–16 KILO: Annette Schjerven fra Sotra har på seks måneder gått ned 16 kilo. Etter en lang og stillesittende periode med en vond fot, fant hun ut at kiloene måtte av, og denne gangen for godt. Hun tok derfor tak i uvanene, fremfor å prøve nok en kortvarig slankekur.

Kandidat 7 til kåring av Årets Vektklubb-medlem 2015: – Joda, det går helt fint å gå ned i vekt etter fylte 50!

Publisert: 2015-10-19 16:14

Annette fikk høre at hun like gjerne kunne gi opp, å slanke seg etter man har fylt 50 år er tilnærmet umulig. Tøv, svarte Annette og gikk ned 16 kilo!

Derfor slet jeg med vekten:

Fire barnefødsler hadde satt sitt (nesten) permanente spor, men jeg var aktiv og ingen sofasitter, så tenkte ikke så mye over at vekten var der den var. På det meste veide jeg 97 kilo.

Lysten til å bikke 100 kilo var likevel ikke særlig høy, og jeg ville i alle fall ikke bli enda tyngre. Jojo-slanking, diverse kurer på og av fikk meg ned under 90 kilo.

STEM HER!

Startet på Vektklubb.no i 2011 og av en eller grunn fungerte det fra første stund. Det er lett å registrere matinntak, og lett å legge til oppskrifter.

FØR: På sitt tyngste veide Annette 97 kilo. Dette bildet ble tatt sommeren 2014.

Bommet litt etter seks måneder med suksess, tenkte at dette gikk så bra at det ville gå greit å fortsette uten å registrere matinntaket, men sakte men sikkert bet kiloene seg fast igjen.

Vendepunktet:

Høsten 2012 fikk jeg en betennelse i en fot, dermed ble det veldig lite aktivitet, kunne så vidt gå, og dette pågikk nesten to år. Det kom ikke som et sjokk at jeg gikk pent og stille opp i vekt igjen.

Min største utfordring har alltid vært at jeg er glad i å «rydde» opp i godteskåler, eller på matfat. Og stillesittende som jeg da måtte være, førte det til mye «rydding».

Foten ville ikke bli helt bra og jeg fikk tilbud om operasjon. Det fristet ikke noe særlig, så for å unngå det tenkte jeg at det kanskje kunne hjelpe å kvitte seg med noen kilo igjen, så foten fikk mindre vektbelastning. Jeg satte i gang med nytt vektprogram og registrering på Vektklubb igjen - selv om mange sa at det ikke går særlig bra å slanke seg etter fylte 50 år.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Slik gikk jeg ned:

Det går faktisk veldig bra! 16 kilo på seks måneder, foten fungerer uten inngrep, og jeg merker i stor grad at turer med hundene mine går mye lettere - kroppen føles så bra! Jeg har aldri vært en som liker å løpe, men er god på å gå fort, og det har vært en fryd å traske i vei etter hvert som kiloene forsvant. Til og fra jobb legger jeg inn gåøkter, eller sykler (på en gammel el-sykkel som hjelper litt i bakkene).

Jeg rydder ikke skålene lengre, men har ikke sluppet tak i noe av det jeg liker. Har aldri hatt sansen for lett-produkter, tar heller en skive vanlig ost enn to skiver lett gulost. Det er det som er en av fordelene med Vektklubb.no, når man registrerer og er nøye med det, er det enkelt å følge med på nærings- og kaloriinntaket.

Jeg var veldig nøye i starten med å veie maten og registrere alt jeg spiste og drakk. Nå hopper jeg gjerne over noen dager for å sjekke om jeg har oversikt på hvor mye jeg kan spise.

Veien videre, slik skal jeg holde vekten:

NÅ: – Alle klærne passer, endelig! Bildet ble tatt nå i oktober.

Denne gangen skal jeg ikke tro at ting går av seg selv. Derfor meldte jeg meg inn for et år, og fortsetter registreringen uten at jeg vil mer ned vekt nå. Det er en fornøyelse å ta ut hvilket som helst antrekk fra skapet og vite at alt passer.

Det er herlig å kunne følge mine fire (snart fem) barnebarn med letthet - og det er veldig kjekt med gode tilbakemeldinger fra venner og bekjente.

Pussig nok er mine allergier blitt litt bedre også, uten at jeg vet hvorfor. Kanskje fordi jeg spiser mye mer allsidig nå, færre lettvinte og kaloririke løsninger.

Jeg er kjempefornøyd med mitt nye jeg, og skal bruke de neste seks månedene til å stabilisere meg på denne vekten!

GÅ TIL AVSTEMNING

Mine 3 beste tips til andre:

1. Gå når du kan! Jeg går ofte i forveien når vi skal til eller fra besøk. Jeg går forbi 3-4 busstopp både til og fra jobb, og de dagene jeg kjører, har jeg mulighet for å parkere en halvtimes gåtur fra jobben. Fin start og slutt på arbeidsdagen!

2. La det gå sport i registreringen. Jeg bestemte meg for at jeg ville fortelle de rundt meg at jeg ville følge med på hva jeg spiser, så matvekten er med rundt omkring. I tillegg har jeg en liten blokk som jeg noterer på, så jeg kan registrere når jeg er hjemme igjen.

3. Vær tålmodig og ikke mist motet om vektnedgangen flater litt ut noen uker! Det er totalsummen som teller og den lokker jo der framme!

OVERSIKT: Se alle 10 kandidater til Årets medlem 2015

Hvem blir Årets Medlem 2015?

Alle kandidatene er nominert av andre Vektklubb-medlemmer. Dette er ingen kilokonkurranse, men en premiering av vanlige mennesker som har klart å motstå utallige fristelser, bekjempet dørstokkmila og gått ned i vekt ved å erstatte dårlige uvaner med en sunn livsstil.
Sammen med VGs lesere vil en fagjury stemme frem hvem som stikker av med den gjeve seieren. I juryen sitter Vektklubbs fageksperter på kosthold og trening: Christian A. Drevon er lege og professor i ernæring, Anne Mette Rustaden er utdanner fysioterapeut og tar doktorgrad i styrketrening, Anette Skarpaas Ramm er klinisk ernæringsfysiolog og Roger Holmedal er personlig trener og foreleser.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Storeeller i Google Play

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her