MYE KOS: Sommerferien skal nytes, men om du skal ned i vekt, må du revurdere hva du tenker på som nytelse. Bildet er fra Sardinia, Italia.

Hardt å slanke seg om sommeren

Publisert: 2014-06-26 11:10

Skal du slanke deg i sommer? I så fall har du valgt den letteste og vanskeligste tiden å gjøre det på.

Fint å ikke gjøre noen ting.

Lett er det, fordi dagene er lengre og du er lettere til sinns. Det er mye enklere å være aktiv på sommeren, og i tillegg får du gratis motivasjon til å ta grep ved at du har mindre klær å skjule deg bak.

Det vanskelige er at sommeren er ferie- og kosetid. Alle fibrene i kroppen forteller deg at dette er tiden hvor du skal nyte hvert øyeblikk, og ikke holde igjen når det er noe du har lyst på.

Tenk fremover!

Likevel kan du nå dine mål uten å gi avkall på en god sommeropplevelse. Men da må du først ta oppgjør med noen av forventningene dine til hva en god sommer skal inneholde. Hvis ditt perspektiv kun omfatter denne dagen, vil lystene alltid vinne. Ser du derimot litt lenger inn i fremtiden, kan du ta noen valg som gir deg både i pose og sekk.

Hva vil gi deg en god sommer å se tilbake på?

At du overspiste, eller at du hadde det fint med venner og kjente? Er det antall timer i hengekøyen som er avgjørende, eller om du lå der med en god følelse? Er fri tilgang til is og vin det viktigste,

Bevegelse føles godt og gjør godt.

eller at du nyter det når du har tilgang?

Fråtsing innbyr til dårlige følelser

Du får som regel dårlig samvittighet av å overspise, men angrer ikke på den tiden du ler med gode venner og familie. Du kan angre på at du brukte for mange timer på sofaen, men har alltid god samvittighet når du ligger der etter en løpetur.

Da du var liten, gledet du deg til lørdagsgodtet, selv om du hadde lyst på det hele uken. Faktisk er forventningen ofte en like stor glede som å spise godteriet.

Hvis du tar tilbake den gleden denne sommeren, og gleder deg til vin og is på lørdag, får du dobbel glede av det, gjennom forventningen og nytelsen.

Øyvind Hammer.

Til sist må du huske på at arbeid kommer før suksess, til og med i ordboken. Hvis du vil slanke deg og ha en sunnere livsstil, må du kutte ned på noe.

Mitt poeng er at ved å endre måten du tenker om det, kan du snu forsakelsen til glede i stedet for sorg.

Øyvind Hammer jobber med mental trening, og er motivasjonsekspert i Vektklubb. Han har i en årrekke jobbet med skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen, og har også jobbet med rallykjøreren Henning Solberg og med det norske rytterlandslaget. Han holder foredrag om motivasjon og om hvordan man kan lære seg å endre tankemønstre for å oppnå de målene man har satt seg.

Mer om trening fra Vektklubb.no:Strandvolley-proffene viser øvelser for strandkroppen

Sydentrening på ti minutter!

Slik får du strammere og fastere armer

Mer om motivasjon fra Vektklubb.no

Morten fikk et nytt liv med mental trening

Slankere med mindful eating

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sniktitt på Vektklubb.no og bli medlem her.

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her