 13 kroner per pakke (de var på tilbud i den butikken jeg var i, mulig de koster noen kroner mer til vanlig). En pakke gir ca 600 gram ferdig rett, nok til 3 porsjoner á 200 gram.
Næringsinnhold per 100 gram tilberedt vare:
80 kcal, 2 gram protein, 11 gram karbohydrat og 3 gram fett. En porsjon á 200 gram gir 160 kcal.
Sammenlignet med annet tilbehør, alle verdier er per 100 gram tilberedt vare:
Pasta: ca 131 kcal, 4,8 gram protein, 18,2 gram karbohydrat og 4 gram fett.


Langkornet ris: ca 122 kcal, 2,9 gram protein, 26,4 gram karbohydrat og 0,2 gram fett.
Lagringspotet, kokt uten skall: ca 73 kcal, 1,9 gram protein, 15,2 gram karbohydrat og 0,1 gram fett.

Av klinisk ernæringsfysiolog Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her